Мапа порталу

Миколаївці вийшли на генеральне прибирання країни

29 квітня, о 10:00, по всій території України відбулася наймасштабніша соціально-екологічна акція «Зробимо Україну чистою разом!». По всьому Миколаєву було організовано понад 30 локацій для прибирання. Все заради того, щоб зробити місто ще чистішим та розвивати у містян культуру охайності.

Також в рамках акції відбувся екологічний фестиваль «ЧІСТОFEST-2017». Гостей заходу чекали виступ миколаївських артистів, тематичні майстер-класи, виставка технологій «зеленої» енергетики, ярмарки, мотузковий парк, презентація «Еко Дому», виступи яхтсменів та багато іншого. Символічно, що фестиваль проходив на Нижньому Бамі, адже саме там в цьому році пройшов перший суботник в рамках всеукраїнської ініціативи.

- Майданчик на Нижньому Бамі був вибраний не просто так. Багато миколаївців пам'ятають, як тут на набережній проходили концерти та різні масові заходи, які робили дозвілля в нашому місті цікавим. Саме тому наш перший суботник пройшов тут, щоб трохи упорядкувати це місце, і сьогодні ми провели масштабний фестиваль. Я дуже сподіваюся, що цей майданчик знову і знову буде збирати та об'єднувати мешканців Миколаєва! І фестиваль «ЧІСТОFEST - 2017» став початком на цьому шляху, - розповіла координатор всеукраїнської ініціативи, керівник проектів КУ « Агенція розвитку Миколаєва» Анна Ганжул.

У цьому році в рамках акції «Зробимо Україну чистою разом!» прибирання проводилось з роздільним збором сміття та здачею його в найближчий відповідний пункт прийому вторинної сировини.

- Процес роздільного збору відходів вже почався в Миколаєві, наприклад, цієї осені стартував проект «Let's Do It, Ukraine - school recycling», який об'єднав 13 000 учнів з різних шкіл Миколаєва. Саме тому головним акцентом в проведенні масштабного прибирання стало сортування сміття по фракціям для подальшої переробки, - зазначила координатор акції Ганна Ганжул.

По завершенню екологічного фестивалю «ЧІСТОFEST-2017» нагородили найактивніших учасників акції і організаційного комітету ініціативи.

За попередніми підрахунками по всій Миколаївській області в цей день на суботники вийшло понад 30 тисяч активних мешканців.

 

Прес-служба КУ « Агенція розвитку Миколаєва»

 

IMAGE FOLDER (/files/News/040517_01)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: