Мапа порталу

Миколаївці продовжують збирати відпрацьовані батарейки: за попередніми підрахунками під час ІІІ еко-фестивалю "Батарейка в утиль" зібрано близько 900 кг небезпечних відходів

У суботу, 29 квітня, в Миколаєві відбувся ІІІ еко-фестиваль "Батарейка в утиль", під час якого миколаївці приносили використані батарейки, а організатори їх зважували та складали в коробки. Організатори благодійного заходу - волонтер Олена Дяченко, "батько" проекту Віталій Бухан, керівник Центру екологічного просвітництва "Восход" Олена Новікова.

- Дякую міському голові за підтримку акції, було виділено кошти на інформаційні матеріали, у яких детально пояснюється, якої шкоди довкіллю завдають відпрацьовані батарейки. Олександр Сєнкевич порадив нам реєструвати наш проект як громадське об’єднання "Батарейка в утиль". Ще ми плануємо займатися утилізацією люмінесцентних ламп, - розповіла Олена Дяченко.

До акції приєдналися миколаївські школи та дитячі садки, колективи підприємств та організацій, комунальні установи. Серед них визначився й лідер зі збирання відпрацьованих елементів живлення - учні миколаївської школи №22, які здали 467 кг батарейок.

Для маленьких миколаївців під час еко-фестивалю було організовано святкову програму з конкурсами та подарунками.

Олена Дяченко подякувала працівникам КП "ЕЛУ автодоріг", які не лише принесли батарейки, а й допомагають з їх транспортуванням. Пункти збору небезпечних відходів розташовано по всьому місту, такий контейнер є і у приймальні міського голови.

Олександр Сєнкевич відвідав еко-фестиваль та звернувся до городян із закликом берегти довкілля заради майбутнього наших дітей.

- Я вже вдруге підтримую цей екологічний проект і вважаю, що він дуже важливий для Миколаєва та й для всього світу. Людина, здійснюючи свою господарську діяльність, дуже шкодить природі. І батарейки, і люмінесцентні лампи лишають після себе отруйний слід на багато років. Через це так важливо їх збирати і утилізувати за правилами, щоб ми і наші діти жили на здоровій планеті, - відзначив мер.

Під час попередніх акцій вдалося зібрати близько півтори тони використаних батарейок. У суботу, 29 квітня, менш ніж за годину було зібрано вже 900 кг. По завершенню заходу їх транспортують в Дніпро, де працює переробна лінія.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/batar)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: