Мапа порталу

На розі Нікольської та Потьомкінської розпочато ремонт шляхів. Маршрут 1-го трамвая буде змінений

У Миколаєві на розі вулиць Нікольської та Потьомкінської стартував капітальний ремонт т.зв. «кривої» рейкових шляхів трамвая маршруту №1. Про це повідомляє директор КП «Миколаївелектротранс» Дмитро Лісовський.

Так, на ділянці протяжністю 75 м в обох напрямках руху повністю замінять рейко-шпальні грати - рейки, шпали, тяги, а також з'єднувальні елементи. Для заміни буде використано 300 м одних тільки рейок. Що стосується шпал, за технологією в цьому місці вони повинні не бетонними, а дерев'яними, до того ж дерев'яні ще й дешевше. Термін виконання робіт - до 28 травня.

- Ця крива перебувала в дуже поганому технічному стані. Останній раз дану ділянку капітально ремонтували ще в 1982 році. За минулі 35 років рейко-шпальна решітка відпрацювала свій ресурс, рейки і тяги повністю зносилися, а старі шпали через час та постійні навантаження взагалі перетворився на труху. Ділянка була включена в план капітального ремонту вул. Потьомкінської, але у нас просто не було часу чекати, коли проект буде профінансований і реалізований. Тому наше підприємство вирішило провести роботи по рахунок власних ресурсів, - сказав директор КП «Миколаївелектротранс» Дмитро Лісовський.

Додамо, що в зв'язку з ремонтом, з 29 квітня по 2 травня рух трамвая №1 буде здійснюватися не з яхт-клубу, а від Центрального ринку в напрямку вул. Декабристів і далі по маршруту з поверненням на Центральний ринок.

Як зазначив Дмитро Лісовський, чотири вихідних дня обрані не випадково, тому що в цей час пасажиропотоком істотно знижується. Отже городянам буде створено мінімум незручностей.

- Останнім часом «Миколаївелектротранс» активно нарощує обсяги ремонту колійного господарства трамваїв. Тільки за минулий рік в різних частинах міста був проведений капремонт чотирьох кривих. Ремонти трамвайних кривих триватимуть і в поточному році. Також в доступні для огляду майбутньому буде реалізований проект по запуску тролейбуса навколо мікрорайону Намив, - зазначив директор підприємства.

Нагадаємо, як повідомлялось раніше, з 18 квітня по 28 травня 2017 року у Миколаєві планується проведення капітального ремонту трамвайної колії на перехресті вул. Потьомкінської та вул. Нікольської, у звязку з чим рух автомобільного транспорту на даній ділянці буде закрито.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/270417_02)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: