Мапа порталу

За дорученням міського голови оздоровленню дітей зі статусом "чорнобильця" приділятиметься особлива увага

У понеділок, 24 квітня, відбулася традиційна зустріч мера Миколаєва Олександра Сєнкевича з представниками громадських організацій чорнобильців, ліквідаторами аварії на ЧАЕС.
Міський голова запропонував присутнім хвилиною мовчання вшанувати пам'ять загиблих внаслідок аварії на Чорнобильській атомній станції, після чого озвучив статистичні дані, згідно з якими у Миколаєві на даний момент проживають 2453 чорнобильця, в тому числі 511 дітей. Олександр Сєнкевич повідомив, що дав доручення встановити відеоспостереження і змонтувати освітлення в сквері пам'яті героїв Чорнобиля у зв'язку з фактами вандалізму.


- Нещодавно до нас приїжджав представник Посольства Японії в Україні, який в сквері пам'яті героїв Чорнобиля висаджував з нами сакури. Японцям наша трагедія дуже близька, тому що вони теж пережили подібне. Вони підтримують Україну на шляху до вдосконалення атомної енергетики. І для мене було незрозуміло, коли я дізнався від Рубена Симоняна, що якісь вандали поглумилися над пам'ятником і зламали пам'ятну табличку. Можна по-різному ставитися до різних бойових дій, але як можна інакше розуміти події, що трапилися того рокового дня? Як можна не цінувати подвиг людей, які захищали нас з вами від невидимого вбивці? Я був шокований, особливо усвідомлюючи, що все сталося в безпосередній близькості до відділення поліції. Це означає, що безкарність розбещує, а люди, які таке вчинили, відморозки вищого гатунку, - зазначив міський голова.


Про роботу, яка проводиться в напрямку соціального захисту чорнобильців, поінформував Сергій Бондаренко, директор департаменту праці та соціального захисту населення міської ради.
- 1 млн 600 тис. грн з державного бюджету спрямовано на компенсацію вартості комунальних послуг 976 сімей чорнобильців. 1288 громадян щомісяця отримують компенсацію на продукти харчування і вже в цьому році 856 тис. грн було спрямовано на ці цілі. На отримання медикаментів у поточному році передбачено 606 тис. грн і 194 тис. грн - на зубопротезування. Якщо порівнювати ці показники з минулим роком, побачимо збільшення на 8,5%, - повідомив Сергій Бондаренко.
При цьому керівник департаменту додав, що окрема увага за дорученням міського голови приділяється оздоровленню дітей, які мають статус чорнобильців. Протягом 7 років кошти на це виділяються з міського бюджету. Минулого року курс оздоровлення пройшли 43 дитини, у поточному році на вимогу мера Миколаєва дана категорія дітей під особливою увагою голів адміністрацій районів міста. Сергій Бондаренко повідомив, що вже зараз служби у справах дітей в адміністраціях районів почали приймати документи, щоб направити на оздоровлення юних миколаївців, які цього потребують. 

Голова обласної організації "Союз Чорнобиль України" Рубен Симонян з гіркотою зазначив, що в 2005 році в області налічувалося 10 тис. чорнобильців, у 2017 році залишилося лише 6 тис.
- З 2,5 млн. українців, які мають статус чорнобильців, залишилося 1,9 млн. З 600 тис. ліквідаторів на сьогоднішній день залишилося 204 тис. осіб. З 2009 року з життя пішло 400 тис. осіб, - констатував Рубен Симонян. 

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич доручив у травні 2017 року у всіх школах міста організувати виставки, присвячені трагедії на Чорнобильській АЕС, а також провести зустрічі за участю ветеранів-ліквідаторів. Керівник міста вручив грамоти та подячні листи учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/24.04.2017)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: