Мапа порталу

У Миколаєві відкриють меморіальну дошку видатному вченому, письменнику, Почесному громадянину міста Юрію Крючкову

У Миколаєві відкриють меморіальну дошку видатному вченому у галузі суднобудування, письменнику, засновнику нової допоміжної історичної науки про назви кораблів «кароніміка», автору численних книг з історії міста та флоту, доктору технічних наук, заслуженому працівнику культури, Почесному громадянину м. Миколаєва Юрію Крючкову (1928-2015).   

18 квітня 2017 року о 14:00, в Міжнародний день пам’яток та історичних місць, з метою увічення пам’яті видатного миколаївця відбудеться урочисте відкриття меморіальної дошки на будинку за адресою: вул. Нікольська, 34 (перша українська гімназія ім. Миколи Аркаса), в якій Юрій Крючков навчався в 30-40-х роках ХХ сторіччя.

Меморіальна дошка встановлюється на підставі рішення виконавчого комітету Миколаївської міської  ради від 25 листопада 2016 року № 1075, яке було прийнято на клопотання громадської організації «ФОРУМ СКАМЕЙКА».

Увічнив образ Юрія Крючкова у граніті миколаївський скульптор Віктор Макушин. Замовником виступило управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради.

Монтаж дошки здійснюватиметься за допомоги ПП «Елібра» (керівник Грипас О.В.).

Управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: