Мапа порталу

Міська влада і "Миколаївгаз" представлять меморандум про вирішення проблеми з побудинковими лічильниками на наступній сесії міської ради

Міською владою поставлено завдання - розробити меморандум між мерією та представниками приватного акціонерного товариства "Миколаївгаз" про співпрацю, щоб на засіданні наступної сесії 20 квітня конструктивно вирішити дану проблему.

Про це в суботу, 8 квітня, в ефірі телеканалу "МАРТ" заявив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

- Миколаїв займає останні позиції в питанні встановлення індивідуальних вузлів обліку газу. Постачальник повинен був вже давно встановити побудинкові лічильники, однак за бажанням мешканців або недостатнього фінансування близько 28 тисяч лічильників не встановлені. На даний момент створена робоча група з депутатів і представників ПАТ "Миколаївгаз", разом вони шукають рішення даної проблеми. Ведеться статистичний облік, яким домівкам це найбільш необхідно, а також ми розглядаємо програму про можливість фінансування установки побудинкових лічильників незахищеним верствам населення за рахунок міського бюджету, - повідомив міський голова.

Олександр Сєнкевич також додав, що результати діалогу між мерією та ПАТ "Миколаївгаз" будуть представлені на засіданні сесії 20 квітня.

Ми хочемо відпрацювати угоду і до наступної сесії, яка відбудеться 20 квітня, вийти з ним і підписати цей меморандум. Щоб кожен з учасників розумів "правила гри": яким чином встановлювати ці лічильники, в яку чергу тощо. Ми повинні сказати городянам, що починаємо спільну роботу з "Миколаївгаз", - сказав Олександр Сєнкевич.

Мер підкреслив, що основна ідея меморандуму - захист прав городян. Установка побудинкових лічильників для компанії-монополіста не повинна бути приводом для того, щоб вона нараховувала по цьому лічильнику, а не за нормою, яка була до цього з розрахунку на людину.

- Діалог між міською владою та "Миколаївгаз" сьогодні налагоджений, тому усі активізувалися і працюють. Ми розуміємо складність та важливість цього питання. Якщо не вирішити цю проблему, може дійти до того, що жителі будуть блокувати установку побудинкових лічильників, ми будемо продовжувати мораторій, який забороняє їх встановлювати, фактично "Миколаївгаз" буде відключати будинки від газопостачання. Хто від цього постраждає? Перш за все городяни. Тому ми не повинні цього допустити, - резюмував мер.

Відділ інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради

IMAGE FOLDER (/files/10042017_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: