Мапа порталу

У Миколаєві відремонтували житло для вимушених переселенців

 Вимушеним переселенцям, які приїхали до Миколаєва з Донбасу, рятуючись від військових дій, капітально відремонтували житло. Для них привели до ладу 4 кімнати і місця загального користування в гуртожитку по вул. Курортній, 13-а, а також придбали необхідну побутову техніку: пральні машини, бойлери, кухонні плити. Це зробили за гроші ЄС і міського бюджету в рамках проекту «Нові можливості для проживання, навчання, працевлаштування для вимушених переселенців у Миколаєві». На все про все витратили 586 тис. грн., з яких 281 тис. грн. (це 11 тис. євро) - гроші Європейського Союзу.

И 20 грудня гуртожиток відвідав віце-мер Валентин Гайдаржи, щоб перевірити якість виконання ремонтних робіт.

- У рамках спільного проекту Європейського Союзу та місцевих органів влади ми здійснили ремонт чотирьох кімнат, санвузлів, кухні, замінили кухонні плити, вікна, двері, встановили нові бойлери. Було використано 586 тисяч гривень, з них 11 тисяч євро, близько 281 тисячі гривень - це грант, решта гроші місцевого бюджету. Проект невеликий, але значущий, адже його реалізували у гуртожитку, де живуть переселенці із зони АТО, - розповів Валентин Гайдаржи.

Віце-мер поспілкувався з мешканцями гуртожитку. Вони у цілому залишилися задоволені ремонтом, але звернули увагу на деякі недоробки. Валентин Гайдаржи надав доручення міським службам вирішити проблеми, підняті вимушеними переселенцями.

Для довідки:

У березні 2015 року управління економіки та інвестицій разом з іншими структурними підрозділами Миколаївської міської ради та організаціями міста прийняло участь у другому конкурсі грантової програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» з проектом «Нові можливості для проживання, навчання та працевлаштування вимушених переселенців у м. Миколаєві». Проект спрямований на надання комплексної психологічної, соціальної та консультативної допомоги та забезпечення  житлом, одягом та іншими необхідними речами вимушених переселенців з тимчасово окупованої території та зони проведення антитерористичної операції у Миколаєві. 05.03.2015 виконавчим комітетом Миколаївської міської ради підписано грантовий контракт з Європейським Союзом в особі Європейської комісії з метою отримання фінансування заходів проекту. Загальний бюджет проекту складає 264,47882 тис. євро. Термін реалізації контракту – 21 місяць.

IMAGE FOLDER (/files/News/211216)

 Ось такой вигляд мав гуртожиток до ремонту.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/211216_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: