Мапа порталу

Миколаїв посів 5 місце в рейтингу міст, найбільш сприятливих для бізнесу. Думка журналу «Forbs»

Журнал «Forbs» оцінив на «п'ятірку» можливості для ведення бізнесу в Миколаєві. У традиційному рейтингу найбільш сприятливих для бізнесу міст журналу «Forbs» Миколаїв посів 5 місце, поступившись Одесі, Львову, Харкову та Дніпропетровську.

Міста вивчали за кількома критеріями. Так, експерти високо оцінили людський капітал і ділове здоров'я в Миколаєві, давши за цими критеріями нашому місту по 18 балів. З діловим здоров'ям в Миколаєві справи йдуть навіть краще, ніж в інших містах-лідерах рейтингу. Інфраструктура міста отримала 14 балів. Автори рейтингу відзначили, що місцева влада активно працює над вирішенням проблем з міжміськими трасами. Це актуальна проблема, оскільки Миколаїв взяв на себе перевалку вантажів, які раніше проходили через АР Крим.

Купівельна спроможність та економічна поступливість у Миколаєві набрали по 10 балів. Миколаївцям потрібно докласти зусиль для поліпшення бізнес-клімату - за цим критерієм місто отримало всього 4 бали.

- У тому, що Миколаїв отримав високе 5 місце в рейтингу журналу «Forbs», велика роль загальнополітичної ситуації в Україні. З рейтингу виключили великі міста сходу країни. Але те, що ми впоралися з навантаженням, яке лягло на наші плечі, що Миколаїв не зламався і не піддався на провокації із зовні, це результат спільної роботи влади і всіх городян. Сьогодні наше місто стабільне і впевнено розвивається, і навіть «Forbs» відзначив наші старання. Найвища оцінка авторитетного світового видання багато коштує, - прокоментував оцінку «Forbs» міський голова Юрій Гранатуров.

  

IMAGE FOLDER (/files/News/44)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: