Мапа порталу

Незважаючи на відсутність повноважень, депутати заборонили теплогенеруючим і енергопостачальним підприємствам застосовувати ціни і тарифи на житлово-комунальні послуги

Сьогодні, 10 листопада, під час позачергової сесії міської ради депутат Ігор Копійка запропонував колегам прийняти рішення «Про заборону теплогенеруючим і енергопостачальним компаніям застосування в місті Миколаєві цін і тарифів на житлово-комунальні послуги». Даним документів пропонувалося, зокрема, «заборонити теплогенеруючим і енергопостачальним компаніям застосування  в місті Миколаєві цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, а саме: електричну енергію, природний газ, теплову енергію, централізоване водопостачання та водовідведення, встановлені з 1 липня 2016 року» .

На думку депутата, такий крок народні обранці повинні зробити для забезпечення соціального захисту населення.

Вислухавши його, міський голова Олександр Сєнкевич зазначив, що приймати подібні рішення міська рада не може - за законодавством у неї на це просто немає повноважень. Крім того, депутати не можуть втручатися у господарську діяльність підприємств.

 

«Міська рада за своїми обов'язками не може забороняти будь-які дії, спрямовані на здійснення господарської і підприємницької діяльності», - сказав Олександр Сєнкевич.

Слова міського голови повністю підтвердив і юрист апарату міської ради Віталій Бондар: «Відповідно до Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» міська рада не має таких повноважень, як забороняти використовувати встановлені державними органами тарифи. Тому прийняте рішення в цій частині буде перевищенням повноважень».

Однак, незважаючи на безперспективність і безглуздість такого рішення, депутати все-таки заборонили теплогенеруючим і енергопостачальним підприємствам застосовувати ціни і тарифи на житлово-комунальні послуги, встановлені з 1 липня 2016 року.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/101116)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: