Мапа порталу

Олександр Сєнкевич привітав колектив підприємства "Термінал-Укрхарчозбутсировина»" з відкриттям нової черги терміналу

Сьогодні, 26 жовтня, відбулося відкриття 7 черги терміналу з перевалки наливних харчових вантажів підприємства "Термінал-Укрхарчозбутсировина»"(UPSS), що була збудована в рекордні терміни, всього за півтора роки.

Участь у відкритті взяли голова обласної державної адміністрації Олексій Савченко, голова обласної ради Вікторія Москаленко, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

За словами Дмитра Фалька, виконавчого директора підприємства "Термінал- Укрхарчозбутсировина»", сьома черга резервуарного парку для перевалки наливних харчових вантажів розрахована на 40 тисяч тонн, в тому числі 23 тисячі тонн передбачено для перевантаження пальмової олії та інших тугоплавких вантажів. Термінал буде обслуговувати, перш за все, імпортні вантажі, що поставляються в Україну. Також буде використовуватися можливість завантаження імпортних суден українською олією.

- Це додаткова економія для клієнтів, фрахтовиків, крім того, залучення більшого вантажопотоку в наші порти, до Миколаєва, на термінал UPSS, в першу чергу. Більшість наших працівників - жителі Вітовського району та міста Миколаєва. Завдяки запуску терміналу створюється близько 20 додаткових робочих місць, всього ж на підприємстві працює майже 140 осіб.

Міський голова Олександр Сєнкевич привітав колектив підприємства і його керівництво з важливою подією, зазначивши, що робота будь-якої компанії, яка створює робочі місця, вкрай важлива для України:

- Економіка поліпшується не завдяки політикам і їхніми заявами, - додав мер, - а саме завдяки щоденній роботі бізнесменів, які, взявши на себе відповідальність, створюють нові робочі місця для людей. Вважаю, що правильний бізнесмен не намагається заощадити гроші, а шукає способи їх інвестувати і примножити. Я дуже вдячний компанії UPSS за те, що вона інвестує в Миколаївщину, дає людям роботу, платить податки в бюджет нашої країни.

- Відкриття нової черги терміналу - це велика подія для Миколаївської області, - заявила Вікторія Москаленко. - Ми в черговий раз підтвердили, що бізнес розвивається, він самостійний і соціально відповідальний.

Губернатор Олексій Савченко пообіцяв підтримувати подібні інвестиційні проекти, підкресливши, що в разі виникнення бюрократичних перепон, він відкритий для співпраці:

- Я не заздрю людям, які стануть на вашому шляху. У той час, коли країна воює, ви будуєте - це заслуговує на повагу!

Для гостей та учасників заходу провели екскурсію територією підприємства, показали роботу лабораторії, залізничну естакаду, резервуари. Перевалювальний комплекс обладнаний за найсучаснішими технологіями.

Наступна мета, яку вже сьогодні ставить перед собою керівництво підприємства "Термінал- Укрхарчозбутсировина»"- будівництво терміналу для сипучих вантажів, таких, як соняшниковий шрот, макуха, буряковий жом, можливо, зернові. Комплекс буде універсальним, а до робіт планують приступити негайно. Керівництво підприємства прагне створити універсальний портовий комплекс, який матиме власні перевантажувальні можливості: підхідний канал, акваторію, під'їзні шляхи, свою залізничну станцію.

- Найкращий час для інвестицій був вчора, наступний найкращий час - сьогодні. Дотримуючись цього принципу, ми інвестуємо саме сьогодні, розвиваємося і будуємо, - підкреслив Дмитро Фалько.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/UPSS)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: