Мапа порталу

Відкрився традиційний турнір на кубок СКПБ "Водолій"!

25 жовтня в спортивному комплексі плавальних басейнів «Водолій» відбулася церемонія відкриття чемпіонату області зі стрибків у воду, традиційного турніру на кубок СКПБ "Водолій", в якому беруть участь близько 100 спортсменів з декількох областей України.

Турнір проходить за підтримки Миколаївської міської ради, обласної державної адміністрації, ТОВ "Металург Півдня".

Учасників змагань вітали начальник відділу з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Олександр Садовський, начальник управління у справах фізичної культури та спорту міської ради Олег Машкін, генеральний директор ТОВ "Металург Півдня" Володимир Самойленко.

Сергій Гуменюк, директор комплексної дитячо-юнацької спортивної школи "Україна", президент Федерації зі стрибків у воду в Миколаївській області, розповів, що для тренувань школа орендує стрибковий сектор басейну «Водолій», і в цьому допомагає міська влада, повністю оплачуючи оренду. Найголовніше, вважає Сергій Миколайович, що керівництво міста допомогло зберегти цей басейн, щоб діти мали можливість тренуватися.

- "Україна" відома своїми високими результатами, в числі її вихованців - учасники та призери Олімпійських ігор. Ми не могли дозволити, щоб такий вид спорту залишився без басейну. На жаль, в місті це єдиний басейн, в якому є необхідні умови для тренувань, - додав Олег Машкін.

Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа в Миколаєві була заснована фізкультурно-спортивним товариством "Україна". Цього року керівництво школи звернулося до міської влади з проханням перевести її в міську комунальну власність. Як розповів Олег Машкін, питання було розглянуто, його обговорили на депутатських комісіях, і на сесії міської ради прийнято рішення прийняти КДЮСШ "Україна" на баланс міста. Назва школи залишиться колишньою. Тут проводитимуть заняття з плавання, стрибків у воду, синхронного плавання.

До речі, сьогодні в ході турніру була вперше задіяна повітряна подушка для стрибків у воду, яка забезпечує страховку спортсменам-початківцям.

- Якщо дитина б'ється об гладку воду, це дуже боляче. А повітряна подушка дуже пом'якшує удар при навчанні дітей новим, складним стрибкам, - зазначив Сергій Гуменюк. - Виготовлення подушки обійшлося в 120 тисяч гривень. Все скомплектувати допоміг "Металург Півдня", і за рахунок міських грошей все було зроблено.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/vodoleyka)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: