Мапа порталу

У дитячому таборі «Дельфін» - великий зліт: прийомних дітей та їхніх батьків запросили відпочити і потоваришувати

28 травня в дитячому оздоровчому центрі «Дельфін» пройшов зліт прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу міста Миколаєва. Ініціатива такої зустрічі належала Євгену Ткачишину, директору благодійного фонду «Альфа Нік», який разом з дружиною Лілією виховує сімох прийомних дітей і трьох власних. Ідею підтримала міська влада і особисто мер міста Юрій Гранатуров.

Як розповів Євген Ткачишин, ця зустріч необхідна для того, щоб батьки могли поспілкуватися один з одним і з супроводжуючими соціальними службами, а також, щоб подружилися діти і в майбутньому могли б підтримувати один одного.

Сьогодні вперше за дев'ять років з моменту створення в Миколаєві першої прийомної сім'ї, всі діти і батьки зібралися разом. Організатори подбали, щоб свято для хлопців та дівчат почалося вже в дорозі - до місця призначення вони дісталися на річковому катері. Навіть мжичка не змогла зіпсувати їм настрій. У «Дельфіні» всіх учасників зльоту, а це 125 осіб, зустріли з радістю. Аніматори підготували для дітей розважальну програму.

- У Миколаєві п'ять будинків сімейного типу та дванадцять прийомних сімей, - розповіла Ірина Шамаріна, начальник служби у справах дітей міської ради. - У них виховуються 76 дітей. Мета сьогоднішнього заходу - згуртувати великий колектив, дізнатися, чим ще керівництво міста може допомогти даній категорії миколаївців.

Віце-мер Євген Шевченко від імені керівника міста Юрія Гранатурова привітав присутніх з Міжнародним днем захисту дітей.

- Ми сьогодні познайомимося, вислухаємо ваші проблеми, велику роботу проведуть психологи, - розповів Євген Валерійович. - Нехай такий захід проходить вперше, але я впевнений, що він стане початком ефективної співпраці.

Заступник мера вручив подячні грамоти міського голови всім батькам прийомних дітей і батькам-вихователям дитячих будинків сімейного типу.

Учасників зльоту вітали голова адміністрації Заводського району В'ячеслав Карцев, народний депутат України Олександр Жолобецький.

Також були присутні директор департаменту праці та соціального захисту населення міської ради Сергій Бондаренко, в.о.начальника управління у справах сім'ї, дітей та молоді міської ради Микола Нікітін, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ольга Сивопляс, депутати міської ради Олександр Дем‘янов, Олена Кисельова.

Після привітань представники влади, працівники міських служб з питань захисту дітей і батьки сіли за «круглий стіл». Почути кожного - ось мета його проведення. Будь-які труднощі набагато легше подолати разом, впевнені учасники зльоту. Можливо, чийсь досвід стане прикладом або підказкою для інших сімей.

А ось дітлахам сьогоднішній день запам'ятається новими знайомствами і приємними сюрпризами.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/News/22)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: