Мапа порталу

Юрій Гранатуров поставив завдання: протягом місяця навести лад у міському парку «Перемога»

Сьогодні з ініціативи міської влади у найбільшому міському парку «Перемога» почалася робота з наведення порядку та благоустрою.

В одної з найулюбленіших зон відпочинку городян довга і цікава історія: заклали парк ще в 1945 році самі миколаївці. Посадили кілька тисяч дерев і кущів, розбили алеї, поливали і доглядали за насадженнями.

І сьогодні більшість жителів міста можуть втекти від повсякденної суєти, прогулюючись під покровом розкішних крон. Затишну зелену зону відпочинку давно облюбували сім'ї з маленькими дітьми, молодь. На алеях парку «Перемога» можна часто зустріти городян, які займаються спортом.

Жорстке завдання привести в належний стан парк «Перемога» було поставлене ??керівником Миколаєва Юрієм Гранатуровим. Роботи повинні бути виконані протягом місяця, незважаючи на юридичні проблеми.

- Це наше завдання. Орендар роками не виконує своїх зобов'язань, - заявив мер, - але не слід забувати, що парк «Перемога» - одне з найулюбленіших місць відпочинку городян! І роль влади в цьому питанні ключова.

Враховуючи те, що парк «Перемога» знаходиться в оренді, міська влада не має права використовувати бюджетні гроші, залучати підрядну організацію і фінансувати роботи з утримання парку. Зараз з орендарем тривають судові тяжби. Про це розповів заступник міського голови Валентин Гайдаржи.

- Періодично ми проводимо тут суботники, але це основну проблему не вирішує. Залишити зелену зону в такому занедбаному стані було б просто неприпустимо. Тому вирішили вийти з ситуації, залучаючи позабюджетні кошти, - підкреслив віце-мер.

Керівництво Миколаєва звернулося до організацій, які спеціалізуються з покосу трави, знесення аварійних та сухих дерев. Було багато відгуків. Приміром, сьогодні у парку трудяться близько 50 людей з технікою - прибирають сухостій, косять траву, пиляють сухі дерева. Почали з центральної алеї, бо саме по ній городяни йдуть до міського пляжу «Стрілка».

 

 

IMAGE FOLDER (/files/News/19)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: