Мапа порталу

Вивіз сміття

Чисте місто - частина позитивного іміджу та комфорту будь-якого населеного пункту. Всі ми хочемо жити в облаштованому, квітучому і охайному місті, в якому немає звалищ і переповнених контейнерів. Звучить тривіально, але щоб наше місто було таким, як ми мріємо його бачити, необхідно бажання і певні зобов'язання всіх сторін процесу поводження з відходами. Закон України «Про житлово-комунальні послуги» передбачає, що орган місцевого самоврядування має визначити виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів на конкурсних засадах, а постановою Кабінету Міністрів України затверджено порядок проведення цього конкурсу. На жаль, сам порядок не однозначний. Тому процес підготовки конкурсу затягнулося. Рішенням виконкому міської ради  від 13 червня 2016 року № 539 були визначені виконавці послуг з вивезення твердих побутових відходів по 4 районах міста.

На сьогодні усі формальності щодо вибору візника виконані і з 1 липня підприємства стали до виконання своїх обов'язків. Ще раз нагадуємо, що виконавцем послуг по Заводському і Інгульському районах стало КП ММР «Миколаївкомунтранс», в Центральному районі ТОВ «ВалАн», а в Корабельному - КП «Обрій-ДКП». Вже тиждень триває процес налагодження схеми вивезення по кожному району. У департамент ЖКГ та адміністрації районів надходять скарги щодо збоїв графіків вивозу сміття. Просимо і надалі повідомляти про зриви в процесах вивезення сміття для з'ясування причин і їх якнайшвидшого усунення.

Контактні телефони:

Приймальня в адміністрації Інгульського району 24-62-62;

Приймальня в адміністрації Заводського району 36-24-67:

Приймальня в адміністрації Корабельного району 25-50-20:

Приймальня в адміністрації Центрального району 37-56-80;

Відділ озеленення та благоустрою управління екології департаменту ЖКГ 36-20-25, служба оперативного реагування 1588  або повідомлення на сторінку департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради в Фейсбуці https://www.facebook.com/Департамент-Житлово-комунального-господарства-Миколаївської-міської-ради

У мірі проходження процесу укладання договорів такі проблеми будуть виключені. Для вивозу сміття в місті придбано нові машини, які дозволять поліпшити систему збору сміття і санітарний стан міста.

Відповідно до Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів (житлові будинки, підприємства та організації, у тому числі власники земельних ділянок) укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг з вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послуг. Договір є обов'язковою вимогою Закону України «Про відходи». За відмову від укладення договору юридичні та фізичні особи несуть адміністративну відповідальність згідно із ст.82 і 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. У зв'язку з тим, що у багатьох споживачів були укладені, а у деяких і оплачені, договори з попередніми візниками відбуваються конфлікти з приводу договірних відносин. Адміністрації районів пропонують громадянам і організаціям звернутися до підприємств, які надавали послуги до проведення конкурсу із заявою про припинення дій договорів на підставі рішення виконкому міської ради. Абонентські служби підприємств - перевізників ТПВ укладають нові договори. Можна і самостійно звернутися до нових виконавцям послуг.

Назва підприємства

Керівник

Телефон

Район обслуговування

КП  «Обрій-ДКП»

Нужненко 
Ігор Георгійович

25-51-74

Корабельний

[email protected]

ТОВ «ВалАн»

Хмелік Валентина Степанівна

48-12-02

Центральний

 [email protected]

КП 
«Миколаївкомунтранс»

Мостовий 
Юрій Вікторович

58-69-60

Заводський,Інгульський

 [email protected]

 У зв'язку зі зміною виконавців послуг процес переукладання договорів може зайняти деякий час, оскільки є рекомендації конкурсної комісії щодо переходу на «пряме абонування» з кожним споживачем послуг. У Корабельному районі такий процес вже завершений.

Просимо городян з розумінням поставитися до можливих незручностей, пов'язаних зі змінами виконавців послуг.

 

Департамент ЖКГ


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: