Мапа порталу

Юрій Гранатуров: Жовтневий будинок культури стане палацом, його колектив та гуртки збережуть

Жовтневий будинок культури, на прийняття якого до міської комунальної власності недавно дали дозвіл депутати міськради, стане палацом культури. Його колектив і майновий комплекс будуть повністю збережені. Це ж стосується і гуртків і секцій, які працюють на території БК - усі вони продовжать свою роботу і закриті не будуть. Більше того, міська влада планує відремонтувати цей будинок культури. Спочатку відремонтують покрівлю - це першочергове завдання. А вже наступного року буде вирішуватися питання капітального ремонту будівлі.

Про це розповів міський голова Юрій Гранатуров на зустрічі з колективом Жовтневого будинку культури.

Керівник Миколаєва запевнив, що ніякі революційні рішення, які б негативно позначилися на долі БК, прийматися не будуть. А навпаки - міська влада зробить усе, щоб зберегти і розвинути будинок культури.

- Свого часу Будинок культури заводу «Океан» не передали до міської комунальної власності, а передали в Жовтневий район. Але там немає таких можливостей, немає фінансування. І ми домовилися з депутатами районної ради - місто Миколаїв приймає його до міської комунальної власності. Тут буде центр розвитку культури, дитячий центр, молодіжний центр, центр дозвілля для дорослих. Цей будинок культури наші батьки і діди побудували. І наш святий обов'язок зберегти і розвинути його. Ми будемо займатися ремонтом покрівлі, наступного року будемо робити капітальний ремонт. Що стосується творчих колективів, гуртків, студій тощо, усе залишається недоторканим - вони будуть працювати як і до цього, - сказав Юрій Гранатуров.

Юрій Ісайович підкреслив, що після прийняття до міської комунальної власності - відповідно до законодавства цей процес займе трохи часу - Жовтневий будинок культури стане палацом. Причому назву новоспеченого палацу культури повинен буде погоджувати його колектив. Начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини міськради Лілія Заворотня запропонувала дати палацу культури назву «Корабельний» - присутні дружно підтримали таку ініціативу.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/DK)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: