Мапа порталу

У Миколаєві розроблять нову програму підтримки малого та середнього бізнесу

Міськвиконком розробить нову програму розвитку малого і середнього підприємництва в Миколаєві. Про це сьогодні в ході засідання постійної комісії з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів і соціально-економічного розвитку повідомив заступник міського голови Юрій Степанець, вносячи пропозицію щодо фінансування діючої програми.

- Програму в такому вигляді ми бачимо в останній раз. Я поставив завдання управлінню споживчого ринку підготувати новий документ, в якому буде прописано виготовлення комплексної схеми розташування тимчасових споруд, виготовлення технічної документації на ці ділянки, створення муніципальних ринків. Є дуже гарна ідея (Сергія Миколайовича Карцева) створити оптовий овочевий ринок на базі плодоовочевої бази, є ділянка землі біля ДП «НВКГ «Зоря»-«Машпроект», ми там хочемо створити комунальний ринок. На цих ринках не будуть дерти втридорога, буде просто оренда плюс комунальні послуги і зарплата працівникам.

Депутат В'ячеслав Апанасенко вважає, що гроші, які виділяються на розвиток малого і середнього підприємництва, необхідно витрачати цілеспрямовано, наприклад, на організацію ярмарків, підтримку підприємців, які навіть не можуть зайти на ринок, щоб продати свою продукцію.

- Сьогодні спостерігається масове відродження фермерів, які намагаються виробляти невелику кількість власних фермерських продуктів, але не можуть їх продати. Їх ганяє міліція зі стихійних ринків, на ринках «Центральний» і «Колос» вже немає місця, там одні спекулянти стоять довічно, - додав В'ячеслав Володимирович.

Юрій Степанець, відповідаючи на запитання Зінаїди Танасевич, також поінформував, що в місті будуть створювати «соціальні» магазини для незахищених верств населення.

- У нашого КВП (КВП з організації харчування в навчальних закладах) є приміщення, яке підходить під цей магазин. Ми плануємо його переобладнати, - сказав Юрій Борисович. - Чекаємо, поки пройде конкурс на посаду керівника КВП.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/komissiya)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: