Мапа порталу

Миколаївське УВП УТОГ розширює виробництво, щоб забезпечити роботою інвалідів

Миколаївське учбово-виробниче підприємство Українського товариства глухих працює всупереч економічній ситуації в країні. Тут як і раніше виготовляють корпусні меблі, і навіть розширюють виробництво.

Щоб забезпечувати роботою і, відповідно, зарплатою колектив підприємства, а це 30 людей з вадами слуху або зовсім глухих людей, інвалідів, директор миколаївського УВП УТОГ Руслан Паршин впроваджує нові технології. Крім корпусних меблів на підприємстві виготовляють металокаркасні вироби, працюють з МДФ. У нещодавно відкритому швейному цеху шиють постільну білизну, предмети робочого одягу. В УВП освоїли виробництво сміттєвих контейнерів з різними видами завантаження, з відкидними ручками і замком. Такі контейнери можуть бути актуальні для ОСББ, які не хочуть оплачувати вивіз чужого сміття. Були замовлення на виготовлення контейнерів для ПЕТ пластикових пляшок і робочі успішно з ним впоралися. Тут роблять навіть дерев'яні туалети для дачних ділянок, кажуть, користуються великим попитом.

- Ми готові братися за будь-які замовлення, які нам під силу технологічно, і ціни у нас конкурентні, - каже Руслан Паршин.

27 квітня з роботою УВП УТОГ познайомився міський голова Олександр Сєнкевич і директор департаменту ЖКГ Андрій Палько. Співпраця УПП з міською владою цілком може бути взаємовигідною. Підприємство надає якісні недорогі вироби, міський бюджет отримує економію коштів при закупівлі необхідних товарів.

Олександр Сєнкевич в меблевому і швейному цехах поспілкувався з робітниками, запитав, яка потрібна допомога. Глухонімі люди не скаржилися на долю, на низьку зарплату (близько 1 500 грн.), а тільки просили допомогти із замовленнями, щоб була стабільна робота.

Андрій Палько сказав, що можлива співпраця з УПП при облаштуванні парку «Перемоги», який нещодавно повернувся на баланс міста. Олександр Сєнкевич порекомендував керівнику миколаївського УВП УТОГ зареєструватися в системі «Prozzoro» і обіцяв врахувати прохання робітників.

На згадку про зустріч Руслан Паршин подарував міському голові Герб України, виготовлений на їхньому підприємстві.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/420)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: