Мапа порталу

День науки у «Миколаївській політехніці»: комп‘ютерне тестування трудової активності, «Трицикл «МА-1» та відзнака від королеви Єлизавети ІІ

Міжнародний технологічний університет «Миколаївська політехніка» сьогодні відзначив День науки, підбив підсумки ХХ відкритої студентсько- учнівської конференції «Наукова молодь - 2015» та нагородив переможців цьогорічного конкурсу творчих робіт.

Миколаївський міський голова Юрій Гранатуров назвав Миколаїв студентським містом, адже загалом у миколаївських вузах вчаться близько 40 тисяч юнаків та дівчат.

-         Студентство завжди було найбільш прогресивним та активним «плем‘ям», яке несе зміни, вдихає нове у все, чим займається, - відзначив Юрій Ісайович. – До «Миколаївської політехніки» я завжди приходжу із задоволенням, бо це навчальний заклад, який не стоїть на місці, не обмежується навчальними планами та програмами. Його вихованці постійно у творчому процесі, відшукуючи способи практичного застосування власних наукових розробок. От і ваш ректор Генадій Борисович Вільський вже запропонував на своєму практично запатентованому «детекторі брехні» перевірити миколаївських чиновників на «любов до науки», - пожартував мер.

Керівник міста вручив Подяки науково-педагогічним працівникам університету: доценту Володимиру Писаревському, старшому викладачу Ганні Добраш, доценту Володимиру Захарченку, викладачу Андрію Козирєву, першому проректору Богдану Михайлишину.

Богдан Євгенович відзначив, що «Миколаївська політехніка» входить до п‘ятірки провідних «вишів» Миколаєва.  Поточного навчального року вихованці та викладацький  колектив університету працювали над розробкою комп‘ютерних інформаційних технологій систем менеджменту, високоефективних енергозберігаючих технологій, технологій розвитку логістичних процедур при експлуатації транспортних засобів.

До власної наукової скарбниці цього року «політехніки» додали шість зареєстрованих патентів України, а незабаром отримають ще один – на корисну модель «Спосіб проведення тестування трудової активності», за яким розроблена комп‘ютерна система тестування персональних показників, що відносяться до трудового процесу, для працівників всіх рівнів управління і виробництва. Останню розробку успішно протестували на працівниках морського торговельного порту «Южный».

Увагу фахівців та професорсько-викладацького складу університету привернув до себе вихованець закладу Андрій Магац: хлопець розробив та виготовив діючий транспортний засіб «Трицикл «МА-1».

А наукові досягнення доктора фізико-математичних наук, професора, завідувача кафедри фундаментально-природничих наук Віктора Сергійовича Крутікова відзначила… королева Великобританії Єлизавета ІІ!

Ім‘я шановного професора увійшло в світовий Зал слави 100 найвидатніших фізиків і математики сучасності за номером 52. Минулого тижня з Міжнародного біографічного центру в Кембриджі до Миколаївського університету для професора Крутікова надіслали пам‘ятну відзнаку – «Діамант да Вінчі». Під гучні оплески залу Віктору Сергійовичу вручили високу нагороду.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/politeh)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: