Мапа порталу

У поточному році відремонтують вулиці Новозаводську і Турбінну, а в подальших планах - будівництво об'їзної дороги для великовантажного транспорту

Сьогодні, 30 березня, на засіданні постійної комісії міської ради з питань промисловості, транспорту, енергозбереження, зв'язку, сфери послуг, підприємництва та захисту прав споживачів було розглянуто питання про необхідність передбачити в бюджеті міста на поточний рік кошти для проектування об'їзної дороги для великовантажного транспорту.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Марина Калмикова продемонструвала депутатам аерофотозйомку території міста, вони обговорили можливі варіанти проектування.

Як зазначив Сергій Шульгач, тільки на капітальні види робіт по межремонтному терміну місту необхідно 170-180 мільйонів гривень. Протягом останніх 20 років виділяється по 5, 10 мільйонів. Дороги пройшли по три міжремонтних терміни.

- Капітальний ремонт належить робити раз в десять років, а ми його робимо раз в тридцять років. Ресурс вироблений в три рази. Плюс збільшена концентрація транспорту. А якщо ми «перетягнемо» потік транспорту на об'їзну дорогу, ми збережемо дороги Миколаєва, - упевнений Сергій Володимирович. - Крім того, покращиться екологія в місті.

Депутат міської ради Сергій Карцев зазначив, що, перш за все, принциповим питанням є установка вагових комплексів: «У місто через Варварівський міст повинні заходити машини не більше 20 тонн. Ті, що понад 20 тонн, пускаються в об'їзд міста, виходять на Баштанську і цим шляхом потрапляють в порт».

Сергій Миколайович вважає, що для нинішнього скликання міської ради програма з проектування об'їзної дороги для великовантажного транспорту буде однією з ключових, і навіть більше - історичних програм, які вперше підходять до проблеми доріг і екології.

Заступник міського голови Юрій Степанець продемонстрував депутатам схему організації руху великовантажного транспорту в об'їзд основних міських магістралей. У поточному році заплановано ремонт вул. Кірова, вул. Новозаводської, вул. Турбінної і установку двох світлофорів. У співфінансуванні братимуть участь стивідорні компанії Миколаєва.

- Напрямок роботи дуже правильний, - говорить Юрій Борисович. - По-перше, ми розвантажимо місто, збережемо вул. Скороходова, а по-друге - розвантажимо Шірокобальскій міст, який знаходиться в аварійному стані. Крім того, проблема ще в тому, що великовантажний транспорт відстоюється в місті, під вікнами у жителів, а це сміття, бруд і шум.

Перш за все, на першому етапі міська влада пропонує залишити в місто один в'їзд для великовантажного транспорту з боку Баштанського напрямку. Всі інші в'їзди перекрити. Далі рух буде йти по вул. Новозаводській, вул. Турбінній, вул. Космонавтів, вул. Залізничній.

Члени комісії запропонували оформити поетапні пропозиції по реалізації проекту з перспективою на наступний рік з метою подальшого затвердження.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/vobezd)

 

 

 

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: