Мапа порталу

Пошкоджений газопровід на вулиці Дунаєва, 63 відновлять за рахунок коштів місцевого бюджету

Пошкоджений газопровід на вулиці Дунаєва, 63 відновлюватимуть за рахунок місцевого бюджету. Про це сьогодні йшлося під час засідання комісії з питань техногенно - екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Миколаєва під керівництвом віце-мера Валентина Гайдаржи.

Як розповів Андрій Палько, директор департаменту житлово-комунального господарства міської ради, аварійна ситуація сталася внаслідок обвалення стіни сараю, який прилягає до будинку по Дунаєва, 63. Був пошкоджений газопровід, що «живить» два двори, там розташовані будинки приватного сектору і «жилкоп». Під відключення потрапили 5 квартир, де зареєстровано 6 миколаївців. Всі ці квартири з індивідуальним опаленням.

- Є ймовірність того, що сарай буде руйнуватися і далі, - повідомив Андрій Миколайович. - З огляду на труднощі відновлення газопроводу за старою схемою, сьогодні було проведено виїзну нараду з технічних питань за участю фахівців «Миколаївгаз», адміністрації району, житлово-експлуатаційного підприємства. Прийнято рішення, що газопровід потрібно завести з боку вул. Дунаєва за іншою схемою, щоб відійти від аварійної будівлі і підключиться від підземного газопроводу. Другий момент - ми хочемо розібрати зруйновану будівлю. Просимо комісію підтримати дані пропозиції. Рекомендуємо провести роботи за рахунок коштів місцевого бюджету.

Щоб не затягувати час, житлово-експлуатаційному підприємству вже надано доручення підготувати необхідні технічні умови.

Заступник міського голови Валентин Гайдаржи погодився з тим, що питання треба виносити на засідання виконкому як позачергове. Крім того, віце-мер поцікавився, на чиєму балансі знаходиться зруйнований сарай.

- За попередньою інформацією, споруда на балансі житлово-експлуатаційного підприємства «ЖЕК-10», - відповів Андрій Палько. - Але задня стіна сараю виходить на приватну територію і тому залишалася без уваги.

Віце-мер доручив детально розібратися, хто повинен був нести відповідальність за безаварійну експлуатацію споруди.

Питання буде винесено на засідання виконкому, щоб в найкоротші терміни відновити газопостачання.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/gazoprovod)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: