Мапа порталу

У департаменті ЖКГ пройшла відкрита апаратна нарада

14 березня в Миколаєві у рамках Тижня відкритих дверей відбулося виїзне апаратне засідання за участі міського голови Олександра Сєнкевича у департаменті житлово-комунального господарства міської ради.

Участь у заході могли взяти всі бажаючі. Така практика роботи буде продовжена – щомісяця проводитиметься відкрита апаратна нарада, у ході якої можна буде обговорити та знайти шляхи вирішення проблемних питань щодо функціонування житлово-комунального господарства у Миколаєві.

-     Ми вирішили запровадити таку практику – періодично проводити відкриті апаратні наради в адміністраціях районів чи в департаменті ЖКГ міської ради, щоб почути проблеми, з якими колектив сам впоратися не може, - відзначив Олександр Сєнкевич.

Сьогоднішній захід був ознайомчим. Директор департаменту Андрій Палько та керівники управлінь і відділів розповіли про структуру та основні функції департаменту, про свою роботу, проблеми, які зараз є актуальними.

Андрій Палько підкреслив, що такий захід проводиться вперше, тому провів для присутніх невеликий екскурс в історію діяльності департаменту ЖКГ міської ради, який було утворено в 2006 році, розповів про основні напрямки його роботи.

Коротко про стан справ за кожним напрямком інформували керівники управлінь та відділів департаменту. Так, про питання, пов’язані з комунальним господарством, розповіла заступник директора департаменту  Наталія Осецька. За її словами, однією з основних проблем у зв’язку з недофінансуванням галузі є стан міських доріг. Крім того, Наталія Віталіївна звернула увагу на проблему крадіжок міського майна: за минулий рік у місті вкрадено 22 кришки люків, 172 погонних метри трубопроводів напірного колектора.

Володимир Корчагов, начальник управління екології департаменту, повідомив, що в 2015 році за ініціативи фахівців управління було розроблено 5 проектів капітального ремонту парків та скверів міста Миколаєва. Такі роботи з 2010 року не проводилися. Поточного року у планах встановити близько 250 урн для сміття, облаштувати нові форми ампельного озеленення (на кільці біля міжміського автовокзалу, на Флотському бульварі) та багато іншого.

Олександр Цацук, начальник відділу з впровадження нових форм управління житловим господарством, відзначив, що городяни дуже активно цікавляться процесом створення ОСББ. Для них найближчим часом на базі департаменту ЖКГ будуть проводити відповідні навчання та консультації. А поточної п’ятниці в малій залі міськвиконкому пройде семінар з питань реалізації положень Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирних будинках» в рамках Тижня відкритих дверей.

Городян, які прийшли на відкриту апаратну нараду, цікавило продовження програми з встановлення приладів обліку тепла. Як інформувала начальник управління фінансів та бухгалтерської звітності Ірина Кузьменко, у 2015 році на статтю щодо капітального ремонту систем опалення, в тому числі, заміну приладів обліку, було витрачено 8 мільйонів гривень. На 2016 рік заплановано більше 20 мільйонів гривень. У місті буде встановлено близько 400 приладів обліку тепла.

Олександр Сєнкевич порушив проблему дублювання функцій та повноважень департаменту житлово-комунального господарства і адміністрацій районів міста.

-        Виходить таким чином, що у семи няньок дитя без ока, - як приклад, міський голова розповів про дивну схему прибирання листя, коли виконавці перекладають відповідальність один на одного. - Це треба змінювати. Тому прийнято рішення провести аналіз та прибрати ті функції, які пересікаються, призначити відповідальних за усі процеси.

Міський голова відзначив, що на сьогодні найважливішим є прибирання та освітлення міста. Користуючись нагодою, Олександр Сєнкевич звернувся до городян з проханням не зволікаючи викликати поліцію у разі підпалу контейнерів для сміття.

-        Сподіваюся, що такий формат роботи у нас приживеться, - підсумував мер, - щоб ми в режимі апаратної наради в умовах швидкого доступу до кожного працівника могли все обговорити, вирішити проблемні питання.

Слайди 

IMAGE FOLDER (/files/News/otkritiedveri)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: