Мапа порталу

Миколаївців попереджають про необхідність дотримання правил безпеки на кладовищах під час поминальних днів

Шановні миколаївці!

Наближаються поминальні дні. У цей час ми згадуємо тих, кого з нами вже нема.  Багато людей планує відвідати цвинтарі.

У зв’язку з цим звертаємо увагу на необхідності дотримуватись заходів безпеки.

Як відзначають у ДСНС, піротехнічні підрозділи свого часу провели обстеження кладовищ. Однак говорити про цілковиту безпеку наразі не можна.

Наявність великої кількості металевих елементів, зокрема огорожей, лавок та столів, призводить до того, що металодетектори, якими необхідно проводиться обстеження, постійно спрацьовують. Кінологічні розрахунки залучати недоцільно через присутність різних сторонніх запахів. Тож, зазначають рятувальники, обстеження можливе тільки візуально та ручним способом.

Друзі, будьте уважними та обережними! У разі виявлення підозрілих чи небезпечних предметів ні в якому разі не торкайтесь їх, відійдіть не безпечну відстань та повідомте про знахідку:

  • рятувальників - на спецлінію «101»

або

  • поліцейських – на спецлінію «102»

Також закликаємо реагувати на сигнал «Повітряна тривога».

Якщо почався обстріл і ви знаходитесь на відкритій території, ось прості правила, які можуть врятувати життя.

 Важливо швидше лягти на землю. Спочатку при польоті снаряда чується свист (або шарудіння), потім відразу вибух. Необхідно знайти будь-яку стіну-укриття: бетонний блок, стіна, уздовж високого бордюру чи фундаменту паркану.  Найбільшу небезпеку при обстрілах становлять уламки, тому що нижче ви до землі - то безпечніше. Лягти треба ниць, голова опущена обличчям до землі, закрити долонями вуха та відкрити рот — це врятує від контузії та баротравми, лікті прикривають шию.  

image


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: