Мапа порталу

Міська влада відкриває свої двері

З 14 по 19 березня в місті заплановано Тиждень відкритих дверей в адміністраціях всіх районів і в департаменті ЖКГ. Всі бажаючі  зможуть прийти в адміністрацію свого району або в департамент ЖКГ, дізнатися, чим займаються ці організації, налагодити діалог з владою, позначити свої проблеми.

Про це міський голова Олександр Сєнкевич розповів під час апаратної наради сьогодні, 29 лютого.

- Я вже говорив, що міська влада буде дотримуватися принципів відкритості й служіння горожанам.15 березня - Всесвітній день захисту прав споживачів, наші споживачі - це городяни, тому запропонований формат «Відкритих дверей» демонструє принципи відкритості й служіння в органах місцевого самоврядування, - сказав Олександр Сєнкевич. - Наша мета - створення потужної сервісної організації, що несе цінності городянам і створює для них і міста в цілому нові можливості!

Одним з дієвих інструментів у цьому напрямку мер бачить діалог між городянами і владою, зворотній зв'язок.

- Відкритість дає городянам можливість отримати необхідну інформацію через ЗМІ, особисто від чиновників, в діалозі один з одним, тому я бачу адміністрації районів як інформаційні вузли, комунікаторів влади і городян. Потенціал адміністрацій необхідно використовувати для впровадження в систему найкращих практик сервісу органів місцевого самоврядування, - вважає мер.

Серед амбітних планів Олександра Сєнкевича пункт про те, що Миколаїв до 2017 року повинен увійти до трійки кращих міст за рівнем якості послуг органів місцевого самоврядування. Щоб досягти таких результатів, необхідна внутрішня конкуренція:

- Райони можуть залучитися до створення стратегії розвитку міста, у кожного району своя специфіка. Так, Заводський район, в якому розташований центральний міський стадіон, спортшкола «Надія», каток, може розвиватися в спортивному напрямку. Райони повинні стати гідними конкурентами, конкуренція сприяє поліпшенню в усіх сферах і площинах. У виграші будуть і місто, і городяни.

Ініціативу відкритості підтримав і департамент ЖКГ.

- Городяни, відчувши доступ до тіла, захочуть поділитися своїми проблемами. Наш формат відкритості передбачає діалог про проблеми, а їх дуже багато. Ясна річ, що ви відразу всі питання вирішити не зможете, хоча б як мінімум потрібно дати людям компетентну консультацію, систематизувати проблеми і підготувати рішення, - звернувся міський голова до голів адміністрацій районів і директора департаменту ЖКГ.

Координатором «відкритого» проекту є позаштатний радник мера Валентин Бєльський.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: