Мапа порталу

Якісні послуги для дітей і дорослих: у Миколаєві створюють сучасні лікувальні заклади

У Миколаєві створюють перинатальний центр. Заклад другого рівня надаватиме висококваліфіковану медичну допомогу при акушерській, гінекологічній, неонатальній та інших патологіях. Медичний центр оснастять сучасним обладнанням. Фахівці вже зараз проходять навчання.

Про це в етері телеканалу “МАРТ” розповіла начальниця відділу охорони материнства та дитинства управління охорони здоров'я Миколаївської міської ради Людмила Чинякова.

“В першу чергу в центрі надаватимуть допомогу новонародженим, які  передчасно з'явилися на світ чи мають малу вагу. Їх не треба буде переводити в інші заклади. Адже будь-яке транспортування маленької дитини - це ризики для її життя. В цьому центрі будуть створені всі необхідні умови в одному місці”, - пояснює Людмила Чинякова.

Крім того в закладі відкриють мамологічне відділення. Сучасний мамограф вже закуплений, вже наступного року підготують приміщення та встановлять систему. У відділенні жінки Миколаєва та області зможуть пройти профілактичний огляд та лікування доброякісних новоутворень молочних залоз. Зараз подібні обстеження можна виконати тільки в обласній онкологічній лікарні.

Триває робота і над створенням лікувально-діагностичного центру на базі міської дитячої лікарні №2. За словами пані Людмили, проєкт на стадії підготовки документації. Цей заклад дозволить надавати всі медичні послуги в одному місці, що значно підвищить комфорт для маленьких пацієнтів. Сьогодні в місті працюють 6 поліклінічних відділень, що територіально знаходяться в різних районах. Їздити до окремих спеціалістів у різні заклади незручно для малечі та їхніх батьків.

За проєктом також передбачено укриття та переходи зі стаціонару в діагностичний центр. Він має стати найсучаснішим дитячим лікувальним закладом у місті.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: