Мапа порталу

Інформація щодо наміру зміни вартості послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій

До уваги мешканців міста!

На виконання вимог Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 30.07.2012 №390 житлово-експлуатаційні підприємства, що обслуговують житловий фонд комунальної власності доводять до відома споживачів про намір зміни тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій шляхом коригування вказаних тарифів по статтях витрат «електроенергія для ліфтів» та «електроенергія на освітлення місць загального користування».

Проведення коригування вартості послуг обумовлено ростом вартості електричної енергії з 01.03.2016 згідно із Постановою НКРЕКП від 26.02.2015 №220.

Згідно із вказаною Постановою, зростання вартості електроенергії, витрачається в багатоквартирних будинках на технічні цілі (роботу ліфтів, насосів, освітлення дворів, східців) відбувається на 25,5%.

Коригування проводиться по фактичних об’ємах спожитої за 2015 рік електричної енергії.

Тобто, зміна тарифів обумовлена об’єктивними факторами, які не залежать від підприємств. Коригування проводиться по фактичним витратам підприємств. Зростання тарифів на послуги з утримання будинків від 0,01 до 0,10 грн./кВ.м.

Текст рішення додається.

 

За роз’ясненнями звертатись до відділу цін та цінової політики управління економіки та інвестицій ММР. т. 36-10-95.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: