Мапа порталу

Члени робочої групи з проблемних питань міської освіти хочуть заборонити шоу, вистави, мультфільми та інші заходи розважального характеру, які проводять у школах і дитячих садках за гроші батьків

Засідання робочої групи з перевірки дотримання вимог чинного законодавства з питань організації харчування, благодійної діяльності та онлайн-черги в освітніх установах сьогодні, 16 лютого, пройшло в нечисленному складі. Тому ніяких кардинальних рішень не приймали, оголосили текст скарг, що надійшли у період між засіданнями, вирішили підготувати лист міському голові з пропозицією заборонити вистави, шоу, мультфільми та інші заходи розважального характеру, які регулярно проводять в школах і дитячих садах.

Член робочої групи Яна Новохатько розповіла, що на адресу робочої групи надійшла величезна кількість скарг на ці «дозвільні» заходи. Сенс скарг в цілому зводиться до того, що в школах в добровільно-примусовій формі в урочний час учнів розважають за гроші батьків. Батьки проти проведення таких заходів, втомилися фінансувати гастролерів і хочуть, щоб таку форму роботи в школах і садках заборонили.

- Звернень дуже багато. Ось, наприклад, в один дитячий садок, в який мало того, що театри і філармонія щотижня приїжджають, так ще і батутні комплекси, електромобілі. Причому, половина завідувачів кажуть, що це «обов’язаловка» від вище стоячих органів. Багато батьків у ці дні просто не водять дітей у садок, щоб не платити за ці послуги, - сказала Яна Новохатько.

Директор школи № 18 Ніна Колечко пояснила, що серед цих дозвіллєвих заходів є і повчальні, які стосуються питань охорони життя, правил дорожнього руху тощо.

- Звичайно, ці заходи можна проводити тільки після уроків. Інша справа, що дуже багато підприємців (які надають розважальні послуги) поводяться дуже агресивно, тому деякі директори шкіл і завідувачі дитячих садків, я не хочу сказати, що вони мають рацію чи ні, йдуть по шляху найменшого опору. Я з вами згодна, що кожного тижня близько 20-30 грн. для дуже багатьох це непосильно, - сказала Ніна Колечко.

Говорили і про шкільні фонди. Поки збір грошей ведеться неофіційно, по суті, немає уповноважених звітувати про витрати. Відзвітувати може тільки офіційно зареєстрований орган. Представник міського управління освіти розповіла, що їх управління провело вже велику роботу в цьому напрямку, надає юридичні й методичні рекомендації щодо створення офіційних підзвітних благодійних фондів.

IMAGE FOLDER (/files/News/358)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: