Мапа порталу

У 2015 році «Миколаївелектротранс» перевиконав план по платним перевезенням і доходам

Сьогодні, 16 лютого, депутатська комісія з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста почала заслуховувати звіти про роботу комунальних підприємств Миколаєва у 2015 році. Першим з керівників міських КП перед депутатами звітував директор «Миколаївелектротранса» Дмитро Лісовський.

 «Основною господарською діяльністю підприємства є пасажирські перевезення. За 2015 рік підприємством отримано власні доходи від платних перевезень на суму 14 мільйонів 60 тисяч 800 гривень, що на 6 мільйонів 892,5 тисяч гривень більше, ніж за минулий рік. Перевезено платних пасажирів 9 мільйонів 929,1 тисяч осіб, це 19 відсотків, пільгових -  42 мільйонів 198,6 тисяч осіб, це 81 відсоток. План пасажирських перевезень виконаний на 118,4 відсотків, план доходів від перевезень платних пасажирів - на 154,9 відсотків. Платних пасажирів по трамваю перевезено більше на 734,9 тисяч осіб, зростання склало 15 відсотків, по тролейбусу платних перевезено більше на 1 мільйон 342,5 тисяч осіб, що на 46 відсотків більше. За рахунок різкого підвищення ціни на проїзд у маршрутних таксі з 2,5 грн. до 4 грн. і зміни тарифу на проїзд у міськелектротранспорті, збільшення випуску рухомого складу відбулося збільшення збору виручки на 6 мільйонів 692,6 тисяч гривень у порівнянні з 2014 роком. Власні доходи від платних перевезень пасажирів склали 31,6 відсотків загальних доходів підприємства», - розповів Дмитро Лісовський.

За словами Дмитра Валерійовича, якщо   на початку 2015 р. щодня на маршрути у Миколаєві виходило 52 одиниці електротранспорту, то наприкінці минулого року по місту курсувало вже 72 трамваєм і тролейбусів. Таке зростання пов'язане зі збільшенням кількості рухомого складу підприємства.

«Фактична компенсація пільгових перевезень склала 27 мільйонів 27 тисяч гривень, у тому числі з державного бюджету - 20 мільйонів 427 тисяч гривень, з міського бюджету за перевезення школярів - 3 мільйони 600 тисяч гривень, фінансова підтримка склала 3 мільйони гривень. Усе фінансування з бюджету було направлено на виплату заробітної плати та електроенергії. Бюджетне фінансування склало 48,6 відсотків від нормативної потреби, але воно було отримано вчасно і своєчасно», - додав директор КП «Миколаївелектротранс.

Минулого року підприємство виплатило 13,407 млн. грн. у вигляді податків. Кількість працівників «Миколаївелектротранс» за 2015 рік зросла на 44 особи: з 573 до 617 осіб.

У 2015 році збиток підприємства склав близько 5,6 млн. грн. Разом з тим, «Миколаївелектротранс» у якості субвенції з державного бюджету не отримав близько 28 млн. грн., необхідних для покриття витрат від перевезень пільговиків. Як зазначив Дмитро Лісовський, його підприємство перевозить усіх пільговиків без винятку, однак держава компенсувала трохи менше 50% витрат на здійснення пільгових перевезень.

Вислухавши директора КП «Миколаївелектротранс» депутати висловили свої претензії. Вони вказали на те, що договори оренди, які укладало КП «Миколаївелектротранс», не відповідають законодавству та статуту підприємства. Депутатська комісія, хоча і не одноголосно, але все ж незадовільно оцінила роботу КП «Миколаївелектротранс». Народні обранці рекомендували директору КП «Миколаївелектротранс» Дмитру Лісовському привести зазначені договори у відповідність до законодавства та статуту підприємства.

  

IMAGE FOLDER (/files/160216)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: