Мапа порталу

Олександр Сєнкевич про зруйновану будівлю спортшколи: «Якщо ви запитаєте олімпійську чемпіонку Ольгу Харлан, чи хоче вона зберегти цей будинок або побудувати новий зал, повірте, вона віддасть перевагу новій залі»

Будівля миколаївської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з фехтування частково зруйнувалась. Це сталося у вихідний день, і, на щастя, ніхто не постраждав.

- Видно неозброєним оком, що будівля аварійна і відновленню не підлягає. Все покосилося, її треба зносити, - сказав Олександр Сєнкевич під час апаратної наради в мерії сьогодні, 8 лютого. - Я знаю, що ця будівля являє собою архітектурну цінність, але треба витратити величезну кількість коштів, щоб зміцнити фундамент, реставрувати будівлю. У бюджеті на це грошей немає. Якщо ви запитаєте олімпійську чемпіонку Ольгу Харлан, чи хоче вона зберегти цей будинок або побудувати нову залу, повірте, вона віддасть перевагу новій залі.

Насамперед, як розповів Валентин Гайдаржи, необхідно отримати висновок експертизи і розробити «укріплюючі» заходи, щоб не руйнувалася сусідня будівля.

Міський голова Олександр Сєнкевич вважає, що місце, на якому розташована будівля школи, зацікавить потенційних забудовників. Місто могло б вирішити проблему зі школою, не витративши бюджетні кошти, якщо б за умовами будівництва забудовник віддав під фехтувальний зал перший поверх новобудови.

Будівля спортивної школи знаходиться на балансі Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: