Мапа порталу

Знайомтесь: система оповіщення про надзвичайні ситуації в Миколаєві

Минулого року рішенням комісії з питань ТЕБ і НС   Миколаєва затверджена концепція побудови міської системи централізованого оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій  керівного складу  і населення міста “Пріоритет”.

На сьогодні існуюча у  Миколаєві система централізованого оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій  керівного складу і населення складається з трьох незалежних підсистем, а саме:

- підсистеми  регіональної внутрішньообласної системи централізованого оповіщення “Сигнал-ВО;

- підсистеми оповіщення керівного складу органів управління цивільного захисту міста “ОЛЬХОН”;

- підсистеми оповіщення населення  з використанням  станцій ефірного мовлення, станцій телевізійного мовлення та  мережі вуличних гучномовців.

До складу  системи централізованого оповіщення “Сигнал-ВО» входить:

-   349 одиниць апаратури П-160 та П-164;

- 126 електросирен різної модифікації, з них  102 - централізованого вмикання, 24 - автономного запуску;

- 19 електросирен розташовані на об'єктах комунальної власності   Миколаєва;

- 22 стійки централізованого виклику ємністю 1830 номерів, до яких підключено 500 абонентів.

Підсистема оповіщення керівного складу органів управління цивільного захисту міста “ОЛЬХОН”.

На базі служби оперативного реагування міськвиконкому створено автоматизований комплекс системи оповіщення керівного складу органів управління цивільного захисту міста “ОЛЬХОН”. Цей комплекс працює у цілодобовому режимі і дає можливість доводити необхідну інформацію до  15 груп оповіщення (комісій з питань ТЕБ і НС, евакуаційних комісій районів та міста, керівників підприємств, які залучаються до робіт з розчистки від снігу на закріпленій території, 37 диспетчерських служб приватних таксі, керівний склад і диспетчерські служби 10 підприємств міських перевізників (маршрутних таксі).

Оповіщення здійснюється по 12 лініям фіксованого телефонного зв'язку та каналу GSM зв'язку.

Програмне забезпечення дозволяє здійснювати оповіщення з віддаленого робочого місця управління з питань НС та ЦЗН Миколаївської міської ради.

Підсистема оповіщення населення  з використанням  станцій ефірного мовлення, станцій телевізійного мовлення та  мережі вуличних гучномовців.

З керівництвом радіомовної компанії “Ера FM” на частоті 107,8 МГц узгоджено питання оповіщення населення м. Миколаєва про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій з виділеного робочого місця управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради шляхом переривання трансляції інформаційних, музично-розважальних програм та інших ліцензійних продуктів підприємницької діяльності.

Відповідно до затвердженої схеми озвучення території у співпраці з операторами радіомовних компаній (“Рідна вулиця”, “Радіо “Квартал”) встановлено 150 вуличних гучномовців, які підключені до міської системи централізованого оповіщення.

Крім того, відповідно до домовленості  ТОВ «Миколаївське кабельне телебачення» здійснює трансляцію сигналів оповіщення по 4 каналам мережі кабельного телебачення рухомою стрічкою або повним перериванням відповідних програм. Проводиться тестування апаратури для транслювання оповіщення та інформування населення по 50 каналам мережі кабельного телебачення.

Також для оповіщення та інформування населення, яке потрапляє до зон можливого хімічного забруднення, у межах реалізації Концепції побудови міської системи централізованого оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій  керівного складу і населення міста “Пріоритет” у грудні 2015 року встановлено комутаційно-гучномовні засоби в Центральному районі (мкр Матвіївка та мкр. Тернівка) та у Ленінському районі.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: