Мапа порталу

Міський голова Юрій Гранатуров та голова облдержадміністрації Вадим Мериков нагородили переможців конкурсу героїко-патріотичної пісні і танцю, який цього року був присвячений 70-річчю Великої Перемоги

Святкова програма Дня Перемоги у Миколаєві надзвичайно насичена. Городянам пропонуються виступи творчих колективів міста, виставка військової техніки, благодійний концерт-спектакль «Несовместимы дети и война» у академічному художньому російському драматичному театрі, конкурс малюнку на асфальті у містечку «Казка», тематична концертно-ігрова програма «Перемога – одна на всіх» у парку  культури та відпочинку ім. Ленінського комсомолу, презентація  національно-культурних товариств і дегустація страв на площі палацу культури «Молодіжний», безкоштовне для усіх ветеранів та літніх людей відвідання найкращого в Україні Миколаївського зоопарку та багато інших, не менш цікавих заходів.

Для найуважніших сьогодні глядачів – ветеранів Другої Світової війни -  у Каштановому сквері на вулиці Радянській пройшла святкова концертна програма «Пам‘ять серця жива» за участі переможців міського конкурсу героїко-патріотичної пісні і танцю.

Засновники конкурсу - міська рада воїнів-інтернаціоналістів, управління з питань культури та охорони культурної спадщини, управління освіти, департамент праці та соціального захисту населення , Миколаївський міський палац культури і мистецтв. Цього року конкурс було присвячено відзначенню 70-річчя Великої Перемоги.

Дипломи переможцям вручали голова облдержадміністрації Вадим Меріков та Миколаївський міський голова Юрій Гранатуров.

«70 років тому наші війська взяли Берлін і встановили прапор над Рейхстагом, звільнивши всю Європу від нацистських окупантів, - сказав міський голова. - Нашим солдатам вдячні усі країни світу за їх Великий Подвиг. Перемога – одна на всіх! З 11 тисяч Героїв Радянського Союзу – більше двох тисяч українців! Мільйони загиблих… Низький уклін тим, хто завоював Перемогу». Керівник міста переконаний, що тільки той, хто пам‘ятає минуле, має майбутнє.

У вокальній частині конкурсу Гран-прі героїко-патріотичної пісні виборола Адріана Шевченко. На жаль, дівчина сьогодні виступає в іншому місті. Тому статуетку і диплом переможця міський голова та голова облдержадміністрації вручили мамі переможниці – Антоніні Михайлівні Шевченко.

Кращими у хореографічній частині конкурсу стали учасники театру сюжетно-образного танцю «Емпірей», будинку творчості дітей та юнацтва Заводського району. Керівник - Наталя Ласейчук.

Почесну місію - вручити спеціальний приз конкурсу за вокальну майстерність Марії Давиденко (дитяча музична школа №1 ім. М.А. Римського-Корсакова) - доручили народному депутату України Олександру Жолобецькому.

Лауреати та переможці конкурсу героїко-патріотичної пісні продемонстрували вдячним городянам свою майстерність, присвятивши свої виступи ветеранам війни.  


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: