Мапа порталу

Чи потрібні місту безповоротні грантові фінансові кошти - вирішать депутати вже в четвер

Проект рішення міської ради «Про створення комунального закладу Миколаївської міської ради «Агентство розвитку Миколаєва» сьогодні, 26 січня, розглядала постійна комісія з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста.

Помічник міського голови Руслан Рохов, який представляв проект рішення, пояснив депутатам, чому для залучення інвестицій потрібно створювати комунальний заклад, чому ці функції не може виконувати управління економіки та інвестицій Миколаївської міської ради:

- Не можна скасувати управління економіки. Є повноваження, які покладені виключно на цей структурний підрозділ, а комунальна установа буде виконувати інші функції. Питання місцевої економічної політики, підготовка програм, проведення тендерів - сфера діяльності управління. Комунальний заклад «Агентство розвитку Миколаєва» повинно писати проекти, через які буде залучатися зовнішнє фінансування, безповоротні грантові гроші і технічна допомога, низькомаржинальні кредити, а також нефінансова допомога у вигляді техніки та іншого.

Створюючи неприбуткову установу, місто вирішує два завдання. По-перше, агентство може залучати безповоротні кошти, а по-друге, з'явиться можливість платити ринкову зарплату менеджерам агентства і наймати найкращих фахівців у залученні безповоротних коштів. Передбачається, що менеджери проектів отримуватимуть зарплату в 4 тис. грн. і 1 відсоток від суми залучених коштів.

Руслан Рохов також повідомив депутатам, що спікери Форуму розвитку Миколаєва, який проходив у місті 24 січня, готові бути комунікаторами в роботі з донорами, фондами, потенційними інвесторами.

Депутат Ігор Копійка запропонував втілити всі плани щодо залучення інвестицій в місто через громадську організацію за договором.

- Громадська організація діє в рамках свого статуту та своїх інтересів, якщо завтра будуть більш пріоритетні проекти в інших містах, ця організація може змінити вектор і місто втратить можливість. Міська громада не повинна залежати від будь-яких організацій, - вважає помічник міського голови. - Місто повинно мати можливість наймати через конкурс кращих фахівців і ставити перед ними завдання. Агентство якраз зможе розробити стратегію розвитку міста, забезпечити аналітичну підтримку її реалізації та позабюджетним фінансуванням розвитку міста.

У підсумку 4 депутати підтримали обговорюваний проект рішення міської ради, а 5 членів комісії, всі представники фракції «Опозиційного блоку», утрималися.

Чи отримає місто Агентство - депутатський корпус вирішить у четвер, 28 січня. На цей день призначено 2-е пленарне засідання 2-ї сесії міської ради VII скликання. 

IMAGE FOLDER (/files/News/345)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: