Мапа порталу

Визволителі Миколаєва нагороджені Почесним знаком Миколаївського міського голови «За заслуги перед містом Миколаєвом»

 За розпорядженням міського голови Юрія Гранатурова учасники бойових дій Другої світової війни, визволителі Миколаєва підполковник Григорій Тихонович Заговалов і підполковник Олексій Лук'янович Жуков нагороджені Почесним знаком Миколаївського міського голови «За заслуги перед містом Миколаєвом».

Сьогодні, 8 травня, директор департаменту праці та соціального захисту населення Сергій Бондаренко та голова міської спілки ветеранів Віталій Ященко відвідали ветеранів та вручили їм цю високу нагороду.

Григорій Тихонович зустрічав гостей при параді, у військовому кітелі з орденами і медалями, читав вірші про війну, згадував про загиблих друзів і дякував за пам'ять. За збігом обставин в цей же час до ветерана прийшли учні ЗОШ № 52 з подарунками та словами подяки за ратний подвиг. Дочка ветерана розповіла, що Григорія Тихоновича не забувають: з подарунками приходили школярі і з ЗОШ № 17, і з інтернату № 7.

Олексій Лук'янович Жуков, на жаль, підкачав: поламав ногу. Ветеран 70-річчя Великої Перемоги у свої майже 94 роки зустрічає в ліжку. Йому Почесний знак Миколаївського міського голови «За заслуги перед містом Миколаєвом» Сергій Бондаренко вручив з побажаннями швидкого одужання.

Всього три визволителі міста ще живі і можуть розповісти про ті страшні події 1944-го. Це - Григорій Тихонович Заговалов, Олексій Лук'янович Жуков і Дмитро Пилипович Іванець. Дмитро Пилипович отримав Почесний знак Миколаївського міського голови «За заслуги перед містом Миколаєвом» у 2013 році.

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: