Мапа порталу

На утримання і розвиток житлово-комунального господарства у цьому році планують виділити більше 324 млн. грн

На утримання і розвиток житлово-комунального господарства у цьому році планують виділити більше 324 млн. грн. - 324 млн. 311 тис. грн. Така сума передбачена в проекті бюджету на 2016 рік. Якщо депутатський корпус підтримає проект головного фінансового документа у такому вигляді, витрати на ЖКГ стануть «важче» на 30 відсотків порівняно з 2015 роком і збільшаться в 3 рази у порівнянні з 2014 роком.

У бюджеті міста на 2016 рік плануються видатки на благоустрій Миколаєва. На ці цілі пропонується направити більше 216 млн. 118 тис. грн.: роботи з санітарного прибирання міста - 46 млн. 700 тис. грн .; утримання зелених зон, парків, скверів міста - 16 млн. 500 тис. грн.; утримання у належному технічному стані тротуарів - 9 млн. 800 тис. грн. поточний ремонт зупинок громадського транспорту - 400 тис.грн.; поточне утримання і ремонт зливової каналізації - 4 млн. 700 тис.грн; зимове утримання доріг, у т.ч. придбання піщано-соляної суміші -11 млн. 900 тис. грн.; утримання технічних засобів регулювання дорожнього руху - 6 млн. 158,9 тис. грн.; утримання пляжів - 397,3 тис. грн; утримання кладовищ - 3 млн. 746,6 тис. грн.; утримання мостів, у т.ч. їх охорона - 5 млн. 287,5 тис. грн; забезпечення функціонування мереж зовнішнього освітлення - 14 млн. 700 тис. грн.; утримання та поточний ремонт зупинок громадського транспорту, встановлення аншлагів та номерних знаків, утримання звалища листя, утримання та поточний ремонт майданчиків під контейнери, придбання контейнерів, урн тощо - 57 млн. 558 тис. грн.

На утримання житлово-експлуатаційного господарства та прибудинкових територій житлового фонду хочуть виділити понад 24 млн. 546 тис. .грн. Ці гроші планують витратити на обстеження житлового фонду спеціалізованими проектними організаціями та виготовлення технічної документації на житлові будинки, експертне обстеження ліфтів у житлових будинках, поточний ремонт житлового фонду, придбання матеріалів для ремонту житлового фонду, пристрій дитячих спортивних майданчиків у дворах житлових будинків, а також на придбання газових приладів для пільговиків.

На капітальний ремонт житлового фонду комунальної власності за спеціальним фондом передбачено 45 млн. 380 тис. грн. Левова частка цих грошей - 24,7 млн. грн. - піде на капітальний ремонт покрівель житлових будинків. На капітальний і післякапітальний ремонт ліфтів житлових будинків запланували 5 млн. 550 тис. грн., загальнобудинкові та інші роботи - більше 8 млн. 700 тис. .грн.

На фінансову підтримку об'єктів житлово-комунального господарства за рахунок коштів загального фонду планується понад 3,6 млн. грн. Ці гроші підуть на вивезення рідких відходів, дератизацію та дезінфекцію житлового фонду, фінансову підтримку підприємств, які обслуговують житловий фонд.

З бюджету міста гроші планують витратити і на підтримку ОСББ. Так, 4 млн. 610 тис. грн. пропонується передбачити на капітальний ремонт житлового фонду ОСББ.

За рахунок коштів спеціального фонду бюджету планується купити спецавтотранспорт і малогабаритну техніку - 22 млн. 200 тис.грн., придбати і встановити камери відеоспостереження - 3 млн. грн., провести капітальний ремонт мостів - 7 млн. 400 тис., встановити зупинкові павільйони - 8 млн. 900 тис. грн., капітально відремонтувати тротуари - 15 млн. 400 тис. грн., а також об'єкти зовнішнього освітлення тощо - понад 8 млн. грн.

Витрати на установку засобів обліку теплової енергії у житлових будинках плануються на загальну суму понад 21 млн. 340 тис. грн. Крім того, 3 млн. 390 тис. грн. планують на фінансову підтримку КП «Центр захисту тварин».

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: