Мапа порталу

Програму "Правопорядок" планують продовжити ще на рік

Сьогодні у мерії підбили підсумки виконання програми профілактики злочинності на території міста Миколаєва «Правопорядок» за 2015 рік. До участі у нараді запросили представників правоохоронних органів, керівників найактивніших громадських формувань міста, заступників голів районних адміністрацій міста Миколаєва. Головував на засіданні мер Олександр Сєнкевич.

Про результати виконання програми розповіли начальник відділу з організації оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Олександр Кондратьєв та головний спеціаліст відділу Ігор Оніщенко.

- За роки дії програми, починаючи з 2002 року, багато зроблено для матеріально-технічного забезпечення міського управління УМВС України, тепер уже розформованого, - відзначив Олександр Олександрович, - для забезпечення роботи служби дільничних інспекторів міліції, громадських формувань міста.  На жаль, не завжди вдається виділити потрібне фінансування для програми. Проте ми від неї не відмовляємося, сподіваємось, що міський голова підтримає продовження її терміну дії на наступний рік, бо на сьогодні це є єдиний спосіб надавати допомогу структурам, задіяним в охороні громадського порядку, координувати спільну роботу з правоохоронними органами міста.

На прикладі громадського формування «Захист» Ленінського району (керівник Віталій Голод) Ігор Оніщенко розповів про комплекс робіт, які в рамках програми «Правопорядок» виконували члени формувань міста протягом року. Це проведення рейдів та патрулювань вулиць Миколаєва, патрулювання у міському електротранспорті, вручення повісток під час чергових хвиль мобілізації, перевірка тимчасово переміщених осіб, чергування на 32 опорних пунктах міста, робота в спостережних комісіях, протидія несанкціонованій торгівлі, забезпечення громадського порядку під час масових заходів, спостереження за порядком на виборчих дільницях і багато іншого.

Ігор Оніщенко повідомив про найбільш резонансні випадки затримань правопорушників, які були проведені у 2015 році за активної участі членів громадських формувань. Так, у Заводському районі затримали людину, яка була у розшуку протягом трьох років. У Ленінському районі на автовокзалі виявили військовослужбовця, який повертався з АТО з повною сумкою боєприпасів. А начальник опорного пункту, член ГФ «Захист», під час поквартирного обходу зловив злочинця «на гарячому» та затримав його ще до приїзду міліції.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич підняв питання щодо збільшення кількості громадських формувань у місті: «Забороняти комусь реєструватися ми не можемо, припиняти діяльність громадських формувань теж не можемо, навіть якщо вони нічого не роблять. Їх кількість зростає. Навіщо? Напевне, для статусу, для отримання дозволу на нетравматичну зброю. Можливо, слід заохочувати тих, хто дійсно виконує свою роботу, тих, хто з нами співпрацює».  Керівник міста додав, що він покладає велику надію на нову патрульну поліцію, яка, можливо, замінить громадських активістів.

Щодо пропозиції про необхідність збільшення фінансування програми «Правопорядок», Олександр Сєнкевич відзначив, що наразі програма для нього є такою собі «чорною скринькою»: «Що відбувається всередині цієї "чорної скриньки", поки що незрозуміло ні мені, ні громадськості. Наприклад, необхідно придбати форму. Скільки одиниць, хто ці люди, від яких громадських формувань? Все це повинно бути прозоро і зрозуміло. Щоб журналісти, наприклад, розуміли, чому у бюджетному рядку стоїть така сума, куди спрямовано кошти».

По завершенню заходу відбулося урочисте нагородження миколаївців, які брали активну участь в охороні громадського порядку.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/pravoporyadok)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: