Мапа порталу

В очікуванні негоди: органи управління в Миколаєві, міські служби переведені у посилений режим роботи

На Миколаїв насувається негода. За прогнозом Миколаївського гідрометцентру з 6 по 7 січня очікується сніг, мокрий сніг, місцями сильний сніг, ожеледь, налипання мокрого снігу, температура повітря 6-11 градусів морозу, пориви вітру до 15-20 м/с. Тому органи управління, сили і засоби, міські служби переведені у посилений режим роботи.

Про це говорили сьогодні, 5 січня, під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Як зазначив міський голова, природа нас, м'яко кажучи, не порадує. Такий прогноз погоди. Тому всі служби міста повинні бути готові дати відсіч стихії. Усі повинні спрацювати так, щоб було забезпечено нормальне функціонування систем життєзабезпечення Миколаєва.

«Ми отримали штормове попередження. Погодні умови ускладняться завтра, післязавтра. Прогноз на сьогодні поки збувається. Ми зібралися тут, щоб перевірити ще раз, як ми готові зустріти   стихію, що насуваєтьс, уточнити, чи в порядку техніка, чи готові люди, враховуючи те, що попереду у нас святкування Святого вечора», - підкреслив Олександр Сєнкевич.

Олександр Федорович додав:

- Кожен з нас точно повинен знати, на якому місці він повинен знаходитися у момент шторму.

Мер Миколаєва надав доручення усім службам перейти у посилений режим несення служби. Крім того, він звернув увагу присутніх на те, що при боротьбі зі сніговими заметами необхідно працювати на попередження - протиожеледні засоби слід сипати до снігопаду.

Також Олександр Сєнкевич підкреслив, що негода не повинна вплинути на прибирання сміття. За його словами, особливу увагу необхідно приділяти не тільки розчищення під'їздів до медустанов, шкіл і дитсадків. Щоб місто, грубо кажучи, не загрузло  у твердих побутових відходах, необхідно забезпечити розчистку майданчиків під сміттєвими баками та під'їзних шляхів до них. «Я прошу, щоб працівники ЖЕКів не забували розчищати територію біля сміттєвих контейнерів, щоб сміттєзбиральні машини могли туди під'їжджати».

Також Олександр Федорович визначив одну з головних проблем, яка може вплинути на боротьбу зі снігом. Це кинутий на дорогах автотранспорт. Як пам'ятаємо, торік він просто не дозволив снігоприбиральній техніці розчищати дороги.

Як стало відомо на засіданні комісії з питань ТЕБ ??та НС, на даний момент розроблено маршрути прибирання снігу, а також обробки транспортних артерій, внутришньоквартальних  проїздів і тротуарів протиожеледними засобами. Снігоприбиральні бригади, служби, від яких залежить життєзабезпечення Миколаєва, переведені на цілодобовий режим роботи. Снігоприбиральна техніка, техніка, залучена у підприємств, готова до боротьби зі стихією.

Відповідно до рішення комісії повинно бути забезпечено розчищення зупинок громадського транспорту, під'їздів до лікарень, ЛШМД, хлібзаводів, шкіл і дитсадків, безперебійну роботу пасажирського транспорту. Крім того, на час негоди планується розміщувати транзитний транспорт у спеціальних відстійниках - щоб уникнути транспортного колапсу. Також ще раз перевірять готовність пересувних енергогенераторів. На всякий випадок.

Сьогодні ж для забезпечення робіт щодо попередження надзвичайних ситуацій з матеріального резерву міста районним адміністраціям, департаменту ЖКГ, загону МАРС виділять дизпаливо, бензин, а також газ.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/050116)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: