Мапа порталу

Наступного року заплановано облаштування зливової каналізації на вул. Лазурній у районі супермаркету «Таврія-В»

25 грудня у мерії відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міста Миколаєва, у якому взяли участь заступник міського голови Валентин Гайдаржи, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Олександр Герасіменя, заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Андрій Палько, члени комісії.

Одним з питань, які розглядали під час засідання, була підготовка органів місцевого самоврядування до повені, льодоходу та дощових паводків у 2016 році.

Як повідомив Андрій Палько, на випадок повені на території міста Миколаєва розроблено план заходів, проведено розрахунки будівель та споруд, які потрапляють у зону підтоплення у разі підняття рівня води в річках на 3 метри. У цілодобовому режимі працюватиме бригада підприємства «ЕЛУ автодоріг».

Для проведення невідкладних відбудовних робіт, ліквідацію надзвичайних ситуацій створено міський матеріальний резерв, який містить будівельні матеріали на суму близько 700 тисяч гривень, паливно-мастильних матеріалів на суму більше 700 тисяч гривень (дизельне пальне, бензин, газ).

У місті визначено 4 зони можливого підтоплення в місцях проходження мереж зливової каналізації – у районі шпиталю по вул. Бутоми, на перехресті просп. Леніна та вул. Інженерної, вул. Чкалова та вул. Інженерної, вул. Кірова, 220.

Протягом року очищено 192 колодязі та 6127 решіток зливових каналізацій. Днями завершено роботи по прокладенню труб та очистці зливовідводів у районі міжміського автовокзалу (проспект. Жовтневий, 23). Відповідні роботи треба ще провести по вул. Лазурній, проте для цього необхідно близько 500 тисяч гривень.

-        Треба включати в бюджет наступного року. Це зливовідвід, який на основі виданих містом технічних умов повинна була збудувати компанія «Столица БУД» біля 30 будинків, - пояснив Валентин Гайдаржи. – Оскільки грандіозний проект рухнув, вони встигли лише прокласти частину колектору вздовж «Таврії В», вирити котлован під насосну станцію. Ми кілька років тому прибрали поверхневі води з вул. Червоних Майовщиків та зняли частину проблеми по Намиву. Лишилася вул. Лазурна. Я вважаю, що чекати, доки забудовник завершить зливовідвід не можна. Треба зробити це самим. 

 

IMAGE FOLDER (/files/News/zlivovidvid)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: