Мапа порталу

Підручники для учнів 4 та 7 класів почали доставляти у міста України, але не в повному обсязі

Питання забезпечення підручниками учнів 4,7 класів залишається невирішеним. Навчально-виховний процес у цих паралелях  з 1 вересня 2015 року здійснюється за новими програмами, новими навчальними робочими планами та звичайно й мав би здійснюватись за новими підручниками, оскільки ці паралелі класів йдуть за новими Державними стандартами початкової та основної школи.

У лютому 2015 року листом Міністерства освіти було визначено, що безкоштовно (за рахунок коштів державного бюджету) підручниками на 2015-2016 навчальний рік будуть забезпечені лише учні пільгових категорій (мова йшла про учнів 4,7 класів). На жаль, в Міністерстві освіти і науки України дуже довго не могли визначитись з переліком підручників, які необхідно друкувати, а потім тривалий час зволікали з тендерною процедурою.

Як розповіла начальник міського управління освіти Ганна Деркач, проте міською владою відповідно до постанови КМУ від 26.08.2015. №629 в міському бюджеті було передбачено 2,5 млн. грн. (50% від вартості підручників) на придбання підручників для учнів 4,7 класів, оскільки оплата решти 50% мала бути здійсненою за рахунок державного бюджету. Кошти міського бюджету, передбачені на підручники, в наявності, але згідно з листом Міністерства освіти і науки України лише з 2 грудня 2015 року розпочалась доставка до книжкових баз обласних департаментів (управлінь) освіти і науки підручників для учнів 4,7 класів загальноосвітніх навчальних закладів та для дітей з особливими потребами. На жаль, решта 50% підручників для учнів 4,7 класів у цьому році не буде доставлена (причини Міністерство освіти і науки України не пояснює).

Відповідно до зазначеного листа першочергово будуть забезпечені підручниками учні пільгових категорій з числа дітей-сиріт, дітей-інвалідів, дітей, позбавлених батьківського піклування.

В даний час учні 4,7 класів користуються підручниками більш ранніх років видання з урахуванням методичних рекомендацій, наданих Міністерством освіти і науки України щодо вивчення окремих програмових тем.

Учні 1,2,3,5,6,8,9 класів навчальних закладів Миколаєва забезпечені на 100%, учні 10-11-х класів - на 99%.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: