Мапа порталу

Протягом 2015 року до центрів зайнятості міста звернулися 173 демобілізованих учасника АТО

17.12.2015 у приміщенні міськвиконкому, під головуванням заступника міського голови Шевченка Є.В. відбулося засідання міського координаціонного комітету сприяння зайнятості населення. На цьому засіданні розглянуті питання: про стан працевлаштування демобілізованих учасників АТО протягом 2015 року; про організацію та проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру протягом 2015 року.

У засіданні взяли участь генеральний директор Миколаївської обласної організації роботодавців «Промисловці та підприємці Миколаївщини»  Шпиль О.О., в.о. директора Миколаївського обласного центру зайнятості  Валах І.В., заступник голови обласної ради профспілок Оніщенко Л.М.  та члени Миколаївського міського координаційного комітету сприяння зайнятості.

З інформацією по порядку денному виступила заступник начальника відділу організації працевлаштування населення Миколаївського обласного центру зайнятості Ніколаєва Т.В., яка доповіла, що протягом 2015 року до центрів зайнятості міста звернулися 173 демобілізованих учасника АТО, з них 31 особа була працевлаштована за сприянням служби зайнятості. 9 безробітних з числа демобілізованих учасників АТО започаткували власну справу шляхом здійснення виплати одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

З метою сприяння адаптуванню до працевлаштування та для покращання матеріального становища даної категорії безробітних пропонується взяти участь в оплачуваних громадських або тимчасових роботах. Так, протягом 2015 року 28 осіб брали участь у даних видах робіт.

10 військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, проходили професійне навчання та підвищували свою кваліфікацію.

Але повноцінна соціальна адаптація демобілізованих учасників АТО, у тому числі їх працевлаштування, можливо лише при тісній взаємодії органів влади, соціальних партнерів, громадських організацій та роботодавців.

З інформацією щодо організації та проведення громадських та інших робіт тимчасового характеру виступили директор департаменту праці та соціального захисту населення Бондаренко С.М. та начальник відділу надання послуг роботодавцям Миколаївського обласного центру зайнятості Губіна В.В.

За 11 місяців 2015 року у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 1185 безробітних осіб, на оплату праці яких витрачено всього 1 млн. 367,1 тис. грн., у тому числі – 531,4 тис. грн. за рахунок місцевого бюджету; 663,0 тис.грн. – за рахунок коштів Фонду загальнодержавного соціального страхування на випадок безробіття, за рахунок коштів роботодавців – 172,7 тис. грн.

Керівники багатьох підприємств, на яких була організована тимчасова зайнятість, пересвідчилися, що така форма роботи вигідна їх підприємству.

Найбільш активні підприємства, організації, установи, які уклали договори на проведення громадських робіт: адміністрації районів міста, департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, КП ММР «Миколаївська ритуальна служба», ФГ «Владам», ТОВ «Очерет», ТОВ «Лакомка», Філія Миколаївської ДЕД ДП «Миколаївський облавтодор».

За результатами проведеного засідання прийняті відповідні рішення та надані доручення.

Департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради          

 

IMAGE FOLDER (/files/News/zanyatost17)

 

           


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: