Мапа порталу

15 грудня Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич вручив ордери на квартири воїнам-інтернаціоналістам

15 грудня міський голова Олександр Сєнкевич вручив ордери на дві квартири миколаївським воїнам-інтернаціоналістам – Юрію Клюцку та Сергію Кольченку.

Юрій Васильович Клюцко у списку на позачергове отримання житла перебував останні чотири роки. Він отримав 1-кімнатну квартиру по вул. Айвазовського. Сергій Володимирович Кольченко отримав 1-кімнатну квартиру по вул. Корабелів.

-    Житло придбане за кошти громади, за бюджетні кошти. Я сподіваюся, що воно стане для вас затишним новим домом. Удачі вашим родинам та міцного здоров’я, - побажав Олександр Сєнкевич.

На квартирній черзі у м.Миколаєві перебуває більше 10 тисяч осіб, - повідомив міський голова. Це люди, які стоять у черзі на поліпшення житлових умов ще з 80-х років. Вони мають різний соціальний статус, різний стан здоров’я. Є інваліди, одинокі матері, багатодітні родини, сім’ї, які живуть у непридатних умовах. У міському бюджеті щорічно плануються кошти для придбання соціального житла.    

-   Я вважаю, що треба купувати квартири не лише за рахунок бюджетних коштів, - відзначив мер. - Необхідно займатися будівництвом соціального житла – це те, що у Миколаєві давно не робиться. У цьому сенсі місто може піти назустріч забудовникам. Допомагаючи в отриманні землі, прискорюючи процес оформлення, у свою чергу отримувати соціальні квартири.

Міська влада вже робить кроки, щоб «запустити» цей процес. Олександр Сєнкевич планує залучити спілку будівників Миколаєва. Окрім того, до мера зверталася ініціативна група, яка хоче на двоповерхових будинках старої забудови звести третій мансардний поверх. Частину з цих квартир може бути передана місту як соціальне житло для бійців АТО, інших пільгових категорій.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/zabudova)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: