Мапа порталу

Миколаївці, краса перемагає! Жінки з інвалідністю хочуть бути рівноправними членами міської громади

«Краса перемагає» - так називається проект жінок з інвалідністю, який вони реалізовують, щоб привернути увагу городян до своїх непростих проблем.

Сьогодні, 24 вересня, Ольга Виноградова, заступник голови правління Миколаївської обласної громадської організації «Ліга інвалідів з порушеннями опорно-рухового апарату« Подолати себе »разом з міським головою Юрієм Гранатуровим та його заступником Євгеном Шевченком презентували перший результат роботи проекту. Це великий перекидний календар з фотографіями жінок з інвалідністю.

Всі героїні проекту дійсно чарівні. Майстри салону краси «Для тебе» дуже постаралися над створенням образів і подарували жінкам казкові образи. Інтернет-магазин «Бабс» надав героїням на вибір найкращі сукні. Фахівці фотостудії «Репортер» вловили настрій своїх моделей. Жінки з інвалідністю, беручи участь у проекті, відчули себе королевами. Це видно по їхніх очах.

- Створюючи такий календар, ми хотіли сказати, що жінки в інвалідних візках теж жінки. Ми хочемо, щоб нам були доступні магазини, салони краси, клініки, - сказала Ольга Виноградова.

Учасниця проекту Катерина Рогатина розповіла, що вона впевнена і самодостатня людина, що дівчатам потрібен цей проект для того, «щоб горіли очі, щоб хотілося жити, а не існувати». Словом, жінки з інвалідністю рівноправні члени міської громади. Вони хочуть, щоб всі ми, миколаївці, це усвідомили, і постаралися створити для них необхідні спеціальні умови. Катерина з жалем констатувала, що в Миколаєві мало милосердних людей, особливо це розумієш, коли користуєшся послугами громадського транспорту.

Заступник міського голови Євген Шевченко запевнив, що міська влада постійно працює над тим, щоб архітектурний простір міста для інвалідів був доступним. НА будівництво пандусів і спеціальних пристосувань виділені кошти з міського бюджету цього року і будуть виділені в наступному.

Жінки з інвалідністю хочуть, щоб освіта, праця, материнство були їм доступні, як і всім нам, здоровим! Керівники вузів, підприємств, жіночих консультацій і пологових будинків, а також салонів краси і магазинів, не залишимося байдужими до заклику цих прекрасних леді!

А ще організатори проекту «Краса перемагає» запрошують усіх миколаївців на концерт, який готують люди з особливими потребами. Зауважте, не ми, здорові, - їм, а вони - для нас. Концерт відбудеться 13 листопада в Обласному палаці культури, про час концерту буде повідомлено пізніше. 

IMAGE FOLDER (/files/News/271)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: