Мапа порталу

Вдові ветерана Великої Вітчизняної війни Павла Костянтиновича Іщенка встановили новеньку газову плиту за рахунок місцевого бюджету

80-річна Ніна Іванівна Іщенко, вдова ветерана Великої Вітчизняної війни, стала вже дванадцятим адресатом, якому придбали і встановили новеньку газову плиту за кошти місцевого бюджету.

У департаменті ЖКГ міської ради своєї черги чекають ще більш 50 звернень з приводу безкоштовної заміни газових приладів, що стали непридатними. В основному, це клопотання пільгової категорії миколаївців - інвалідів, багатодітних сімей, одиноких матерів.

Але міський голова Юрій Гранатуров наполіг на тому, щоб першочергова допомога була надана саме захисникам нашої Батьківщини, членам їх сімей: «Це буде гарний подарунок до 70-річчя Великої Перемоги людям, які того заслужили!»

Ветеран Великої Вітчизняної Павло Костянтинович Іщенко пройшов усю війну, загалом в армії відслужив 30 років, потім 22 роки трудився на суднобудівному заводі ім. 61 комунара.

Його вдова, Ніна Іванівна, незважаючи на поважний вік, дуже активна і діяльна. Вона не тільки не вимагає догляду за собою, але ще й сама доглядає 12-річного хлопчика-сироту. Тільки от готувати їй доводилося на газовій плиті, яку при продажу сусідської квартири добрі люди не викинули, а «подарували» пенсіонерці.

 - Моя стара плита розвалилася вже давно, - розповідає Ніна Іванівна. - Пенсії у нас з чоловіком були невеликі, купити нову не могли. Ось так і жили. Чоловіка вже 5 років як поховала. І ось нещодавно вже сама вирішила написати звернення до міської влади (прим.: до департаменту житлово-комунального господарства міської ради).

 «Міська влада не забуває про ветеранів, - запевнив заступник директора департаменту ЖКГ Андрій Палько, присутній при установці газового обладнання. - Ми намагаємося допомагати їм у міру наших можливостей, щоб вони відчували турботу і жили в радості і мирі, незважаючи на ситуацію в країні».

Раніше ветеранам планували встановити 9 газових плит і 2 колонки. Ще два миколаївці, які подавали заявки, не виходили на зв‘язок. Днями вони нарешті з‘явилися. Тепер загальна кількість встановлених газових приладів становитиме 13 одиниць: 9 плит і 4 колонки.

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: