Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 24/2 від 2013-01-17

Про внесення доповнень до рішень міської ради від 27.01.11 № 3/10 “Про затвердження структури виконавчих органів Миколаївської міської ради та апарату Миколаївської міської ради” та від 21.04.11 № 5/3 „Про затвердження Положень про виконавчі органи Миколаївської міської ради та апарат Миколаївської міської ради”


З метою здійснення контрольно-наглядових функцій за дотриманням юридичними та фізичними особами вимог Закону України „Про благоустрій населених пунктів”, Правил благоустрою, санітарного утримання території, забезпечення чистоти і порядку в м. Миколаєві, затверджених рішенням міської ради від 19.04.07 № 12/21, на підставі рішення міської ради від 20.12.12 № 23/11 “Про створення інспекції з благоустрою Миколаївської міської ради”, керуючись п. 5 ч. 1 ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Внести з 01 лютого 2013 року до рішення міської ради від 27.01.11 № 3/10 “Про затвердження структури виконавчих органів Миколаївської міської ради та апарату Миколаївської міської ради”, зі змінами та доповненнями, внесеними рішеннями міської ради від 23.12.11 № 12/22, від 27.12.11 № 13/1, від 11.10.12 № 21/13, від 20.12.12 № 23/14, доповнення.
1.1. Пункт 4 “Створити такі виконавчі органи:” доповнити абзацом такого змісту:
“- інспекція з благоустрою Миколаївської міської ради”.
2. Затвердити структурну схему виконавчих органів Миколаївської міської ради та апарату Миколаївської міської ради в новій редакції (додається).
3. Внести з 01 лютого 2013 року доповнення до п. 1 рішення міської ради від 21.04.11 № 5/3 „Про затвердження Положень про виконавчі органи Миколаївської міської ради та апарат Миколаївської міської ради”, включивши Положення про інспекцію з благоустрою Миколаївської міської ради (додається).
4. У зв’язку зі змінами в організації роботи доручити виконавчим органам Миколаївської міської ради провести організаційні заходи щодо внесення змін до штатної чисельності та внутрішньої структури згідно з діючим законодавством.
5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Андрієнка Ю.Г.


Міський головаВ.Д. Чайка



Затверджено
рішенням міської ради
від 17 лютого 2013
№24/2





Затверджено
рішенням міської ради
від 17 лютого 2013
№24/2




ПОЛОЖЕННЯ
про інспекцію з благоустрою Миколаївської міської ради



1.1. Положення про інспекцію з благоустрою Миколаївської міської ради (далі – Положення) розроблене відповідно до ст. 40 Закону України “Про благоустрій населених пунктів” з метою організації запровадження самоврядного контролю у сфері благоустрою в м. Миколаєві, який здійснюється Миколаївською міською радою та її виконавчими органами шляхом утворення інспекції з благоустрою Миколаївської міської ради.
1.2. Інспекція з благоустрою Миколаївської міської ради (далі – Інспекція) є її виконавчим органом, їй підконтрольна та підзвітна, підпорядкована Миколаївському міському голові (далі – міський голова) та першому заступнику міського голови.
1.3. Інспекція у своїй діяльності керується Конституцією і Законами України, Указами і Розпорядженнями Президента України, постановами Верховної Ради України, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, нормативно-правовими та нормативно-технічними актами центральних органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, іншими нормативно-правовими актами, а також цим Положенням.
1.4. У цьому Положенні наведені нижче терміни вживаються в такому значенні, відповідно до Закону України “Про благоустрій населених пунктів”:
- благоустрій населених пунктів – комплекс робіт з інженерного захисту, розчищення, осушення та озеленення території, а також соціально-економічних, організаційно-правових та екологічних заходів з покращання мікроклімату, санітарного очищення, зниження рівня шуму та інше, що здійснюються на території населеного пункту з метою її раціонального використання, належного утримання та охорони, створення умов щодо захисту і відновлення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля;
- територія – сукупність земельних ділянок, які використовуються для розміщення об’єктів благоустрою населених пунктів: парків, скверів, бульварів, вулиць, провулків, узвозів, проїздів, шляхів, площ, майданів, набережних, прибудинкових територій, пляжів, кладовищ, рекреаційних, оздоровчих, навчальних, спортивних, історико-культурних об’єктів, об’єктів промисловості, комунально-складських та інших об’єктів у межах населеного пункту;
- утримання в належному стані території – використання її за призначенням відповідно до генерального плану населеного пункту, іншої містобудівної документації, Правил благоустрою, санітарного утримання території, забезпечення чистоти і порядку в м. Миколаєві, а також санітарне очищення території, її озеленення, збереження та відновлення об’єктів благоустрою;
- заходи з благоустрою населених пунктів – роботи щодо відновлення, належного утримання та раціонального використання територій, охорони та організації упорядкування об’єктів благоустрою з урахуванням особливостей їх використання.
2. Основні завдання
2.1. Інспекція створена з метою здійснення контрольних функцій за:
- дотриманням юридичними та фізичними особами вимог Закону України “Про благоустрій населених пунктів”, Правил благоустрою, санітарного утримання території, забезпечення чистоти і порядку в м. Миколаєві, затверджених рішенням міської ради від 19.04.07 № 12/21 (далі – Правила благоустрою), інших нормативно-правових актів, що регулюють відносини в сфері благоустрою;
- станом благоустрою території м. Миколаєва, в тому числі озелененням, охороною зелених насаджень і водойм, створенням місць відпочинку громадян, утриманням в належному стані закріплених за підприємствами, установами, організаціями територій;
- утриманням в належному санітарному стані території міста.
2.2. Інспекція в процесі виконання покладених на неї завдань взаємодіє з іншими виконавчими органами міської ради, органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями.
2.3. Основним завданням Інспекції є:
- контроль за станом благоустрою міста Миколаєва;
- контроль за дотриманням Правил благоустрою;
- сприяння розвитку та поліпшенню стану благоустрою міста Миколаєва;
- профілактика запобігання правопорушень в сфері благоустрою населеного пункту.
2.4. Інспекція забезпечує виконання міської Програми “Електронне врядування та електронна демократія в місті Миколаєві на 2010-2015 роки”, затвердженої рішенням міської ради від 24.06.10 № 47/21.
2.5. Інспекція оперативно надає до уповноваженого органу міської ради якісні інформаційні матеріали про діяльність Інспекції для розміщення на офіційному сайті Миколаївської міської ради та власній веб-сторінці виконавчого органу.
2.6. Інспекція є юридичною особою, має самостійний баланс, печатку із зображенням Державного герба України і своїм найменуванням, штампи, бланки, рахунки, відкриті в органах Державного казначейства.
2.7. Форми бланку інспекції, дозволів, приписів затверджуються згідно з чинним законодавством.
2.8. Місцезнаходження Інспекції: ____________________________
3. Структура та організація роботи
3.1. Інспекцію очолює начальник, який призначається на посаду після попереднього розгляду постійними комісіями міської ради та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством. Начальник Інспекції безпосередньо підпорядкований першому заступнику міського голови.
3.2. Начальник Інспекції з благоустрою:
3.2.1. Здійснює керівництво діяльністю Інспекції, несе персональну відповідальність перед міською радою, міським головою, виконавчим комітетом міської ради за виконання покладених на виконавчий орган завдань.
3.2.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності керівників структурних підрозділів Інспекції.
3.2.3. Затверджує посадові інструкції працівників Інспекції.
3.2.4. Погоджує питання преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.
3.2.5. У межах своїх повноважень представляє Інспекцію у відносинах з державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями і громадянами.
3.2.6. Веде особистий прийом громадян.
3.2.7. Організовує виконання актів органів та посадових осіб місцевого самоврядування.
3.2.8. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.
3.3. Начальник Інспекції має заступника, якого призначає на посаду та звільняє з посади міський голова за поданням начальника Інспекції у порядку, визначеному законодавством.
Заступник начальника Інспекції виконує функції, повноваження і завдання відповідно до розподілу обов’язків, визначених посадовою інструкцією.
Інших працівників Інспекції призначає на посади та звільняє з посад міський голова за поданням начальника Інспекції у порядку, визначеному законодавством.
Відділи Інспекції здійснюють надані їм повноваження відповідно до Положень про них.
3.4. Структуру Інспекції, штатну чисельність та положення про її структурні підрозділи затверджує міський голова після попереднього розгляду постійними комісіями міської ради.
3.5. Графік роботи Інспекції, який включає цілодобове чергування та сім днів на тиждень, затверджується розпорядженням міського голови.
4. Компетенція Інспекції
Інспекція відповідно до покладених на неї завдань:
4.1. Проводить огляд території міста щодо стану їх благоустрою.
4.2. Відповідно до вимог чинного законодавства України проводить рейди та перевірки додержання юридичними та фізичними особами законодавства у сфері благоустрою на території міста. Контролює забезпечення чистоти і порядку в місті, очищення території та об’єктів від побутових відходів, самовільно розміщених об’єктів, тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності, прибудов житлових та нежитлових приміщень, рекламних конструкцій та елементів благоустрою.
4.3. Складає приписи щодо приведення об’єктів та елементів благоустрою міста до належного стану з визначенням строків проведення певних заходів та здійснює контроль за їх виконанням.
4.4. Складає протоколи про порушення законодавства у сфері благоустрою населених пунктів з подальшим направленням до розгляду районними адміністративними комісіями з метою притягнення винних до адміністративної відповідальності.
4.5. Проводить перевірки виконання благоустрою прилеглої території об’єктів після закінчення будівництва (реконструкції, ремонту).
4.6. Готує позови до суду про відшкодування шкоди, завданої об’єктам та елементам благоустрою внаслідок порушення законодавства з питань благоустрою населених пунктів, Правил благоустрою, санітарного утримання території, забезпечення чистоти і порядку в м. Миколаєві в межах своєї компетенції.
4.7. Згідно з чинним законодавством вживає заходів щодо зупинення робіт, які проводяться самовільно і порушують стан благоустрою міста.
4.8. Бере участь в обговоренні проектів благоустрою об’єктів та елементів благоустрою міста, іншої технічної документації з питань благоустрою і вносить відповідні пропозиції на розгляд органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності.
4.9. Безпосередньо розглядає звернення та скарги підприємств, установ, організацій і громадян, що відносяться до її компетенції.
4.10. Організовує та проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу для профілактики та запобігання порушенням законодавства в сфері благоустрою населених пунктів.
4.11. Інформує міську раду, міського голову, виконавчий комітет міської ради про результати перевірок.
4.12. Готує матеріали та пропозиції міській раді, її постійним комісіям, її виконавчому комітету, виконавчим органам міської ради про розвиток та поліпшення стану об’єктів та елементів благоустрою міста, удосконалення Правил благоустрою згідно зі своєю компетенцією.
4.13. Залучає на договірних засадах кошти і матеріально-технічні ресурси юридичних та фізичних осіб на соціально-економічний розвиток м. Миколаєва для здійснення заходів з поліпшення благоустрою.
4.14. Забезпечує видачу, переоформлення, видачу дубліката та анулювання дозволів на порушення об’єктів благоустрою, а саме:
- будівництвом, реконструкцією, ремонтом будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торгівельного, жилого та іншого призначення;
- розміщенням елементів благоустрою;
- розміщенням малих архітектурних форм комерційного та некомерційного призначення;
- розміщенням прибудов;
- розміщенням стоянок автомобільного та водного транспорту;
- розміщенням шляхопроводів;
- будівництвом, реконструкцією та ремонтом інженерних підземних комунікацій;
- інших земельних робіт.
4.15. Здійснює контроль за дотриманням термінів виконання робіт за виданими Інспекцією дозволами.
4.16. Надає органам місцевого самоврядування, органам виконавчої влади відповідну інформацію в межах своєї компетенції.
4.17. Щотижнево звітує перед міським головою та інформує районні адміністрації районів Миколаївської міської ради про видані дозволи на проведення робіт з тимчасового погіршення благоустрою та приписи щодо усунення виявлених порушень.
4.18. Здійснює інші повноваження відповідно до законодавства.
5. Права Інспекції
Інспекція має право:
5.1. Проводити перевірки територій, об’єктів благоустрою міста згідно із затвердженим графіком або надходженням заяви (скарги) щодо стану їх благоустрою і додержання юридичними та фізичними особами законодавства у сфері благоустрою населених пунктів.
5.2. Складати приписи щодо приведення об’єктів та елементів благоустрою міста до належного стану, протоколи про порушення законодавства у сфері благоустрою населених пунктів з подальшим направленням до розгляду районними адміністративними комісіями з метою притягнення винних до передбаченої законом відповідальності.
5.3. Надавати інформаційно-консультаційну допомогу підприємствам, установам, організаціям та громадянам у поліпшенні стану території та об’єктів благоустрою м. Миколаєва.
5.4. Подавати у встановленому порядку пропозиції з розвитку та поліпшення стану благоустрою територій та об’єктів міста, удосконалення Правил благоустрою.
5.5. Брати участь, у межах своєї компетенції, у роботі комісій, утворених міською радою, її виконавчим комітетом, виконавчими органами міської ради, міським головою.
5.6. Брати участь в обговоренні проектів технічної документації з питань благоустрою, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом будівель і споруд соціально-культурного, побутового, торговельного, жилого та іншого призначення, малих архітектурних форм (МАФів), прибудов, шляхопроводів, стоянок автомобільного та водного транспорту і вносити відповідні пропозиції на розгляд органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій.
5.7. Готувати до суду позови про відшкодування шкоди, завданої об’єктам благоустрою міста внаслідок порушення законодавства з питань благоустрою населених пунктів, Правил благоустрою.
5.8. Залучати спеціалістів інших виконавчих органів міської ради, місцевих органів виконавчої влади, територіальних структурних підрозділів центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їхніми керівниками) до розгляду питань, що належать до їх компетенції.
5.9. Скликати у встановленому порядку наради за своєю компетенцією.
5.10. Для розгляду наукових рекомендацій і пропозицій з питань, пов’язаних із діяльністю Інспекції, можуть створюватися тимчасові комісії. Склад цих комісій затверджує міський голова.
5.11. Набувати інших прав відповідно до законодавства.
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
діяльності Інспекції
6.1. Інспекція утримується за рахунок коштів, передбачених у міському бюджеті.
6.2. Працівники Інспекції є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування” та іншими законодавчими актами.
6.3. Інспекція забезпечується форменим одягом, транспортними засобами, оргтехнікою та мобільним зв’язком для виконання поставлених перед нею завдань.
7. Відповідальність посадових осіб Інспекції
7.1. Посадові особи повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи Інспекції несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб Інспекції при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
8. Заключні положення
8.1. Ліквідація та реорганізація Інспекції здійснюється згідно з чинним законодавством України.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
______________________________________________________


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: