Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 15/15 від 2012-03-01

Про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 03.09.09 № 36/8 “Про затвердження Правил утримання домашніх собак та котів в м. Миколаєві”


Розглянувши пропозиції КП ММР “Центр захисту тварин”, витяг з протоколу засідання комісії з питань екологічної політики, охорони навколишнього середовища та ресурсозбереження від 01.12.11 № 36, відповідно до Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження”, керуючись ст.ст. 25, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни та доповнення до Правил утримання домашніх собак та котів в м. Миколаєві, затверджених рішенням міської ради від 03.09.09 № 36/8 “Про затвердження Правил утримання домашніх собак та котів в м. Миколаєві”.
1.1. Пункти 2.11-2.15 розділу 2 викласти в новій редакції:
“2.11. Продаж тварин: на території власника тварини; у розплідниках племінних тварин, які зареєстровані належним чином; під час проведення спеціалізованих заходів (виставки, аукціони тощо); на торгових місцях в спеціалізованих закладах торгівлі, які обладнані відповідним чином.
2.12. Продаж тварин дозволяється лише при наявності наступних документів:
- документ, що підтверджує особу продавця (паспорт);
- ветеринарне свідоцтво або довідка про стан здоров'я тварини, видана державною ветеринарною установою;
- документ, що підтверджує походження тварини (родовід, акт купівлі-продажу, акт дарування, договір передачі).
2.13. Тварини допускаються до продажу на спеціально відведеній території, не зв’язаній з торговельною зоною, на відстані від неї та житлових будинків не менше 200 метрів. Розміри території встановлюються з розрахунку 1,5 кв.м на одну тварину.
Після закінчення торгівлі територія щоденно дезінфікується розчинами каустичної соди чи хлорного вапна.
2.14. Контроль та нагляд на підприємствах торгівлі, де організовано продаж тварин, здійснюють спеціалісти управління ветеринарної медицини в м. Миколаєві, державної екологічної інспекції в Миколаївській області, міської СЕС.
2.15. Власникам домашніх тварин забороняється:
- утримувати домашніх тварин незареєстрованими;
- продавати домашніх тварин у невстановлених для цього місцях без додержання ветеринарно-санітарних вимог:
- приносити на місце торгівлі собаками і котами тварин невідомого походження;
- продавати тварин без відповідних документів;
- здійснювати діяльність під назвою “Дарую – Беру”;
- залишати тварин бездоглядними, або знищувати їх;
- поводитись з тваринами, порушуючи вимоги Закону України “Про захист тварин від жорстокого поводження”.
1.2. Розділ 3 “Реєстрація домашніх тварин” викласти в новій редакції:
“3. Облік, реєстрація та ідентифікація домашніх тварин.
3.1. Облік та реєстрація домашньої тварини здійснюється комунальним підприємством Миколаївської міської ради “Центр захисту тварин” у приміщеннях реєстратора, в окремих випадках, за місцем проживання власника тварини.
3.2. Реєстрація домашніх тварин проводиться з метою:
- єдиного обліку цих тварин у місті;
-  організації пошуку загублених тварин та повернення їх власникам;
- контролю за чисельністю безпритульних тварин;
- здійснення контролю за дотриманням ветеринарно-санітарних вимог;
- забезпечення епізоотичного благополуччя;
- вирішення проблемних питань і конфліктних ситуацій, пов’язаних з утриманням домашніх тварин в м. Миколаєві.
3.3. Обов’язковій реєстрації підлягають домашні собаки віком більше 60 діб з моменту їх народження, що належать на правах власності або інших підставах фізичним або юридичним особам, незалежно від реєстрації у кінологічних, або інших клубах.
3.4. Реєстрація домашніх котів віком більше 90 діб з моменту їх народження, здійснюється за бажанням власника.
3.5. Власники домашніх тварин, які не є мешканцями м. Миколаєва, але перебувають на території міста з собакою більше 30 діб, повинні зареєструвати тварину у встановленому порядку.
3.6. Власники домашніх тварин, які не є мешканцями м. Миколаєва, але перебувають на території міста менше 30 діб з тваринами, повинні мати при собі ветеринарні свідоцтва з відповідною відміткою про стан здоров’я тварини та щеплення проти сказу.
3.7. Реєстрація домашньої тварини проводиться методом електронної ідентифікації (чіпування), з обов’язковим внесенням даних власника та його тварини в єдину електронну базу даних, проводиться одноразово і вважається дійсною протягом усього життя тварини.
3.8. У випадках зміни власника тварини або місця його проживання (реєстрації) власник тварини зобов’язаний повідомити про це КП ММР “Центр захисту тварин” з метою поновлення даних обліку та електронної ідентифікації.
3.9. Власник потенційно небезпечної породи собаки та собаки, визнаної небезпечною (додаток 1 до Правил), зобов’язаний зареєструвати собаку та пройти обов’язкову процедуру електронної ідентифікації (чіпування) при наявності:
- свідоцтва про отримання мінімуму знань з питань дресирування та утримання тварин, яке видається в громадських кінологічних організаціях, які входять до міжнародних кінологічних спілок, та яка підтверджує адаптованість собаки до умов населеного пункту;
- медичного висновку про відсутність протипоказань, пов’язаних з психічними захворюваннями, алкоголізмом, наркоманією або токсикоманією;
- власники собак, породи яких зазначені особливо небезпечними відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.07.02 № 944 “Про затвердження Порядку і правил проведення обов’язкового страхування відповідальності власників собак за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам”, повинні до або під час реєстрації укласти договір обов’язкового страхування відповідальності власників собак за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам.
3.10. Для проведення реєстрації, або поновлення даних обліку та електронної ідентифікації, власник тварини повинен обов’язково мати при собі:
- документ, що підтверджує особу – паспорт;
- ідентифікаційний код власника;
- ветеринарний паспорт тварини;
- документи, що підтверджують проведення протиепізоотичних заходів (щеплень) у тварини;
- документи, що підтверджують походження (родовід) тварини, при наявності.
3.11. Присутність тварини, яку реєструють, є обов’язковою при проведенні реєстрації.
3.12. Плата за реєстрацію тварин проводиться відповідно до чинного законодавства безпосередньо під час реєстрації.
3.13. Реєстратор зобов’язаний після проходження твариною процедури чіпування одразу видати власнику тварини реєстраційне посвідчення, друковане видання Правил утримання домашніх тварин у м. Миколаєві, а також ознайомити власника тварини з ветеринарно-санітарними вимогами щодо її утримання. Факт ознайомлення та видачі реєстраційного посвідчення та друкованого видання Правил утримання домашніх тварин у м. Миколаєві, підтверджується підписом власника тварини в журналі реєстрації тварин.
3.14. Фізичні особи, які утримують собак, крім визначення пільгових категорій, обов’язково сплачують всі обов’язкові платежі за утримання домашніх тварин, які передбачені чинним законодавством.”
 
2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови – директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради Гайдаржи В.В.


Міський головаВ.Д. Чайка

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: