Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 11/48 від 2011-11-24

Про вилучення, надання, передачу у власність, спільну    сумісну та спільну часткову власність, надання в оренду земельних ділянок громадянам, зміну цільового призначення земельної ділянки та внесення змін до рішень міської ради та виконкому міської ради  по Центральному району м.Миколаєва


Розглянувши звернення громадян, наявну земельно-кадастрову інформацію, рекомендації постійних комісій міської ради, керуючись Конституцією України, Земельним кодексом України, Законами України “Про оренду землі”, “Про землеустрій”, “Про місцеве самоврядування в Україні”, постановою Кабінету Міністрів України “Про затвердження Порядку розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок”  від 26.05.04  № 677,   міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати громадянам у власність земельні ділянки, раніше надані їм у користування для обслуговування жилого будинку і господарських споруд, додатково надати земельні ділянки, передати в оренду земельні ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель, передати в оренду земельні ділянки для ведення городництва, надати у власність земельні ділянки для  ведення садівництва:
 
Пункт 1 «Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання документа (договору оренди), що посвідчує право на земельну ділянку загальною площею 200 кв.м, у тому числі 68 кв.м під капітальною забудовою, 96 кв.м під проходами, проїздами, площадками, 36 кв.м під тимчасовою забудовою, з віднесенням їх до земель іншого призначення, для обслуговування рибацького будинку по  вул. Бузькій, 61.                        
         Земельна ділянка має обмеження у використанні згідно з КООВЗД :
- на земельну ділянку діють обмеження типу 01.05.02 – «прибережні захисні смуги вздовж річок, навколо водойм та на островах».            
1.1. Договір оренди землі, зареєстрований в Книзі записів договорів оренди землі у Миколаївській міській раді за №4556 від 01.12.06 та у Миколаївській регіональній філії ДП «Центр ДЗК» за № 040600100664 від 01.12.06,  розірвати.
1.2.Передати Кузьмичу Олександру Євгеновичу в оренду терміном на 10 років земельну ділянку площею 200 кв.м  для обслуговування   рибацького   будинку  по вул. Бузькій, 61.                        
Пункт 1  розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 31.10.11, протокол №37, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд  міської ради.» на пленарному засіданні міської ради від 24.11.11 перенесено на розгляд чергового засідання міської ради за результатами голосування.
 
 
2. Затвердити проект землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки загальною площею 772 кв.м, у тому числі 201 кв.м під капітальною забудовою, 571 кв.м під прибудинковою територією, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, з віднесенням її до земель житлової забудови, для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул. Бокова, 11.
Обмеження на використання земельної ділянки згідно  з КООВЗД відсутні.
2.1. Дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки наданий рішенням міської ради від 12.06.08  №24/25.
2.2. Надати Ляховцю Віталію Миколайовичу у власність земельну ділянку площею 772 кв.м для обслуговування   жилого   будинку, господарських будівель і споруд по вул. Бокова, 11.
Пункт 2  розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 07.11.11, протокол №38, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд  міської ради.
 
3. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акта, що посвідчує право власності на земельну ділянку загальною площею 515 кв.м, у тому числі 132 кв.м під капітальною забудовою, 373 кв.м під прибудинковою територією, 10 кв.м під тимчасовою забудовою, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, з віднесенням їх до земель житлової забудови, для  обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по   вул. Очаківській, 78.                        
        Обмеження   на   використання    земельної   ділянки  згідно з КООВЗД  відсутні.              
3.1.Надати Довбишу Олександру Івановичу у власність земельну ділянку площею 515 кв.м для обслуговування   жилого   будинку, господарських будівель  і   споруд по вул. Очаківській, 78.                        
Пункт 3  розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 07.11.11, протокол №38, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд  міської ради.
 
4. Затвердити проект землеустрою щодо відведення у власність та в оренду земельної ділянки загальною площею 1117 кв.м за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, з віднесенням її до земель житлової забудови, для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по пров. Тепличному, 9.
Земельна ділянка площею 1000 кв.м - для надання у власність, у тому числі 132 кв.м під капітальною забудовою, 868 кв.м під прибудинковою територією.
Земельна ділянка площею 117 кв.м - для передачі в оренду, у тому числі 117 кв.м під прибудинковою територією.
Обмеження на використання земельної ділянки згідно  з КООВЗД відсутні.
4.1. Дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки наданий рішенням міської ради від 30.01.09  №32/36.
4.2.Надати Дикасовій Наталії Вікторівні у власність земельну ділянку площею 1000 кв.м, із домоволодіння загальною площею 1117 кв.м, для обслуговування жилого будинку, господарських  будівель і споруд по  пров. Тепличному, 9.
4.3. Передати Дикасовій Наталії Вікторівні в оренду терміном на 25 років земельну ділянку площею 117 кв.м, із домоволодіння загальною площею 1117 кв.м, для обслуговування житлового будинку,  господарських  будівель і споруд по пров. Тепличному, 9.
Пункт 4  розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 16.11.11, протокол №39, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд  міської ради.
(Пункт 4 включено на пленарному засіданні міської ради від 24.11.11)
 
5. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акта, що посвідчує право власності на земельну ділянку загальною площею 594 кв.м, у тому числі 280 кв.м під капітальною забудовою, 314 кв.м під прибудинковою територією, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, з віднесенням їх до земель житлової забудови, для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по  пров. Веселинівському, 35.                        
        Обмеження   на   використання    земельної   ділянки  згідно з КООВЗД  відсутні.              
5.1.Надати Матосян Світлані Геннадіївні у власність земельну ділянку площею 594 кв.м для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по пров. Веселинівському, 35.            
Пункт 5  розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 16.11.11, протокол №39, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд  міської ради.
(Пункт 5 включено на пленарному засіданні міської ради від 24.11.11)
 
6. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акта, що посвідчує право власності на земельну ділянку загальною площею 574 кв.м, у тому числі 210 кв.м під капітальною забудовою, 361 кв.м під прибудинковою територією, 3 кв.м під тимчасовою забудовою, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, з віднесенням їх до земель житлової забудови, для  обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по   вул. Північній, 53.                        
        Обмеження   на   використання    земельної   ділянки  згідно з КООВЗД  відсутні.              
6.1.Надати Чурсіну Валерію Юрійовичу у власність земельну ділянку площею 574 кв.м для обслуговування   жилого   будинку, господарських будівель  і   споруд по вул. Північній, 53.                        
Пункт 6  розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 16.11.11, протокол №39, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд  міської ради.
(Пункт 6 включено на пленарному засіданні міської ради від 24.11.11)
 
7. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акта, що посвідчує право власності на земельну ділянку загальною площею 1000 кв.м, у тому числі 308 кв.м під капітальною забудовою, 692 кв.м під прибудинковою територією, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, з віднесенням їх до земель житлової забудови, для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по  пров. Флотському, 10-а.                        
        Обмеження   на   використання    земельної   ділянки  згідно з КООВЗД  відсутні.              
7.1.Надати Вороненку Миколі Васильовичу у власність земельну ділянку площею 1000 кв.м для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по пров. Флотському, 10-а.        
Пункт 7  розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 16.11.11, протокол №39, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд  міської ради.
(Пункт 7 включено на пленарному засіданні міської ради від 24.11.11)
 
8. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акта, що посвідчує право власності на земельну ділянку загальною площею 292 кв.м, у тому числі 116 кв.м під капітальною забудовою, 167 кв.м під прибудинковою територією, 9 кв.м під тимчасовою забудовою, із домоволодіння №1/1 по вул. Партизанської іскри, з віднесенням її до земель житлової забудови, для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по  вул. Партизанської іскри, 1/1-а.                        
         Земельна ділянка має обмеження у використанні згідно з КООВЗД :
- на частину земельної ділянки площею 47 кв.м діють обмеження типу 01.06.23 (водопровід);      
- на частину земельної ділянки площею 3 кв.м діють обмеження типу 02.03.09 «інші земельні сервітути».       
8.1.Надати Моісєєнковій Євгенії Андріївні у власність земельну ділянку площею 292 кв.м для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул. Партизанської іскри, 1/1-а.                  
Пункт 8  розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 16.11.11, протокол №39, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд  міської ради.
(Пункт 8 включено на пленарному засіданні міської ради від 24.11.11)
 
2. Надати у власність членам садово-виноградарських товариств, садових товариств земельні ділянки, раніше надані їм у користування для ведення садівництва:
 
1.Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акта, що посвідчує право власності на земельну ділянку №59 загальною площею 771 кв.м, у тому числі 35 кв.м під тимчасовою забудовою, 736 кв.м під сільськогосподарськими землями, за рахунок земель СТ «Будівельник» (садівниче товариство «Будівельник» згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців), для ведення   садівництва.
Обмеження на використання земельної ділянки згідно  з КООВЗД відсутні.
1.1.Надати Молодих Дмитру Олеговичу у власність земельну ділянку №59 загальною площею 771  кв.м  для  ведення  садівництва  у складі СТ «Будівельник».
Пункт 1  розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 07.11.11, протокол №38, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд  міської ради.
 
2.Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акта, що посвідчує право власності на земельну ділянку №71 площею 671 кв.м, у тому числі 45 кв.м під капітальною забудовою, 183 кв.м під проходами, проїздами та площадками, 443 кв.м під садом за рахунок земель СТ «Лісне» (садівниче товариство «Лісне» згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців), для ведення   садівництва.
Обмеження на використання земельної ділянки згідно  з КООВЗД відсутні.
2.1.Надати Гулеватій Зої Григорівні у власність земельну ділянку №71 загальною площею 671 кв.м  для  ведення  садівництва  у складі СТ «Лісне».
Пункт 2  розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 16.11.11, протокол №39, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд  міської ради.
(Пункт 2 включено на пленарному засіданні міської ради від 24.11.11)
 
3. Надати громадянам у власність земельні ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель:
1. Затвердити проект землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки загальною площею 1000 кв.м, у тому числі 1000 кв.м під прибудинковою територією, за рахунок земельної ділянки, яка надавалась громадянину Гуляновському Б.І. рішеням Коларівської селищної ради від 27.12.1994, з віднесенням її до земель житлової забудови, для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул. Спортивній, 11(Тернівка).
Обмеження на використання земельної ділянки згідно  з КООВЗД відсутні.
1.1. Дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки наданий рішенням міської ради від 12.11.09  №40/21.
1.2. Надати Чупрун Олександрі Сергіївні у власність земельну ділянку площею 1000 кв.м для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул. Спортивній, 11(Тернівка).
Пункт 1  розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 24.10.11, протокол №36, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд  міської ради.
 
2. Затвердити проект землеустрою щодо відведення в оренду, терміном на 5 років, земельної ділянки площею 649 кв.м, у тому числі 53 кв.м під капітальною забудовою, 550 кв.м під прибудинковою територією, 46 кв.м під тимчасовою забудовою, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування,  для будівництва та  обслуговування  елінгу  по вул. Поштовій, 92.
Обмеження на використання земельної ділянки згідно  з КООВЗД відсутні.
2.1.Дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки наданий рішенням міської ради від 08.11.07  №17/37.
2.2. Надати Точилкіну Сергію Анатолійовичу в оренду, терміном на 5 років, земельну ділянку площею 649 кв.м для будівництва та  обслуговування  елінгу по вул. Поштовій, 92.
Пункт 2  розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 24.10.11, протокол №36, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд  міської ради.
 
3. Затвердити проект землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки загальною площею 1000 кв.м, у тому числі 1000 кв.м під прибудинковою територією, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, з віднесенням її до земель житлової забудови, для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул. Привільній, 2-в.
Обмеження на використання земельної ділянки згідно  з КООВЗД відсутні.
3.1. Дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки наданий рішенням міської ради від 07.07.11  №7/17.
3.2. Надати Шуліченко Тетяні Василівні у власність земельну ділянку площею 1000 кв.м для будівництва та обслуговування   жилого   будинку, господарських будівель і споруд по вул. Привільній, 2-в.
Пункт 3  розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 16.11.11, протокол №39, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд  міської ради.
(Пункт 3 включено на пленарному засіданні міської ради від 24.11.11)
 
4. Затвердити проект землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки загальною площею 838 кв.м, у тому числі 838 кв.м під прибудинковою територією, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, з віднесенням її до земель житлової забудови, для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул. Місячній, 4.
Обмеження на використання земельної ділянки згідно  з КООВЗД відсутні.
4.1. Дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки наданий рішенням міської ради від 12.11.09  №40/21 та від 25.08.11  №8/25.
4.2. Надати Фоміній Вірі Андріївні у власність земельну ділянку площею 838 кв.м для будівництва та обслуговування жилого  будинку, господарських будівель і споруд по вул. Місячній, 4.
Пункт 4  розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 16.11.11, протокол №39, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд  міської ради.
(Пункт 4 включено на пленарному засіданні міської ради від 24.11.11)
 
Замовникам:
- оформити будівельний паспорт земельної ділянки та дозвіл на забудову в управлінні містобудування та архітектури  Миколаївської міської ради.
 
4.Передати громадянам в оренду та продовжити строк користування земельною ділянкою для розміщення й обслуговування металевого гаража без обладнання оглядової ями, капітального гаража:
        
1. Затвердити проект землеустрою щодо відведення в оренду, терміном на 3 роки, земельної ділянки  площею 59 кв.м, у тому числі 59 кв.м під капітальною забудовою, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування,  для будівництва та  обслуговування  гаража  по вул. Декабристів, 38/4.
Обмеження на використання земельної ділянки згідно  з КООВЗД відсутні.
1.1.Дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки наданий рішенням міської ради від 06.09.10  №48/33.
1.2. Надати громадянину Вороненку Миколі Васильовичу, інваліду І групи, в оренду, терміном на 3 роки, земельну ділянку площею 59 кв.м для будівництва та обслуговування гаража по вул. Декабристів, 38/4.
Пункт 1  розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 16.11.11, протокол №39, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд  міської ради.
(Пункт 5 включено на пленарному засіданні міської ради від 24.11.11)
 
5. Внести зміни до рішень міської ради та виконкому міської ради:
 
         1. Пункт 1 розділу 5 рішення міської ради від 25.08.11 №8/34 доповнити підпунктом 1.3, виклавши в такій редакції:
«1.3. Договір оренди землі, зареєстрований в Книзі записів договорів оренди землі у Миколаївській міській раді за №3313 від 18.07.05,  розірвати.»
Пункт 1  розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 24.10.11, протокол №36, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд  міської ради.
 
2. Пункти 4, 4.2 розділу 4 рішення міської ради від 30.12.10  №2/30:
«4.Затвердити проект землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки площею 960 кв.м, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, з віднесенням її до земель житлової забудови, для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по пров. Маринеску, 4.
Земельна ділянка надана у власність рішенням виконкому Матвіївської міської ради від 25.12.91  №411.
Обмеження на використання земельної ділянки згідно з КООВЗД відсутні.»
«4.2. Надати Яровенку Миколі Васильовичу у власність земельну ділянку площею 960 кв.м, з віднесенням її до земель житлової забудови, для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по пров. Маринеску, 4».
 викласти в такій редакції:
«4.Затвердити проект землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки площею 960 кв.м, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, з віднесенням її до земель житлової забудови, для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по пров. Марінеску, 4.
Земельна ділянка надана у власність рішенням виконкому Матвіївської міської ради від 25.12.91  №411.
Обмеження на використання земельної ділянки згідно з КООВЗД відсутні.»
«4.2. Надати Яровенку Миколі Васильовичу у власність земельну ділянку площею 960 кв.м, з віднесенням її до земель житлової забудови, для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по пров. Марінеску, 4».
(Підстава: уточнення в написанні адреси згідно з рішенням міської ради від 03.09.09 №36/27 «Про затвердження реєстру топонімів міста Миколаєва»)
Пункт 2  розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 16.11.11, протокол №39, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд  міської ради.
(Пункт 2 включено на пленарному засіданні міської ради від 24.11.11)
 
3. Пункти 16, 16.2 розділу 1 рішення міської ради від 04.09.09  №36/60:
«16.Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акта, що посвідчує право власності на земельну ділянку площею 484 кв.м, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, зарахувавши її за функціональним використанням до земель житлової забудови, для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул.11 Військовій,15.»
«16.2.Надати Костюровій Ользі Петрівні у власність земельну ділянку площею 484 кв.м для обслуговування  жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул.11 Військовій,15.»
 викласти в такій редакції:
«16.Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акта, що посвідчує право власності на земельну ділянку площею 484 кв.м, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, зарахувавши її за функціональним використанням до земель житлової забудови, для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул.11 Воєнній,15.»
«16.2.Надати Костюровій Ользі Петрівні у власність земельну ділянку площею 484 кв.м для обслуговування  жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул.11 Воєнній,15.»
(Підстава: уточнення в написанні адреси згідно з рішенням міської ради від 03.09.09 №36/27 «Про затвердження реєстру топонімів міста Миколаєва»)
Пункт 3 розглянуто на засіданні   постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 16.11.11, протокол №39, на якому рекомендовано погодити та  винести це питання на розгляд  міської ради.
(Пункт 3 включено на пленарному засіданні міської ради від 24.11.11)
 
Зобов’язати громадян:
 
- зареєструвати земельні ділянки, внести зміни до технічних паспортів домоволодінь, провести розподіл домоволодінь у комунальному підприємстві «Миколаївське міжміське бюро технічної інвентаризації»;
- замовити виготовлення документації по винесенню земельних ділянок на місцевість;
укласти договір оренди  земельної ділянки;
- виконувати обов’язки землевласника або землекористувача відповідно до вимог статей 91, 96 Земельного кодексу України;
- виконувати вимоги щодо обмежень у користуванні земельною ділянкою згідно з висновками служб міста; 
одержати документи, які посвідчують право на землю, у Миколаївській регіональній філії ДП «Центр Державного земельного кадастру при Державному комітеті України по земельних ресурсах» .
 
6. Управлінню земельних ресурсів Миколаївської міської ради:
провести реєстрацію договорів оренди земельних ділянок.
 
7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Гуллєра  В. І.


Міський головаВ.Д. Чайка

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: