Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 5/12 від 2011-04-21

Про утворення цільового фонду створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Миколаєва, затвердження Положення про нього


З метою вирішення окремих питань розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста, збільшення надходжень фінансового ресурсу місцевого бюджету для розв’язання питань соціально-економічного розвитку м. Миколаєва, відповідно до Бюджетного кодексу України, керуючись ст.ст. 26, 68 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Утворити цільовий фонд створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Миколаєва.
2. Затвердити Положення про міський цільовий фонд створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Миколаєва (додається).
3.Заступнику міського голови Гуллєру В.І. розробити Порядок пайової участі замовників у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Миколаєва і винести на розгляд міської ради.
4. Департаменту фінансів Миколаївської міської ради (Бондаренко) відкрити відповідний рахунок для зарахування коштів та проводити фінансування головних розпорядників згідно з Положенням про цільовий фонд створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Миколаєва.
5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії міської ради: з питань економічної політики, планування, бюджету та фінансів (Бернацького), з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин (Дробота), заступника міського голови – директора департаменту фінансів Миколаївської міської ради Бондаренко В.І., заступника міського голови Гуллєра В.І.
 


Міський головаВ.Д. Чайка


Затверджено
рішенням міської ради
від 21 квітня 2011
№5/12




ПОЛОЖЕННЯ
про цільовий фонд створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Миколаєва



1. Загальні положення
 
1.1. Цільовий фонд створення і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Миколаєва (далі – Фонд) створюється у складі спеціального фонду бюджету територіальної громади міста Миколаєва відповідно до ст. 68 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.ст. 13, 69 Бюджетного кодексу України.
1.2. Фонд утворюється з метою концентрації коштів для цільового фінансування заходів, направлених на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Миколаєва.
1.3. Порядок формування і використання коштів Фонду регулюється чинним законодавством України, цим Положенням та іншими рішеннями міської ради.
 
2. Джерела і порядок формування Фонду
 
2.1. Дохідна частина Фонду формується з:
- добровільних внесків;
- пайової участі замовників у розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Миколаєва відповідно до діючого законодавства та у порядку, затвердженому міською радою;
- інших надходжень, не заборонених чинним законодавством України.
2.2. Кошти, які надходять згідно з цим Положенням, перераховуються на спеціальний рахунок міського бюджету, відкритий в органах Державного казначейства в місті Миколаєві, у випадках і в порядку, визначених діючим законодавством.
 
3. Порядок використання коштів Фонду
 
3.1. Кошти Фонду мають цільовий характер та прогнозуються при складанні бюджету в бюджетний період у відповідності до укладених договорів, структура видатків у розрізі головних розпорядників коштів затверджується у складі міського бюджету окремим додатком.
3.2. Кошти Фонду спрямовуються на фінансування заходів на об’єктах комунальної власності,  відповідно до Програми економічного і соціального розвитку міста Миколаєва, яка затверджується міською радою.
3.3. Кошти Фонду використовуються виключно на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста, у тому числі на:
- будівництво, реконструкцію, розширення, добудову, надбудову, реставрацію, капітальний ремонт, технічне переоснащення об’єктів, що належать до комунальної власності;
- фінансування заходів, пов’язаних з реалізацією затверджених міською радою програм соціально-економічного спрямування.
3.4. Частина коштів Фонду в розмірі не менше 10% резервується для створення страхового запасу на ліквідацію непередбачених, аварійних ситуацій та інших заходів, визначених підпунктом 3.3 цього Положення, що не були передбачені під час затвердження кошторису.
Використання резервної частини цільового фонду проводиться за розпорядженнями міського голови на заходи, які не суперечать підпункту 3.3. цього Положення.
 
4.Звітність та контроль за використанням коштів Фонду
 
4.1. Бухгалтерський облік фінансово-господарських операцій Фонду за напрямками використання коштів здійснюється головними розпорядниками коштів, згідно з чинним законодавством.
4.2. Річний звіт про використання коштів Фонду складається по закінченні календарного року і затверджується міською радою одночасно з розглядом звіту про виконання міського бюджету за відповідний рік.
4.3. Контроль за формуванням, використанням та розподілом коштів Фонду здійснюють постійні комісії міської ради: з питань економічної політики, планування, бюджету та фінансів, з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин.
Звіт про використання коштів надається постійним комісіям міської ради департаментом фінансів Миколаївської міської ради один раз на квартал.
4.4. Видатки з Фонду обліковуються на рахунку 240900 за кодом бюджетної класифікації видатків.
 
______________________________________________________
 

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: