Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 3/49 від 2011-01-27

Про вилучення, надання, передачу у власність, спільну    сумісну та спільну часткову власність, надання в оренду земельних ділянок громадянам, зміну цільового призначення земельної ділянки та внесення змін до рішень міської ради та виконкому міської ради  по Центральному району м.Миколаєва (П.7.1, 1.3 Р.1 ДОПОВНИТИ №49/32 ВІД 15.09.15)

П.7.1, 1.3 Р.1 ДОПОВНИТИ
Розглянувши звернення юридичних осіб та громадян, наявну земельно-кадастрову інформацію, погодження з постійними комісіями міської ради, керуючись Конституцією України, Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Земельним кодексом України, Законами України “Про оренду землі”, “Про землеустрій”, Постановою Кабінету Міністрів України “Про затвердження Порядку розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок”, рішенням міської ради від 31.10.03 №16/7,   міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати громадянам у власність земельні ділянки, раніше надані їм у користування для обслуговування жилого будинку і господарських споруд, додатково надати земельні ділянки, передати в оренду земельні ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель, передати в оренду земельні ділянки для ведення городництва, надати у власність земельні ділянки для  ведення садівництва:
 
 
1.Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання документа (договору оренди), що посвідчує право користування земельною ділянкою площею 251 кв.м, за рахунок земель гр. Данилка Ф.А., наданих рішенням міської ради від 31.10.08 №29/48, для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул. 2 Набережній, 69.
Земельна ділянка має обмеження у використанні, згідно з  КООВЗД:
типу 01.05.02 – «прибережні захисні смуги вздовж річок, навколо водойм та на островах».
1.1. Пункт 19.3. розділу 1 рішення міської ради від 31.10.08 №29/48: «19.3.Передати Данилку Федору Андрійовичу в оренду строком на 25 років  земельну ділянку  площею 251 кв.м із домоволодіння загальною площею 1251 кв.м для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул. 2 Набережній, 69 » вважати таким, що втратив чинність.
1.2. Договір оренди землі, зареєстрований у Миколаївській регіональній філії ДП «Центр ДЗК» за № 040900100105  та у Миколаївській міській раді за № 6266 від 27.01.09,  розірвати.
1.3.Передати Данилку Андрію Федоровичу в оренду терміном на 25 років земельну ділянку площею 251 кв.м, із домоволодіння загальною площею 1251 кв.м, для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул. 2 Набережній, 69.
Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 15.12.10, протокол №2, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.
Пункт 1 на пленарному засіданні міської ради від 30.12.10 перенесено на розгляд чергової сесії міської ради.
 
2. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акта, що посвідчує право власності на земельну ділянку площею 895 кв.м, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, з віднесенням їх до земель житлової забудови, для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по пров. Інгульському, 29.
Обмеження на використання земельної ділянки згідно  з КООВЗД відсутні.
2.1.Надати Чабан Азі Іванівні у власність земельну ділянку площею 895 кв.м для обслуговування   жилого   будинку, господарських будівель і споруд по пров. Інгульському, 29.
Пункт 2 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 12.01.11, протокол №4, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.
 
3. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акта, що посвідчує право власності на земельну ділянку площею 676 кв.м, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, з віднесенням їх до земель житлової забудови, для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул. Іванова, 46.
Обмеження на використання земельної ділянки згідно  з КООВЗД відсутні.
3.1.Надати Кисельову Сергію Миколайовичу у власність земельну ділянку площею 676 кв.м для обслуговування   жилого   будинку, господарських будівель і споруд по вул. Іванова, 46.
Пункт 3 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 12.01.11, протокол №4, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.
 
4. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акта, що посвідчує право власності на земельну ділянку площею 646 кв.м, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, з віднесенням їх до земель житлової забудови, для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул. Котельній, 15.
Обмеження на використання земельної ділянки згідно  з КООВЗД відсутні.
4.1.Надати Хріпку Миколі Михайловичу у власність земельну ділянку площею 646 кв.м для обслуговування   жилого   будинку, господарських будівель і споруд по вул. Котельній, 15.
Пункт 4 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 12.01.11, протокол №4, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.
 
 
5. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акта, що посвідчує право власності на земельну ділянку площею 710 кв.м, за рахунок земель, наданих у власність рішенням Матвіївської селищної ради від 31.07.96 №218, з віднесенням їх до земель житлової забудови, для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул. Хвойній, 15-а.
Згідно з КООВЗД на земельну ділянку площею 14 кв.м діють обмеження у використанні типу 01.01.05 – «охоронна зона навколо (вздовж) об'єкта енергетичної системи».
5.1.Надати Фатьянову Віталію Олександровичу у власність земельну ділянку площею 710 кв.м для обслуговування   жилого   будинку, господарських будівель і споруд по вул. Хвойній, 15-а.
Пункт 5 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 12.01.11, протокол №4, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.
 
 
6. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акта, що посвідчує право власності на земельну ділянку площею 587 кв.м, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, з віднесенням їх до земель житлової забудови, для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул. Річковій, 35/1.
Згідно з КООВЗД на земельну ділянку площею 41 кв.м діють обмеження у використанні типу 01.06.23 – «інші обмеження (газопровід)».
6.1.Надати Павлову Михайлу Митрофановичу у власність земельну ділянку площею 587 кв.м для обслуговування   жилого   будинку, господарських будівель і споруд по вул. Річковій, 35/1.
Пункт 6 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 12.01.11, протокол №4, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.
 
7. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання документу (договору оренди), що посвідчує право на земельну ділянку площею 474 кв.м, із домоволодіння загальною площею 1474 кв.м, з віднесенням її до земель житлової забудови, для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул. 2 Піщаній, 13.
Земельна ділянка має обмеження у використанні, згідно з  КООВЗД:
типу 01.06.23 – « інші обмеження (заборона будівництва)».
7.1.Надати Ільчеву Євгену Миколайовичу в оренду терміном на 25 років земельну ділянку площею 474 кв.м, із домоволодіння загальною площею 1474 кв.м, для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул. 2 Піщаній, 13.
Пункт 7 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 19.01.11, протокол №5, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.
(Пункт 7 включено на пленарному засіданні міської ради від 27.01.11)
 
8. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акта, що посвідчує право власності на земельну ділянку площею 1000 кв.м, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, з віднесенням її до земель житлової забудови, для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул. Єлизарової, 15.
Земельна ділянка має обмеження у використанні, згідно з  КООВЗД:
типу 01.05.02 – «прибережні захисні смуги вздовж річок, навколо водойм та на островах» на площі 250 кв.м.
8.1.Надати Вертліб Ользі Йосипівні у власність земельну ділянку площею 1000 кв.м для обслуговування   жилого   будинку, господарських будівель і споруд по вул. Єлизарової, 15.
Пункт 8 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 19.01.11, протокол №5, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.
(Пункт 8 включено на пленарному засіданні міської ради від 27.01.11)
 
9. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акта, що посвідчує право власності на земельну ділянку площею 942 кв.м, за рахунок земель міста не наданих у власність або користування, з віднесенням її до земель житлової забудови, для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул. Бокова, 10.
Обмеження на використання земельної ділянки згідно  з КООВЗД відсутні.
9.1.Надати Файбушевич Анжелі Андріївні у власність земельну ділянку площею 942 кв.м для обслуговування   жилого   будинку, господарських будівель і споруд по вул.  Бокова, 10.
Пункт 9 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 19.01.11, протокол №5, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд  міської ради.
(Пункт 9 включено на пленарному засіданні міської ради від 27.01.11)
 
2. Надати у власність членам садово-виноградарських товариств, садових товариств земельні ділянки, раніше надані їм у користування для ведення садівництва:
 
1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акта, що посвідчує право власності на земельну ділянку №54 загальною площею 780 кв.м, за рахунок земель СТ «Северное», для ведення   садівництва.
Обмеження на використання земельної ділянки згідно  з КООВЗД відсутні.
1.1.Надати Сербенко Галині Федорівні у власність земельну ділянку №54 загальною площею 780 кв.м  для ведення садівництва у складі                       СТ «Северное».
Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 12.01.11, протокол №4, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд  міської ради.
 
3. Надати громадянам у власність земельні ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель:
1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акта, що посвідчує право власності на земельну ділянку площею 683 кв.м, за рахунок земель міста, не наданих у власність або користування, з віднесенням їх до земель житлової забудови, для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул. Колгоспній, 17-а.
Обмеження на використання земельної ділянки згідно  з КООВЗД відсутні.
1.1.Надати Львовій Світлані Костянтинівні у власність земельну ділянку площею 683 кв.м для будівництва та обслуговування   жилого   будинку, господарських будівель і споруд по вул. Колгоспній, 17-а.
       1.2.Підпункт 4.3 розділу 4 рішення міської ради від 25.03.09  №33/45  скасувати.
(Підстава: звернення гр. Львової С.К. про оформлення правових документів на земельну ділянку по вул. Колгоспній, 17-а через смерть її бабусі Пожоги Л.С.)
Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 12.01.11, протокол №4, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд  міської ради.
 
Замовникам:
 
- оформити будівельний паспорт земельної ділянки та дозвіл на забудову в управлінні містобудування та архітектури виконкому Миколаївської міської ради.
4. Внести зміни до рішень міської ради та виконкому міської ради:
 
1. Пункт 1 розділу 5 рішення міської ради від 31.10.08 №29/48:
«21.Затвердити проект землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки площею 644 кв.м, за рахунок домоволодіння по вул.Боковій, 32-34 загальною площею 1446 кв.м, не наданих у власність або користування, для обслуговування індивідуального житлового будинку і господарських споруд.
Надати домоволодінню адресу: вул. Ходченка, 5 (Центральний район).
21.1.Надати Рибалко Людмилі Вікторівні у власність земельну ділянку площею 644 кв.м для обслуговування індивідуального житлового будинку і господарських споруд по вул. Ходченка, 5 (Центральний район).
(Підстава: звернення Рибалко Людмили Вікторівни про внесення змін до рішення сесії міської ради у зв’язку з розбіжністю адреси житлового будинку згідно свідоцтва про право власності та рішення міської ради).»
викласти в такій редакції та доповнити  підпунктом 21.1.1:
«21.Затвердити проект землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки площею 644 кв.м, за рахунок домоволодіння по вул. Бокова, 32-34 загальною площею 1446 кв.м, не наданих у власність або користування, для обслуговування індивідуального житлового будинку і господарських споруд.
Надати домоволодінню адресу: вул. Павла Ходченка, 5 (Центральний район).
21.1.Надати Рибалко Людмилі Вікторівні у власність земельну ділянку площею 644 кв.м для обслуговування індивідуального житлового будинку і господарських споруд по вул. Павла Ходченка, 5 (Центральний район).
(Підстава: звернення гр. Рибалко Людмили Вікторівни про внесення змін до рішення міської ради у зв’язку з розбіжністю адреси житлового будинку згідно із свідоцтвом про право власності та рішенням міської ради)
21.1.1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акта, що посвідчує право власності на земельну ділянку площею 644 кв.м, з віднесенням її до земель житлової забудови, для обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд по вул. Павла Ходченка, 5.
Згідно з КООВЗД на земельну ділянку площею 10 кв.м діють обмеження у використанні типу 01.01.05 – «охоронна зона навколо (вздовж) об'єкта енергетичної системи».
(Підстава: виготовлення технічної документації для складання державного акта). 
Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 12.01.11, протокол №4, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд  міської ради.
 
 
2. Пункт 17 розділу 3 рішення міської ради від 25.06.10  №47/48:
«17.Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акта, що посвідчує право власності на земельну ділянку №35 загальною площею 536 кв.м, за рахунок земель СТ «Будівельник», для ведення   садівництва.
Обмеження на використання земельної ділянки згідно  з КООВЗД відсутні.
17.1.Надати Гребенюку Федору Микитовичу у власність земельну ділянку №35 загальною площею 536 кв.м  для ведення садівництва у складі  СТ «Будівельник».
 викласти в такій редакції:
«17.Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання державного акта, що посвідчує право власності на земельну ділянку №35 загальною площею 536 кв.м, за рахунок земель СТ «Будівельник», для ведення   садівництва.
Земельна ділянка має обмеження у використанні, згідно з  КООВЗД:
типу 01.05.02 – «прибережні захисні смуги вздовж річок, навколо водойм та на островах».
17.1.Надати Гребенюку Федору Микитовичу у власність земельну ділянку №35 загальною площею 536 кв.м  для ведення садівництва у складі  СТ «Будівельник».
(Підстава: наявність обмежень у користуванні земельною ділянкою згідно з висновком управління Держкомзему у місті Миколаєві  за №3947). 
Пункт 2 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 19.01.11, протокол №5, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.
(Пункт 2 включено на пленарному засіданні міської ради від 27.01.11)
 
 
3.  Підпункт 5.2 розділу 1 рішення міської ради від 09.11.07  №17/46:
«5.2.Передати Бондарь Ганні Михайлівні в оренду строком на 25 років земельну ділянку площею 264 кв.м, для обслуговування житлового будинку та господарських будівель, із домоволодіння загальною площею 1264 кв.м по вул.Аерофлотській, 13 (Тернівка, Центральний  район)»  скасувати.
(Підстава: свідоцтво про смерть  Бондар Г.М. від 14.08.07, серія 1-ФП   № 058557). 
 Пункт 3 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 19.01.11, протокол №5, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд  міської ради.
(Пункт 3 включено на пленарному засіданні міської ради від 27.01.11)
   
 
 
Зобов’язати громадян:
 
- зареєструвати земельні ділянки, внести зміни до технічних паспортів домоволодінь, провести розподіл домоволодінь у комунальному підприємстві «Миколаївське міжміське бюро технічної інвентаризації»;
- замовити виготовлення документації по винесенню земельних ділянок на місцевість;
укласти договір оренди  земельної ділянки;
- виконувати обов’язки землевласника або землекористувача відповідно до вимог статей 91, 96 Земельного кодексу України;
- виконувати вимоги щодо обмежень у користуванні земельною ділянкою згідно з висновками служб міста; 
одержати документи, які посвідчують право на землю, у Миколаївській регіональній філії ДП «Центр Державного земельного кадастру при Державному комітеті України по земельних ресурсах» .
 
5. Управлінню земельних ресурсів :
провести реєстрацію договорів оренди земельних ділянок.
 
6. Матеріали рішення розглянуті на засіданнях постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 12.01.11, протокол №4 та від 19.01.11, протокол №5, на яких рекомендовано погодити та винести питання на розгляд міської ради.
 
7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Гуллєра  В. І.
 


Міський головаВ.Д. Чайка

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: