Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

28 січня 2016                                                                                  № 2/7

Про затвердження Положення про

порядок подання та розгляду

електронних петицій

 

         З метою розширення можливостей реалізації прав громадян на вирішення питань місцевого самоврядування в місті Миколаєві, керуючись ст.23-1 Закону України «Про звернення громадян»,  ст.ст.25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Затвердити Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій (додається).

 

2. Відділу інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради (Рубан) опублікувати рішення в засобах масової інформації.

 

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

 

Міський голова                                                                  О.Ф. Сєнкевич

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення міської ради

від 28 січня 2016

№ 2/7

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок подання та розгляду електронних петицій

 

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Електронна петиція – це колективне звернення громадян до Миколаївської міської ради через офіційний веб–сайт Миколаївської міської ради або веб–сайт громадського об’єднання, яке здійснює збір підписів на підтримку електронної петиції.

1.2. Електронні петиції можуть подаватися лише стосовно питань, які відносяться до компетенції Миколаївської міської ради.

1.3. Електронна петиція не може містити заклики до повалення
конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України,
пропаганду війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, заклики до вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

1.4. Відповідальність за зміст електронної петиції несе автор (ініціатор)
електронної петиції.

 

II. СТВОРЕННЯ ЕЛЕКТРОННОЇ ПЕТИЦІЇ

2.1. Для створення електронної петиції до Миколаївської міської ради її автор (ініціатор) заповнює спеціальну форму на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради та розміщує текст електронної петиції.

Автор електронної петиції має дотримуватися правил щодо оформлення петиції, а саме:

- зареєструватися на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради (обов’язково зазначається прізвище, ім’я, по батькові, електронна та поштова адреса автора (ініціатора);

- вказати заголовок петиції;

- викласти суть електронної петиції;

-        надати фото або відео, яке ілюструватиме петицію (на розсуд автора).

2.2. Електронна петиція оприлюднюється на офіційному веб-сайті
Миколаївської міської ради протягом двох робочих днів з
дня надсилання її автором (ініціатором).

У разі невідповідності електронної петиції встановленим вимогам оприлюднення такої петиції не здійснюється, про що повідомляється автору, із зазначенням причин відмови, не пізніше строку, встановленого для оприлюд­нення.

Автор (ініціатор) електронної петиції, щодо оприлюднення якої отримано відмову, може виправити петицію і розмістити її повторно на офіцій­ному веб-сайті Миколаївської міської ради.

 

III. ЗБІР ПІДПИСІВ

3.1. Дата оприлюднення електронної петиції на офіційному веб-сайті
Миколаївської міської ради є датою початку збору підписів на її підтримку.

3.2. Особа, яка бажає поставити свій підпис на підтримку електронної петиції, повинна зареєструватися на офіцій­ному веб-сайті Миколаївської міської ради шляхом заповнення відповідної форми. 

Після заповнення відповідної форми особа отримує лист на електронну пошту з пропозицією підтвердити свій голос.

3.3. На веб-сайті Миколаївської міської ради обов’язково зазначається дата початку збору підписів та інформація щодо загальної кількості та переліку осіб, які підписали електронну петицію.

3.4. Електронна петиція, адресована Миколаївській міській раді, розглядається за умови збору на її підтримку не менше як 1000 підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня оприлюднення петиції.

3.5. Електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян.

3.6. Електронна петиція, збір підписів на підтримку якої здійснювався через веб-сайт громадського об’єднання і яка протягом установленого строку набрала необхідну кількість підписів на її підтримку, не пізніше наступного дня після набрання необхідної кількості підписів надсилається громадським об’єднанням Миколаївській міській раді із зазначенням інформації про дату початку збору підписів, дату направлення електронної петиції, загальну кількість та перелік осіб, які підписали електронну петицію (чи посилання на джерело такої інформації в мережі Інтернет), строк збору підписів, назву та адресу електронної пошти громадського об’єднання, а також поштову адресу для отримання письмової відповіді.

 

IV. РОЗГЛЯД ЕЛЕКТРОННОЇ ПЕТИЦІЇ

4.1. Інформація про початок розгляду електронної петиції, яка в
установлений строк набрала необхідну кількість підписів на її підтримку,
оприлюднюється на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради не пізніш як через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на підтримку петиції, а в разі отримання електронної петиції від громадського об’єднання – не пізніш як через два робочі дні після отримання такої петиції.

4.2. Миколаївський міський голова невідкладно, але не пізніше ніж через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на підтримку електронної петиції, направляє її на розгляд до постійної комісії Миколаївської міської ради, предметом відання якої є порушене автором петиції питання.

4.3. Постійна комісія не пізніше ніж через десять робочих днів після отримання електронної петиції розглядає електронну петицію на своєму засіданні.

На засідання постійної комісії, у разі необхідності, запрошується автор електронної петиції, посадові особи виконавчих органів Миколаївської міської ради або органів державної влади, фахівці, спеціалісти.

За результатами розгляду електронної петиції постійна комісія надає висновок або рекомендацію відповідно до компетенції, або готує проект рішення Миколаївської міської ради.

4.4. Миколаївський міський голова або виконавчі органи Миколаївської міської ради у разі отримання висновку або рекомендації від постійної комісії міської ради щодо електронної петиції, з метою вирішення питань, порушених у петиції, чи врахування поданих у ній пропозицій, вживають заходів у межах своїх повноважень.

4.5. У випадку підготовки проекту рішення з питання, зазначеного у електронній петиції, його розгляд здійснюється Миколаївською міською радою на найближчому пленарному засіданні у порядку, визначеному Регламентом Миколаївської міської ради.

4.6. Інформація про результати розгляду електронної петиції не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду оприлюднюється на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради, а також надсилається у письмовому вигляді автору (ініціатору) електронної петиції або відповідному громадському об'єднанню, яке здійснювало збір підписів на підтримку відповідної електронної петиції.

4.7. Інформація про кількість підписів, одержаних на підтримку електронної петиції, та строки їх збору зберігається протягом трьох років з дня оприлюднення петиції.

_________________________________________________________

  

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: