Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 43/22 від 2010-01-22

Про вилучення, надання, передачу за фактичним землекористуванням, продовження строку користування земельними ділянками юридичним особам, громадянам, зміну цільового призначення земельної ділянки та внесення змін до рішень міської ради та виконкому міської ради по Центральному району м. Миколаєва (П.2.4 РОЗД. І ВТР. ЧИН. №17/30 ВІД 31.05.12)


П.2.4 РОЗД. І ВТР. ЧИН.
Розглянувши звернення юридичних осіб та громадян, проекти відведення земельних ділянок, матеріали інвентаризації, погодження з постійними комісіями міської ради, керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Земельним кодексом України, Законом України “Про оренду землі”, рішенням міської ради від 31.10.03 №16/7,   міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1.Затвердити документацію із землеустрою з метою вилучення, припинення права користування, надання земельних ділянок для будівництва, обслуговування капітальних будівель, продовжити строк користування раніше наданими земельними ділянками, внести зміни до рішень міської ради та виконкому міської ради:
 
1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду загальною площею 17193 кв. м, за рахунок земельної ділянки, яка відведена рішенням міської ради від 18.09.08 №27/68 ТОВ БТК “Таврія”, у тому числі 9146 кв. м під капітальною забудовою, 8047 кв. м під проходами, проїздами та площадками, зарахувавши її до земель комерційного використання, для обслуговування І черги торговельного центру по пр. Героїв Сталінграда, 9-т.
Обмеження у використанні земельної ділянки згідно з КООВЗД: 01.01.08 – “охоронна зона навколо інженерних комунікацій” на частину земельної ділянки площею 243 кв. м;
01.01.05 – “охоронна зона навколо (вздовж) об’єкта енергетичної системи” на частину земельної ділянки площею 1701 кв. м.
1.1. Припинити ТОВ БТК “Таврія” право користування земельною ділянкою площею 27301 кв. м по пр. Героїв Сталінграда, поблизу домобудівлі №9.
1.2. Пункт 28.2. розділу І рішення міської ради від 18.09.08 №27/68:  “28.2. Передати  товариству з обмеженою відповідальністю будівельно- торговельній компаніїі “Таврія” в оренду на 1 рік земельну ділянку площею 27301 кв. м для будівництва торговельного центру по пр. Героїв Сталінграда, поблизу домобудівлі № 9.” вважати таким, що втратив чинність.
1.3. Договір оренди землі, який зареєстровано в книзі записів договорів оренди від 14.10.08 №5949, розірвати.
1.4. Передати товариству з обмеженою відповідальністю будівельно – торговельній компанії “Таврія” в оренду строком на 1 рік земельну ділянку площею 17193 кв. м для обслуговування І черги торговельного центру по пр. Героїв Сталінграда, 9-т.
Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 11.01.10, протокол № 52, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.
 
2. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду загальною площею 10108 кв. м, за рахунок земельної ділянки, яка відведена рішенням міської ради від 18.09.08 №27/68 ТОВ БТК “Таврія”, у тому числі 10108 кв. м відведених під будівництво, зарахувавши її до земель іншого призначення, для будівництва ІІ черги торговельного центру по пр. Героїв Сталінграда, поблизу домобудівлі №9.
Обмеження у використанні земельної ділянки згідно з КООВЗД: 01.01.08 – “охоронна зона навколо інженерних комунікацій” на частину земельної ділянки площею 522 кв. м;
01.01.05 – “охоронна зона навколо (вздовж) об’єкта енергетичної системи” на частину земельної ділянки площею 831 кв. м.
2.1. Припинити ТОВ БТК “Таврія” право користування земельною ділянкою площею 27301 кв. м по пр. Героїв Сталінграда, поблизу домобудівлі №9.
2.2. Пункт 28.2. розділу І рішення міської ради від 18.09.08 №27/68:  “28.2. Передати  товариству з обмеженою відповідальністю будівельно- торговельній компаніїі “Таврія” в оренду на 1 рік земельну ділянку площею 27301 кв. м для будівництва торговельного центру по пр. Героїв Сталінграда, поблизу домобудівлі № 9.” вважати таким, що втратив чинність.
2.3. Договір оренди землі, який зареєстровано в книзі записів договорів оренди від 14.10.08 №5949, розірвати.
2.4. Передати товариству з обмеженою відповідальністю будівельно – торговельній компанії “Таврія” в оренду строком на 6 місяців земельну ділянку площею 10108 кв. м для будівництва ІІ черги торговельного центру по пр. Героїв Сталінграда, поблизу домобудівлі №9.
Пункт 2 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 11.01.10, протокол № 52, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.
 
3. Закритому акціонерному товариству “Аваль – Еталон” припинити право користування земельною ділянкою площею 890 кв. м по вул. Набережній, 8.
3.1. Пункт 9.1 розділу І рішення міської ради від 31.01.07 №10/31:  “9.1. Передати  закритому акціонерному товариству “Аваль-Еталон” в оренду на 20 років земельну ділянку загальною площею 890 кв.м для обслуговування каплиці Святого Миколая по вул.Набережній, 8.” вважати таким, що втратив чинність.
3.2. Договір оренди землі, який посвідчено приватним нотаріусом Миколаївського міського нотаріального округу Лашиною О. П. та зареєстровано в книзі записів договорів оренди від 05.07.07 №5031, розірвати з 25.02.10.
(Підстава: перехід права власності на нерухоме майно до нового власника).
Пункт 3 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 11.01.10, протокол № 52, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.
 
4. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду загальною площею 2200 кв. м, за рахунок земель, не наданих у власність або користування, у тому числі 1833 кв. м під проходами, проїздами та площадками, 371 кв. м під зеленими насадженнями, зарахувавши її до земель іншого призначення (2200 кв. м - землі, що використовуються для відпочинку та інші відкриті землі, з них 2200 кв. м відведені під будівництво), для організації будівельного майданчика для будівництва автосервісного центру по автотрасі Миколаїв - Ульянівка.
Земельна ділянка має обмеження у використанні згідно з КООВЗД:
- охоронні зони, типу 01.01.05. – «охоронна зона навколо (вздовж) об’єкта енергетичної системи», на частину земельної ділянки площею 213 кв. м;
- охоронні зони, типу 01.01.04. – «охоронна зона (вздовж) об’єкта зв’язку», на частину земельної ділянки площею 36 кв. м.
4.1. Передати товариству з обмеженою відповідальністю «Сігма – Спорт – Медіа» в оренду строком на 5 років земельну ділянку площею 2200 кв. м для організації будівельного майданчика для будівництва автосервісного центру по автотрасі Миколаїв - Ульянівка.
Пункт 4 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 02.12.09, протокол № 48, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.
 
(Пункт 4 включено на пленарному засіданні міської ради від 22.01.10).
 
Зобов’язати землекористувачів:
замовити виготовлення технічної документації по винесенню меж на місцевість та здати її до управління земельних ресурсів;
укласти договір оренди земельної ділянки в управлінні земельних ресурсів;
укласти угоду до договору оренди землі в управлінні земельних ресурсів;
у місячний термін здати в управління земельних ресурсів розірваний договір оренди землі;
у місячний термін здати державний акт на право постійного користування землею в управління земельних ресурсів для внесення змін;
у місячний термін здати погашений державний акт на право постійного користування землею в управління земельних ресурсів;
отримати містобудівні умови та обмеження на проектування в управлінні містобудування та архітектури виконкому Миколаївської міської ради;
звернутися до інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Миколаївській області для одержання дозволу на будівництво, монтаж, установлення будівель та споруд, а після закінчення будівельно-монтажних робіт звернутися до виконкому міської ради з проханням про створення державної комісії для прийняття об’єкта до експлуатації;
після закінчення будівництва або реконструкції та введення об’єкта в експлуатацію виконати інвентаризацію земельної ділянки згідно з генпланом та звернутися до міської ради з клопотанням про  надання земельної ділянки в користування для обслуговування об’єкта;
звернутися до комунального підприємства “Миколаївське міжміське бюро технічної інвентаризації” для внесення змін до адресної документації на споруди;
забезпечити вільний доступ для прокладання нових, ремонту та експлуатації існуючих інженерних мереж і споруд, розміщених у межах земельної ділянки;
виконувати обов’язки землекористувача відповідно до  вимог ст. 96 Земельного кодексу України;
у разі необхідності проведення реконструкції чи будівництва нового об’єкта, який відповідає цільовому використанню земельної ділянки, питання оформлення дозвільної та проектно-кошторисної документації вирішувати в порядку, визначеному законом. Після завершення реконструкції або будівництва, введення об’єкта до експлуатації та реєстрації прав власності у комунальному підприємстві “Миколаївське міжміське бюро технічної інвентаризації” виготовити та здати до управління земельних ресурсів технічну документацію по земельно-кадастровій інвентаризації земельної ділянки;
у разі передачі частини приміщень в оренду за іншим цільовим призначенням подати до державної податкової інспекції витяг із технічної документації по визначенню нормативної грошової оцінки землі з урахуванням функціонального використання – комерція та розрахунок частки земельної ділянки, яка необхідна для обслуговування орендованих приміщень, погоджений з управлінням земельних ресурсів міської ради.
 
 2. Затвердити документацію для укладання договорів оренди земельних ділянок та надати в оренду строком на 1 рік з правом поновлення договорів оренди на той же термін  протягом 5 років земельні ділянки для обслуговування вбудованих та вбудовано-прибудованих приміщень:
 
1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання документа (договору оренди) на земельну ділянку загальною площею 86,4 кв.м, у тому числі 86,4 кв. м під капітальною забудовою, зарахувавши її до земель громадського призначення, для обслуговування нежитлових приміщень по вул. Пушкінській, 10.
Обмеження у використанні земельної ділянки  згідно з КООВЗД відсутні.
1.1. Передати Миколаївській обласній державній насіннєвій інспекції в оренду строком на 1 рік земельну ділянку площею 86,4 кв. м для обслуговування нежитлових приміщень по вул. Пушкінській, 10.
Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 11.01.10, протокол № 52, на якому рекомендовано погодити дане питання та винести його на розгляд сесії міської ради.
 
2. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо складання документа (договору оренди) на земельну ділянку загальною площею 57 кв.м, у тому числі 57 кв. м під капітальною забудовою, зарахувавши її до земель комерційного використання, для обслуговування нежитлових приміщень магазину промислових товарів  по вул. Потьомкінській, 30.
Обмеження у використанні земельної ділянки  згідно з КООВЗД відсутні.
2.1. Передати громадянину Туреччини Беленбаши Муаммеру в оренду строком на 1 рік земельну ділянку площею 57 кв. м для обслуговування нежитлових приміщень магазину промислових товарів по вул. Потьомкінській, 30.
Пункт 2 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 11.01.10, протокол № 52, на якому рекомендовано погодити дане питання та винести його на розгляд сесії міської ради.
 
Зобов’язати землекористувачів:
укласти договір оренди земельної ділянки в управлінні земельних ресурсів;
укласти угоду до договору оренди землі в управлінні земельних ресурсів;
у місячний термін здати в управління земельних ресурсів розірваний договір оренди землі;
забезпечити вільний доступ для прокладання нових, ремонту та експлуатації існуючих інженерних мереж і споруд, розміщених у межах земельної ділянки;
виконувати обов’язки землекористувача відповідно до вимог ст. 96 Земельного кодексу України.
 
3. Внести зміни  до рішень міської ради  :
 
1. Пункт 1.1. розділу ІІІ рішення міської ради від 04.07.07 №13/69: “1.1. Передати дочірньому підприємству фірмі “Миколаївпромсвіт” в оренду строком на 1 рік земельну ділянку площею 196 кв. м, зарахувавши її до земель комерційного використання, для обслуговування вбудованих нежитлових приміщень офісу по вул. Фалєєвській, 22.” викласти в такій редакції: “1.1.Передати дочірньому підприємству фірмі “Миколаївпромсвіт” в оренду строком на 1 рік земельну ділянку площею 196 кв. м, зарахувавши її до земель комерційного використання, для обслуговування вбудованих нежитлових приміщень офісу по вул. Фалєєвській, 22/3.”
 
(Підстава: рішення виконкому міської ради від 25.09.09 №1892 щодо надання ТОВ “Миколаївпромсвіт” окремої адреси).
Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 11.01.10, протокол № 52, на якому рекомендовано погодити дане питання та винести його на розгляд сесії міської ради.
 
2. Пункти 5.2, 6.2, 7.2 розділу І рішення міської ради від 18.12.09 №42/58: “5.2.,6.2, 7.2. Пункт 8.1 розділу І рішення міської ради від 09.11.06 №7/22:  “8.1.Передати товариству з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційній фірмі “Бізнес-Реал” в оренду строком на 10 років земельну ділянку площею 1197 кв. м, зарахувавши її на період будівництва до земель іншого призначення, а після введення в експлуатацію - до земель комерційного використання, для розширення торгового комплексу по вул.Архітектора Старова, 2/1.” вважати таким, що втратив чинність.” викласти в такій редакції: “58. Продовжити товариству з обмеженою відповідальністю виробничо-комерційній фірмі “Бізнес- Реал” на 3 роки термін оренди земельної ділянки загальною площею 24781 кв.м, яка була надана рішенням міської ради від 09.11.06 №7/22, залишивши земельну ділянку в землях   поточного будівництва, для будівництва масиву багатоповерхової житлової забудови, поблизу торгового комплексу по вул. Архітектора Старова, 2/1, вважати таким, що втратив чинність.”
 (Підстава: виправлення технічної помилки).
Пункт 2 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 11.01.10, протокол № 52, на якому рекомендовано погодити дане питання та винести його на розгляд сесії міської ради.
 
3. Пункти 20 та 20.4 розділу І рішення міської ради від 12.11.09 №40/25: “20. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду загальною площею 1369 кв. м, за рахунок земельних ділянок, які відведені рішеннями міської ради від 25.04.07 № 12/46 та від 22.12.05 № 40/17 ПП Лєпішеву О. О., зарахувавши її до земель комерційного використання, у тому числі 169 кв. м під капітальною забудовою, 1200 кв. м під проходами, проїздами та площадками, для обслуговування нежитлових приміщень закусочної з літнім майданчиком по пр. Героїв Сталінграда, 3-а.
20.4.Передати фізичній особі - підприємцю Лєпішеву Олексію Олександровичу   в оренду строком на 15 років земельну ділянку площею 1369 кв. м для обслуговування нежитлових приміщень закусочної з літнім майданчиком по пр. Героїв Сталінграда, 3-а.” викласти в такій редакції: “20. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду загальною площею 1369 кв. м, за рахунок земельних ділянок, які відведені рішеннями міської ради від 25.04.07 № 12/46 та від 22.12.05 № 40/17 ПП Лєпішеву О. О., зарахувавши її до земель комерційного використання, у тому числі 169 кв. м під капітальною забудовою, 1200 кв. м під проходами, проїздами та площадками, для обслуговування нежитлових приміщень закусочної з дитячим майданчиком по пр. Героїв Сталінграда, 3-а.
20.4.Передати фізичній особі - підприємцю Лєпішеву Олексію Олександровичу   в оренду строком на 15 років земельну ділянку площею 1369 кв. м для обслуговування нежитлових приміщень закусочної з дитячим майданчиком по пр. Героїв Сталінграда, 3-а”.
 (Підстава: уточнення назви об’єкта).
Пункт 3 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури, будівництва та регулювання земельних відносин від 09.11.09, протокол № 46, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд сесії міської ради.
 
(Пункт 3 включено на пленарному засіданні міської ради від 22.01.10).
 
 
4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань архітектури, будівництва  та   регулювання земельних відносин (Мерікова).
 


Міський головаВ.Д. Чайка

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: