Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

13 лютого 2015                                                                                   № 90

Про заходи щодо оптимізації руху

великовантажного автотранспорту

до підприємств морегосподарського

комплексу м. Миколаєва та його

диспетчеризації

 

         З метою оптимізації руху великовантажного транспорту до/з підприємств морегосподарського комплексу м. Миколаєва та його диспетчеризації, недопущення транспортних заторів на вулицях міста, відстою великовантажного транспорту у невстановлених місцях, забезпечення безпеки дорожнього руху, створення належних санітарно-екологічних умов, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 28.05.2010 № 148-р “Про обмеження проїзду великовагових транспортних засобів автодорогами загального користування при високих температурах”, керуючись ст. 30, ст. 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Рекомендувати керівникам підприємств морегосподарського комплексу та водійському складу вантажних транспортних засобів здійснювати паркування за межами житлової забудови м. Миколаєва, використовуючи наступні місця відстою:

- ТОВ “Ян Марк-Термінал” (Одеський, Очаківський, Веселинівський напрямки), ємністю 150 одиниць транспортних засобів;

- ПП “Слов’янський базар” (Дніпропетровський, Херсонський, Київський та Кіровоградський напрямки), ємністю 600 одиниць транспортних засобів;

- ТОВ СП “НІБУЛОН” (вул. Індустріальна, усі напрямки для вантажного транспорту підприємства), ємністю 200 одиниць транспортних засобів;

- ТОВ “Морський спеціалізований порт «Ніка-Тера»:

- вул. Айвазовського, усі напрямки для вантажного транспорту підприємства, ємністю 100 одиниць транспортних засобів;

- вул. О. Вишні, усі напрямки для вантажного транспорту підприємства, ємністю 70 одиниць транспортних засобів.

2. Рух великовантажного транспорту до підприємств морегосподарського комплексу міста здійснювати за наступними маршрутами:

2.1. Одеський, Очаківський та Веселинівський напрямки:

- Одеське шосе (інформаційно-диспетчерський пункт ТОВ “Ян Марк-Термінал”) – вул. Веселинівська – вул. В. Морська – вул. Наваринська – вул. Пушкінська – вул. Чигрина – пров. Корабелів – пров. Суднобудівників – вул. Індустріальна, далі до адреси підприємства.

2.2. Дніпропетровський, Херсонський, Київський та Кіровоградський напрямки:

- по об’їзній дорозі м. Миколаєва до Баштанського шосе (інформаційно-диспетчерський пункт ПП “Слов’янський базар”) – вул. Новозаводська – вул. Турбінна – вул. Космонавтів – вул. Залізнична – вул. Авангардна – пр. Жовтневий – вул. Скороходова – пров. Суднобудівників – вул. Індустріальна, далі до адреси підприємства.

2.3. Рух вантажних транспортних засобів до ТОВ СП “НІБУЛОН” здійснювати на місцях відстою підприємства (вул. Індустріальна), без заїзду на диспетчерські пункти. У випадку заповнення власного майданчика відстій вантажного транспорту здійснювати на місцях відстою ТОВ “Ян Марк-Термінал” або ПП “Слов’янський базар”, у залежності від місця призначення.

2.4. Рух вантажних транспортних засобів до ТОВ “Морський спеціалізований порт “Ніка-Тера” здійснювати до місць відстою без заїзду на диспетчерські пункти за наступними маршрутами:

2.4.1. Одеський, Очаківський та Веселинівський напрямки:

- Одеське шосе – вул. Веселинівська – вул. В. Морська – вул. Наваринська – вул. Пушкінська – вул. Чигрина – пров. Корабелів – пров. Суднобудівників – вул. Індустріальна – вул. Скороходова – пр. Жовтневий – вул. Авангардна – вул. Залізнична – вул. Космонавтів – пр. Жовтневий – вул. Гагаріна – вул. Степова – вул. О. Вишні – вул. Самойловича – пр. Жовтневий – вул. Артема – вул. Айвазовського.

2.4.2. Дніпропетровський, Херсонський, Київський та Кіровоградський напрямки:

- по об’їзній дорозі м. Миколаєва до Баштанського шосе – вул. Новозаводська – вул. Турбінна – вул. Космонавтів – пр. Жовтневий – вул. Гагаріна – вул. Степова;

- вул. О. Вишні – вул. Самойловича – пр. Жовтневий – вул. Артема – вул. Айвазовського.

2.4.3. Рекомендувати керівникам підприємств морегосподарського комплексу погодити з УДАІ УМВС України в Миколаївській області визначені цим рішенням маршрути руху великовантажного транспорту.

2.4.4. У випадку заповнення власних майданчиків, відстій вантажного транспорту здійснювати на місцях відстою ТОВ “Ян Марк-Термінал” або ПП “Слов’янський базар”, у залежності від місця призначення.

3. Рекомендувати ТОВ “Ян Марк-Термінал” та ПП “Слов’янський базар” на місцях відстою вантажного транспорту:

3.1. Для здійснення заїзду регульованої кількості великовантажного транспорту до підприємств морегосподарського комплексу забезпечити надійну взаємодію та зв’язок (телефон, Internet) інформаційно-диспетчерських служб місць відстою з диспетчерськими службами підприємств морегосподарського комплексу м. Миколаєва.

3.2. Керівництву ТОВ “Ян Марк-Термінал” та ПП «Слов’янський базар» для безперешкодного руху автошляхами міста до пунктів призначення забезпечити виготовлення достатньої кількості талонів.

3.3. Встановити на територіях місць відстою інформаційні стенди із зображенням маршрутів руху транспортних засобів до підприємств морегосподарського комплексу по вулицях міста.

3.4. Забезпечити умови перебування водіїв згідно з діючими санітарними та побутовими нормами.

4. Рекомендувати підприємствам морегосподарського комплексу м. Миколаєва здійснювати приймання вантажних транспортних засобів тільки за наявності талонів місць відстою, окрім випадків відстою транспорту на власних майданчиках.

5. Рекомендувати Службі автомобільних доріг у Миколаївській області, з  метою інформування водіїв щодо знаходження місць відстою та диспетчерських пунктів, встановити інформаційні стенди на автодорогах:

- М-14 “Одеса – Мелітополь – Новоазовськ” у напрямку від м. Херсон;

- Н-11 “Дніпропетровськ – Миколаїв” у районі ПП “Слов’янський базар”;

- Н-14 “Олександрівка – Кіровоград – Миколаїв” у напрямку від м. Кіровоград перед перехрестям з автодорогою М-14;

- Р-06 “Ульянівка – Миколаїв” з напрямку від м. Нова Одеса перед перехрестям з автодорогою М-14;

- М-14 “Одеса – Мелітополь – Новоазовськ” в районі стели “м. Миколаїв”;

- Т-1507 “Миколаїв – Парутине – Очаків” перед в’їздом у Варварівку з боку Великої Коренихи.

6. Управлінню транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради, адміністраціям районів Миколаївської міської ради спільно з громадськими формуваннями міста, УДАІ УМВС України в Миколаївській області, управлінням Укртрансінспекції України в Миколаївській області, на період зернозбиральної кампанії, під час збільшення потоку великовантажного транспорту забезпечити роботу тимчасових цілодобових постів контролю за організацією руху, у місцях розташування блок-постів:

- Варварівка, дорога М-14 “Одеса – Мелітополь – Новоазовськ”;

- дорога Р-06 “Ульянівка – Миколаїв”, км 223;

- перехрестя доріг Н-14 “Кіровоград – Олександрівка” та М-14 “Одеса – Мелітополь – Новоазовськ”;

- дорога Н-14 “Кіровоград – Олександрівка” км 3, під’їзд до м. Миколаєва;

- дорога М-14 “Одеса –Мелітополь – Новоазовськ”, км 168;

- дорога Н-11 “Дніпропетровськ – Миколаїв”, вул. Кірова, заправка WOG;

- дорога Т-1501 “Херсон – Станіслав – Миколаїв”, км 2.

6.1. Обмежити в’їзд великовантажного транспорту до м. Миколаєва у часи “пік”: з 06:00 год. до 09:00 год. та з 16:00 до 19:00 год.

6.2. З метою збереження дорожнього покриття в період тривалої спекотної погоди, під час якої посилюється руйнівна дія великовагових транспортних засобів на покриття проїзної частини автодоріг, обмежити в’їзд великовантажного транспорту до м. Миколаєва при температурі повітря більш ніж + 28°С.

7. Управлінню містобудування та архітектури Миколаївської міської ради з метою інформування водіїв великовантажного транспорту щодо маршрутів руху до підприємств морегосподарського комплексу в термін до 20.02.2015 надати перелік місць наявних рекламних конструкцій для розміщення інформаційних стендів.

8. Рекомендувати керівникам місць відстою та підприємствам морегосподарського комплексу розмістити інформацію щодо маршрутів руху на інформаційних стендах при в’їздах до міста.

9. Рекомендувати УДАІ УМВС України в Миколаївській області забезпечити контроль за рухом вантажного транспорту на автошляхах міста згідно із затвердженими маршрутами руху.

10. Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради спільно з УДАІ УМВС України в Миколаївській області в термін до 01.04.2015 провести обстеження визначених маршрутів руху великовантажного транспорту на предмет наявності відповідних дорожніх знаків та розробити схеми організації дорожнього руху.

11. Рішення виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 11.07.2014 № 663 “Про заходи щодо упорядкування руху великовантажного транспорту по м. Миколаєву до зерноприймальних підприємств” визнати таким, що втратило чинність.

12. Відділу інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради (Рубан) опублікувати це рішення в ЗМІ.

13. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Женжеруху О.Ж.

 

Міський голова                                                               Ю.І. Гранатуров


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: