Мапа порталу

№ 250р від 2014-09-25

Про   формування  проекту  міського бюджету міста Миколаєва на 2015 рік  та   прогнозу  на 2016-2017 роки


Відповідно до статей 19, 75 Бюджетного кодексу України, розпорядження голови Миколаївської обласної державної адміністрації від 12.09.2014 № 285-р „Про формування проекту обласного бюджету на 2015 рік та прогнозу обласного бюджету на 2016-2017 роки”, з метою належної організації формування проекту міського бюджету на 2015 рік та прогнозу на 2016-2017 роки:
1. Керівникам виконавчих органів Миколаївської міської ради, департаменту фінансів Миколаївської міської ради (Бондаренко), головним розпорядникам коштів міського бюджету міста Миколаєва:
1.1. Покласти в основу формування проекту міського бюджету на 2015 рік та розрахунків прогнозу на 2016-2017 роки основні напрями бюджетної політики, визначені розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.04.2014 № 385-р «Про схвалення проекту Основних напрямів бюджетної політики на 2015 рік»,  прогнозні макропоказники соціального та економічного розвитку міста,  врахувавши, що основними завданнями бюджетної політики є:
створення умов для забезпечення динамічного, стабільного та збалансованого соціально - економічного розвитку;
забезпечення збалансованості місцевих бюджетів шляхом збільшення надходжень, встановлення  контролю за питанням легалізації заробітної плати та додержання суб'єктами господарювання мінімальних гарантій в оплаті праці;
мінімізація ризиків ухилення від сплати податків, сприяння розвитку внутрішнього виробництва;
комплексний підхід до використання програмно-цільового методу під час складання та виконання місцевого бюджету;
виконання програм енергозбереження, з урахуванням прийняття національного плану дій з енергоефективності на період до 2020 року, забезпечення головними розпорядниками коштів максимальної економії  витрат на оплату комунальних послуг та енергоносіїв;
підвищення результативності, ефективності та прозорості використання бюджетних коштів;
здійснення головними розпорядниками коштів дієвих заходів щодо виключення непріоритетних та неефективних затрат, аналізу рівня зайнятості, забезпечення упорядкування чисельності працюючих (з урахуванням досягнення ефективного функціонально-кількісного складу працюючих та навантаження);
здійснення розрахунку індикативних прогнозних показників видатків та кредитування на 2016-2017 роки виключно в межах можливостей ресурсної частини бюджету в умовах чинного законодавства;
удосконалення формульного розподілу обсягу міжбюджетних трансфертів між державним бюджетом та місцевими бюджетами.
 
  1.2. Забезпечити виконання обов'язків, визначених Бюджетним кодексом України та іншими нормативно-правовими актами, щодо складання проекту бюджету.
 
2. Управлінню економіки та інвестицій Миколаївської міської ради (Шевченко) за участю виконавчих органів Миколаївської міської ради розробити основні прогнозні макропоказники економічного і соціального розвитку м. Миколаєва на 2015-2017 роки в розрізі основних галузей економіки з деталізацією показників і їх вплив на показники проекту міського бюджету міста Миколаєва та надати їх до департаменту фінансів Миколаївської міської ради.
Термін: до 10 жовтня 2014 року
3. Департаменту фінансів Миколаївської міської ради (Бондаренко) здійснити прогнозні розрахунки надходжень податків і зборів по місту Миколаєву на 2015 рік та на 2016-2017 роки з урахуванням пропозицій ДПС у Миколаївській області щодо:
нарахувань земельного податку, орендної плати з юридичних та фізичних осіб з урахуванням кількості платників та площ земельних ділянок, що оподатковуються;
- обрахованих розмірів можливих втрат міського бюджету внаслідок надання державою податкових пільг по платі за землю;
- єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва (юридичних та фізичних осіб), кількості платників та очікуваних втрат (припинення підприємницької діяльності, зміна системи оподаткування, інше);
- податку на доходи фізичних осіб;
- збору за першу реєстрацію транспортного засобу;
- екологічного податку;
- місцевих податків і зборів
                                           Термін: до 10 жовтня 2014 року
 
 
4. Управлінню земельних ресурсів Миколаївської міської ради (Морозу) здійснити прогнозні розрахунки очікуваних обсягів надходжень у 2015 – 2017 роках від продажу землі, надходжень згідно з договорами сервітуту та надати їх департаменту фінансів Миколаївської міської ради.
                                               Термін: до 10 жовтня 2014 року
5. Управлінню з використання та розвитку комунальної власності Миколаївської міської ради (Болотньому) здійснити прогнозні розрахунки на 2015 - 2017 роки з наступним наданням департаменту фінансів Миколаївської міської ради обсягів надходжень до міського бюджету від приватизації та оренди майна комунальної власності територіальної громади міста.
Термін: до 10 жовтня 2014 року
6. Управлінню містобудування та архітектури Миколаївської міської ради (Мальченку) здійснити прогнозні розрахунки на 2015 - 2017 роки з наступним наданням департаменту фінансів Миколаївської міської ради обсягів надходжень до міського бюджету коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста та плати з тимчасове користування місцями розташування зовнішньої реклами.
Термін: до 10 жовтня 2014 року
7. Департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (Бондаренку) надати до департаменту фінансів Миколаївської міської ради розрахункову потребу в компенсаційних виплатах за пільговий проїзд окремих категорій громадян на 2015 рік у розрізі підприємств-перевізників, виходячи  із загального обсягу компенсаційних показників 2014 року, та прогноз на 2016-2017 роки.                
                                                                    Термін: до 20 жовтня 2014 року
 
8. Департаменту фінансів Миколаївської міської ради (Бондаренко):
 
8.1. Забезпечити дотримання порядку формування міського бюджету на 2015 рік згідно з нормами Бюджетного   кодексу   України та інших нормативно-правових актів, які стосуються бюджету 2015 року.
 
8.2. Вжити заходів щодо самостійного захисту  (у разі необхідності) розрахункових показників  міського бюджету з обґрунтуваннями до них у Міністерстві фінансів України, Комітеті Верховної Ради України з питань бюджету і внести конкретні пропозиції Кабінету Міністрів України щодо врегулювання невирішених питань стосовно доведених розрахункових обсягів доходів та видатків міського бюджету, а також обсягів міжбюджетних трансфертів; активно співпрацювати з Асоціацією міст України щодо упередження проблемних питань.
Взяти до відома, що проект міського бюджету на 2015 рік не повинен містити статей, які обмежують надходження доходів.
 
9. Учасникам бюджетного процесу у разі внесення змін до строків подання на розгляд проекту державного бюджету та виникнення необхідності складання бюджетів в умовах змін до Бюджетного кодексу України, інших нормативно-правових актів, у тому числі стосовно розмежування повноважень між бюджетами різних рівнів на засадах децентралізації влади, керуючись цим розпорядженням подавати департаменту фінансів Миколаївської міської ради (Бондаренко), у визначені ним строки, додаткову інформацію для проведення ґрунтовних розрахунків міського бюджету на 2015 рік та прогнозу на   2016-2017 роки.
10. Затвердити Бюджетний календар з підготовки проекту міського бюджету міста Миколаєва на 2015 рік та прогнозу на 2016-2017 роки (додається).
11. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників міського голови згідно з розподілом обов’язків.


Міський головаЮ.І. Гранатуров


ЗАТВЕРДЖЕННО
розпорядження
міського голови
від 25 вересня 2014
№ 250р




Бюджетний календар
з підготовки проекту  міського бюджету міста Миколаєва  на 2015 рік та прогнозу на 2016-2017 роки



1. Заступнику міського голови – директору департаменту фінансів Миколаївської міської ради Бондаренко В.І.:
 
1) здійснити аналіз розрахункових показників обсягів доходів і видатків міського бюджету, визначених Міністерством фінансів України на 2015 рік та схвалених Кабінетом Міністрів України.
                                                                       Термін: вересень-листопад 2014 року;
2) провести семінар з головними розпорядниками коштів міського бюджету щодо напрямів бюджетної політики та підходів формування проекту міського бюджету м. Миколаєва на 2015 рік.
                                            Термін: до 1 жовтня 2014 року;
 
3) забезпечити розроблення та доведення до головних розпорядників коштів міського бюджету граничних обсягів видатків на 2015 рік, виходячи з розрахункових показників, доведених Міністерством фінансів України та розглянутих Верховною Радою України.
                                                                   Термін:  листопад – грудень     2014 року;
4) провести аналіз бюджетних запитів із поясненнями, поданих головними розпорядниками бюджетних коштів міського бюджету (за необхідності - на рівні співбесід із головними розпорядниками бюджетних коштів), узгодити пропозиції щодо розрахункових показників на 2015 рік та наступні два бюджетні періоди для прийняття рішення про врахування їх у проекті міського бюджету на 2015 рік.
Термін: у тижневий строк після отримання бюджетних запитів;
5) провести формування проекту міського бюджету за доходами в розрізі джерел надходжень, обсягами видатків у розрізі головних розпорядників коштів міського бюджету за кодами функціональної (програмної) та економічної класифікації, бюджетними програмами;
 
6) підготувати та забезпечити подання на розгляд і схвалення виконавчому комітету міської ради проект рішення міської ради про міський бюджет міста Миколаєва на 2015 рік, прогноз міського бюджету на 2015-2016 роки, підготовлений на основі індикативних прогнозних показників соціальних стандартів, прожиткового мінімуму тощо, додати до проекту рішення пояснювальну записку та інформацію про хід виконання міського бюджету  2014 року.
      Термін: у тижневий строк після отримання
показників, ухвалених проектом      
                                                  Закону України  «Про Державний 
                                                  бюджет України   на   2015 рік»
                                                   у другому  читанні;
 
7) подати схвалений виконавчим комітетом міської ради проект рішення міської ради «Про міський  бюджет міста Миколаєва на  2015 рік», прогноз міського бюджету на  2016-2017 роки до міської ради.
Термін: у тижневий строк після офіційного опублікування Закону України «Про Державний  бюджет України на 2015 рік»;
 
8) довести  до головних розпорядників коштів лімітні довідки про бюджетні асигнування на 2015 рік.
 
                      Термін: у двотижневий строк з дня          
    прийняття міською радою рішення
   «Про міський бюджет міста
    Миколаєва на 2015 рік”
 
          2.  Першому заступнику міського голови Андрієнку Ю.Г.: визначити обсяги надання та повернення  пільгових кредитів, наданих молодим громадянам та сім’ям Миколаївським регіональним управлінням державної спеціалізованої фінансової установи „Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву”; обсяг видатків, пов’язаних з наданням та обслуговуванням пільгових кредитів, наданих громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла та обсягу видатків на часткову компенсацію відсоткової ставки кредитів комерційних банків молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла на 2015 рік та наступні за плановим два бюджетні періоди.
                                                                             Термін: до 20  жовтня 2014 року
3. Заступнику міського голови –Гайдаржи В.В.:
3.1. Визначити обсяги та напрями спрямування коштів міського фонду охорони навколишнього середовища, переліку об’єктів і заходів, фінансування яких буде здійснюватися за рахунок коштів зазначеного фонду на 2015 рік та наступні за плановим два бюджетні періоди, та подати їх департаменту фінансів Миколаївської міської ради для включення до розрахункових показників бюджету міста на 2015 рік та наступні за плановим два бюджетні періоди.
                                                                             Термін: до 20 жовтня 2014 року
 
3.2. Надати до департаменту фінансів Миколаївської міської ради з метою включення до розрахункових показників міського бюджету на 2015 рік та наступні за плановим два бюджетні періоди перелік першочергових об'єктів та об’єктів незавершеного будівництва, фінансування яких пропонується здійснювати за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету, субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам, державного фонду регіонального розвитку, бюджетних програм державного бюджету.
                                                                         Термін: до 20 жовтня 2014 року
 
3.3.Підготувати пропозиції щодо переліку  об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності у місті Миколаєві за рахунок субвенції з державного бюджету на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах на 2015 рік та наступні за плановим два бюджетні періоди та подати пропозиції до управління інфраструктури облдержадміністрації.
                                                                    
Термін: за узгодженням з управлінням  
                                                          інфраструктури облдержадміністрації
 
3.4. Визначити обсяги та напрями спрямування коштів за рахунок надходження коштів від відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва на 2015 рік та наступні за плановим два бюджетні періоди, та подати їх департаменту фінансів Миколаївської міської ради для включення до розрахункових показників бюджету міста на 2015рік та наступні за плановим два бюджетні періоди.
                                                                 Термін: до 20 жовтня 2014 року
 
          4. Головним розпорядникам коштів міського бюджету:
 
4.1. Співпрацювати з галузевими структурними підрозділами облдержадміністрації щодо узгодження з відповідними міністерствами окремих питань:
- показників штатів та контингентів, на базі яких розраховуються прогнозні показники бюджету 2015 року за формульним підходом;
- обсягів централізованих видатків на виконання державних програм на  2015 рік;
- розроблення та впровадження державних соціальних стандартів надання послуг населенню у соціально-культурній сфері.
 
4.2. Провести інвентаризацію програм, заходи яких реалізуються за кошти міського бюджету, та подати пропозиції стосовно припинення з 2015 року фінансування програм, що втратили актуальність. Обґрунтувати доцільність продовження періоду виконання міських програм і потреби у фінансових ресурсах, провести оцінку їх ефективності за визначеними критеріями.
4.3. Готувати та надавати відповідним структурним підрозділам облдержадміністрації необхідні розрахункові показники за видатками стосовно державних цільових програм та видатків, що здійснюються за рахунок субвенцій з державного та обласного бюджетів для надання їх для узгодження відповідним галузевим міністерствам, зокрема:
 
4.3.1. Управлінню охорони здоров'я Миколаївської міської ради (Дергуновій): на цільові видатки для забезпечення заходів з лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет; на забезпечення витратними матеріалами хворих нефрологічного профілю тощо.
4.3.2. Департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (Бондаренку): для надання пільг та субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг, твердого палива та скрапленого газу, інших видів пільг, на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, тимчасової допомоги дітям, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, інших видів соціальної допомоги  окремим категоріям громадян, виходячи із контингенту одержувачів пільг, субсидій та допомог.
4.3.3. Службі у справах дітей Миколаївської міської ради (Шамаріній): для виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг в дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях, утримання закладів, що надають соціальні послуги дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах.
        Термін:      за  узгодженням з відповідними
       структурними підрозділами
      облдержадміністрації                                                                                               
 
5. Забезпечити вирішення неузгоджених питань фінансування з 2015 року установ та заходів з галузевими структурними підрозділами облдержадміністрації.
 
6. Організувати роботу, пов’язану із складанням проектів кошторисів розпорядниками нижчого рівня. Розглянути показники проектів кошторисів розпорядників нижчого рівня щодо законності та правильності розрахунків, доцільності запланованих видатків бюджету, правильності їх розподілу відповідно до бюджетної класифікації, повноти надходження власних доходів, додержання діючих ставок (посадових окладів), норм, цін, лімітів, а також інших показників відповідно до законодавства та скласти проекти зведених кошторисів.   
 
7. Скласти бюджетні запити та надати їх департаменту фінансів Миколаївської міської ради разом з обґрунтованими розрахунками обсягів видатків споживання і розвитку міського бюджету з урахуванням  власних надходжень (спеціальний фонд) бюджетних установ, пояснювальною запискою та переліком затверджених та врахованих при підготовці бюджетного запиту заходів на 2015 рік та наступні два бюджетні періоди, спрямованих на ефективне та раціональне використання бюджетних коштів, зокрема шляхом:
- скорочення непріоритетних та неефективних витрат;
- удосконалення мережі бюджетних установ та одержувачів бюджетних коштів міського бюджету;
- упорядкування чисельності працівників підвідомчих установ, закладів, організацій з урахуванням досягнення ефективного функціонально-кількісного складу працівників та навантаження;
- вжиття заходів, спрямованих на максимальну економію споживання енергоносіїв, у т.ч. по природному газу не менш, ніж на 10 відсотків фактичного споживання попереднього опалювального періоду.
Термін:   встановлюється департаментом   фінансів Миколаївської міської ради

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: